Omuz Düsüklügü

çok fazla gen,işleyeceğini sanmıyorum ancak yinede belli derecede yeterli düzeyde yaparsın
ama omzu zaten geniş bir insanın omuz yapması daha kolaydır bana göre adamda omuz var zaten birazcık çalışşsa yeter benim giibi:D

yaparsın dostum niye yapmayasın insan istedikten sonra thums:kilo alırsın kilo alırkende kas yaparsın bu iş böylethums:yada temeli oturtursun deli gibi çalışırsın çıkar omuzlar çıktıktan sonrada kiloyla birlikte alsana%50 hayvani omuzlar daha sonrasıda böyle devam ediyor ;)

'siyah beyaz' arkadaşım .-omuzlarım aşagıda duruyor ve yukarıdan kemiklerim görünüyor yazmışsın.bnce senin lateral raise degilde ,shoulder press yapman lazım .çünkü bu hareket genel olarak omuzun üst kısımlarını geliştirdiği için o aralardaki boşlukları dolduruyor.(aynı sorunu ilk başladığımda bnde yaşamıştım ve böyle hallettim)

'siyah beyaz' arkadaşım .-omuzlarım aşagıda duruyor ve yukarıdan kemiklerim görünüyor yazmışsın.bnce senin lateral raise degilde ,shoulder press yapman lazım .çünkü bu hareket genel olarak omuzun üst kısımlarını geliştirdiği için o aralardaki boşlukları dolduruyor.(aynı sorunu ilk başladığımda bnde yaşamıştım ve böyle hallettim)
bahsettiğin kişinin son mesajı 2 yıl önce

benimde omuzlarım geniştir ama sağ omzum sola göre biraz aşağıda. ben 1-1,5 senedir body yapıyorum baya bi omuz çalıştım geniş omuzlara ve iyi trapesiuslara sahip oldum fakat hala sağ omzum biraz aşağıda :) . düşük olmasını sebebini genetiğe bağlıyorum bende. belkide daha önceden yaptığım sporlardan dolayıdır.

kendimde skalyoz olduğunu düşünmüştüm duruş problemim vardı ve fizik bölümüne gittim ve doktor onayladı skalyoz varmış benim sag omuzum sol omuzumdan bikaç milim düşük bu belli oluyor yani. doktor bunu skalyoza bağladı ama çok az bi bozukluk varmış. belki bu skalyozdan kaynaklanabilir diye düşünüyorum arkadaşlar bi yorum yaparsa sevinirim

Omuzlarim cokuk duruyor??

Sebebini bilmiyorum ama omuzlarim one dogru cokuk duruyor. Her ne kadar kendimi ayarlayip dik durmaya calissam da cogunlukla unutup ayni sekilde kamburumsu bir sekilde duruyorum. Vucut yapim atletik ve genel olarka vucudumdan memnunum fakat omuzlara bir care bulamadim. Yuzmeyi cok ovduler bu sorun icin ama suan pek buna imkanim yok odamda spor yaparak duzeltebilir miyim bu sorunu? dumbelllls

Edit: Açtığınız konu ilgili olanla birleştirilmiştir. Forum kurallarını okuyunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anatomik bir problem olabilir mi? Sürekli mi böyleydi Yoksa ergenlikten sonra mı böyle oldu? Kamburluktan kaynaklanabilir omuzların ileri doğru eğik duruşu. Kamburluğu giderdiğinde omuzlarının duruşu bir parça düzelecektir. Bence postür bozukluğu ya da başka bir sebepten kambur duruşunu gidermeye çalışmalısın.
Omuzların da düşük olabilir. Neticede dikdörtgen bir omuza hiçbir şekilde ulaşamassın.

