dirsekler kırık daha etkili oluyo yani yan omuzla beraber ön kısmada vuruyo.
yenibaşlayanlar yada fitnescılar diresekleri kırmadan yapıyorlar prof lar ise daima kırık yaparlar.
omuz benim önceden çok az geliştirebildiğim bir bölgemdi şimdi ise en ilerdeki bölgem bunu sağlayan şeyse çok çok yavaş çalışmam yani gerilim
adamla aynı anda yana açış yapmaya başlıyoruz ben 4 tekrar yapana kadar adamlar 10 tekrarı bitiriyor ben 4-5 kiloyla çalışıyorum adam 8-9 kiloyla benim omuzlar giderek gelişiyo adamlarda tık yok
bide omuzda süper set çok etkili oluyo ben şu anda press den sonra oturarak yana açış yapıyorum 4 kiloyla çok memnunum yanlız ilk başlarda daha iyi gelişiyodu sanki vucut alışıyo gibi ... süperset çok iyi oluyor yanlız kilolar biraz düşüyor daha sonra süpersetden normal çalışmaya geçeceğim yana açışta kaldırdığım kilo artacak ve bununda beni daha iyi geliştireceğini düşünüyorum
ve bu yüzden omuzda hacim için pressden sonra yana açış yada geniş tutuş uprht row dan sonra lateral çok iyidir.......
artık omuzda kütle kazanmak benim için çok kolay çünkü püf noktayı biliyorum ........yavaşşşşş
bu foruma gerçekten çok şey borçluyum çünkü omuzlarım eskiden gelişmezdi çünkü ağır girerdim ve omuzlarımın yanmasına dayanamazdım hızlı yapardım ama tık yoktu peki sonra ? forumda iri omuz başları için püf noktalar konusunu okudum ve hafif ve yavaş çalıştım çok yavaş ben lateral yaparken nerdeyse bütün salon bana bakar çünkü hiç görülmemiş bir şekilde yavaş yaparım,onlar bana sanki niye öyle yapıyo bu der gibi bakarlar bense içimden onlara gülümserim aynı benim eski hakim gibiler derim ama büyük ihtimalle gelişemeyeceklerini bilirim niye büyük ihtimalle dedim? çünkü bazı insanların ama çok nadir genetikleri mükemmel yani çok şanslılar yanlışda çalışsalar iyi bir şekilde gelişebiliyorlar onlara bakıpda sakın yanlış yapmayın..
örneğin benim bir arkadaşım var yeni antrenör oldu daima günde 3 bazende 2 bölge çalışır antremanları 3saat sürüyor sadece bicepsde 6hareket yapıyor ........ herkez bilirki sadece suplementlerle buşekilde çalışan normal birinin gelişme şansı 0hatta küçülmesi gerek ama adam giderek büyüyor ve salondaki en hızlı gelişen kişi o ... ben se onun en yakın arkadaşıyım peki onun yaptığınımı yapıyorum hayır çünkü ben o şekilde olduğum yerde saydım ... niye o şekilde çalışayımki benim genetiğim buna müsade etmez....
salonlarda böyle genetik harikaları oluyor yanlışda yapsalar gelişiyolar mesela adam sanayide çalışıyo sırf orda baya alt yapı oluşturuyo birazda salonda yalan yanlış çalışıyo on numara vücut yapıyo peki nasıl yapıyo ? GENETİK ... benim gittiğim salondada var böyle kırolar hiçbir püf noktayı bilmiyorlar ama benden iyiler tabi onlar benden eskiler ,benm amacımsa araştırarak bu genetik harikalarını geçmek.... Peki genetik harikası olduğumuzu nasıl anlarız ? YANLIŞ ÇALIŞIP KÖTÜ BESLENİYOSAN VE İYİ GELİŞİYORSAN sen de bir genetik harikasısın
biliyorum bayabi konudan saptım uzun zamandır yazmamıştım hoş görün lütfen.......