Anatomik bir problem olabilir mi? Sürekli mi böyleydi Yoksa ergenlikten sonra mı böyle oldu? Kamburluktan kaynaklanabilir omuzların ileri doğru eğik duruşu. Kamburluğu giderdiğinde omuzlarının duruşu bir parça düzelecektir. Bence postür bozukluğu ya da başka bir sebepten kambur duruşunu gidermeye çalışmalısın.
Omuzların da düşük olabilir. Neticede dikdörtgen bir omuza hiçbir şekilde ulaşamassın.
postur bozukluğunun en iyi tedavisi şuan için pilatestir. iyi bir plates eğitmeni ile bu eksik yüksek derecede kapatılabilir.

omuz sorunu

merhaba ben forumu üye olmadan önce de takip ediyorduum gerçekten tebrikler başarılı ve faydalı bir forum.. her girişimde bilgiyle dolup çıkıyorum...

ben 3 ay önce salona yazıldım o günden bu güne kendimce gelişme elde ettim.. zaten amacım karın bölgesindeki yağları azaltmak ve fit olmaktı.. bir miktar gelişme kaydettim ancak daha yolum var..

sorunum şu ki omuzlarım çok geniş değil normal bir seviyede..ayrıca programlarımdaki bir çok hareketden dolayı trapezlerim gelişti bu yüzden belki geniş durmuyor omuzlarım..

acaba ileride belim iyicene incelince omuzlarımın görüntüsü de normalleşir mi. ayrıca trapezlerin gelişimini azaltmak için hareketlerde nelere dikkat etmeliyim.. sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim.. önereceğiniz bir şey varsa esirgemeyim lütfen..

bazı vücut ölçüleri
boy: 180cm
kilo 87 kg
bel 100cm
kol 38-39cm
yaş 19

Son düzenleme:
"
Deltoitin düşüklüğü ya aile yapısı ya yapılan masa başı işlerle alakalı olabilir. genel olarak yaptığımız işlerde kolumuz hep onde çalışıyorsak düşük olması doğaldır. omur itici ve çekici adeleler (çekici infraspinatus buyuk teres ve kucuk teres latismus dorsi trapezus iticiler deltoid posterior pectoral major ve minor serratus antreor areus costalis vs vs. burada zayıf olan bolge eğer itici bolge ise bel ağrıları disk sorunları kurek th12rp sorunları, eğer çekici zayıf ise omuzun öne düşmesi s eğrisi yamukluğu d denilen simetri bozukluğu ve omuzda sanki agır bir yuk varmış hissi ,, burada senin sorunun düşüklük olduğuna göre omuz gunu haricindeki gunlerde ant dan sonra bu 2 hareketi yaparsan sorun kalmaz birincisi sırtını duvara dayıyav-caksın kafa kalçada değicek bir el belde diğer elle latarel yapıcaksın 3x8 ikinci hareketin ise vucudunu 45 derecelik pozisyonda tutarak bir el destek alıcak diğer el açış yapıcak 3x8 omuz gununde bunları yapmayacaksın"

Kafa kalçada derken anlatılmak istenen ne? Tam olarak anlayamadım da.

öncelikle merhaba bodyforum üyeleri benimde bi coq onmli sorum olcak yaşım 15 omuzlarımı kemikten genişletmeyi cok istiyorum bunun için sabah akşam çalışabilirim neler yapmalıyım ? birde kışın yüzemiyorum ama yazın yüzüorm bu etki yaparmı ? boks hareketlerini ewde ne kadar süreçte yapmalıyım ? şimdiden cok teşekkür ederim iyi yaşamlar dilerim:)

meraba arkadaşlar. Benim de aklıma takılan bir soru var.
Suyun dışında boşa kulaç atsak omuz genişliği açısından bir yararı olurmu acaba? Çünkü denize veya havuza gitme imkanım yok.

meraba arkadaşlar. Benim de aklıma takılan bir soru var.
Suyun dışında boşa kulaç atsak omuz genişliği açısından bir yararı olurmu acaba? Çünkü denize veya havuza gitme imkanım yok.
Suyun dışında nasıl kulaç atmayı planlıyorsunuz?

Ayaktayken, sudaymış gibi, kelebek tekniğine benzer bir şekilde kulaç atsak?
Anlamsız olacak ve kardio çalışmasından öteye geçmeyecektir.
Ağırlıklar ile çalışmanızı veya gerçek manada "yüzmenizi" öneririm.

Back
Yukarı