Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

• Total voters
    1.714
arkadaşlar forma yeni üye oldum aklıma takılan bir soru var yardımcı olrusanız sevinicem;
18 yaşıandayım boy 168cm kilo 52 body dün başladım ama sürekli aklıma boy uzamasını olumsuz etkilermi sorusu geliyor salondaki hocama sordum hayır burda yapıcagın antereman olumusz etkilmez dedi. Gerçi hocanın boy 165cm olunca hocanın sözleri bana cok güven vermedi :). Bu arada belirteyim .Henüz vucut gelişimin durmadı yani geçen yıl 3 cm uzamışım sizce devam edeyim mi yoksa sporu bırakıp 20li yaşlardan sonra tekrarmı başlasam ( bu boy konusuda bir erkek içinde iyi bir kompleks sebebi bu arada ) daha mı iyi olur gerçi bir aylık ücreti verdim bir ay gidecem kesinde :) .Sonuç olarak siz ne diyorsunuz formda daha önce benzer sorunları olan arkadaşlara degişik tavsiyelerde bulunlar olmuş acaba benim durumum için ne diyorsunuz.

Son düzenleme:
21 yaşındayım boyum 3 ayda 2,5cm uzadı ;)spor yapmıyorum sadece evde boş zamanlarımda barfiks,mekik,şınav çekiyorum.yazın gelmesiyle spora başlamayı düşünyorum.

bence olay tamamen yaşam tarzınızı değiştirmenizde ve inanmakta yatıyor;)kendimden eminim 3-4 ay sonra 4-5cm daha uzayacağımdan.

Telkinle 10 cm uzayan bir üye vardı hayatimdegisti.com'da. Beyin gücüyle uzayan 2-3 kişiyle de daha konuştum. Ama uzamanın beyin gücüyle olduğunu uzayan kişinin teorisi. Yani kişi genetik mirası gereği uzasa bile bunu beyin gücüne bağlayabilir...

benim yaşım 15 kasımda 16 olucam boyum 1.86 basketbol oynuyorum ve hergün süt içiyorum sizce boyum ne kadar uzar

daha ne kadar uzucaksın masallah ben 20'e geldim 1.70 eger ki prof. basketbolcu olma hayalin yoksa sunu unutma cok uzun boyda iyi degildir bana göre bu senin dinlenmene genetik yapına göre degisir kimileri erken yasta biranda boy atar durur kimileri cok az uzar 1yılda 1cm gibi 20-22 yasına kadar kisiden kisiye yinede degissede genel olarak erkeklerde uzaman devam ediyor.

arkadaşlar forma yeni üye oldum aklıma takılan bir soru var yardımcı olrusanız sevinicem;
18 yaşıandayım boy 168cm kilo 52 body dün başladım ama sürekli aklıma boy uzamasını olumsuz etkilermi sorusu geliyor salondaki hocama sordum hayır burda yapıcagın antereman olumusz etkilmez dedi. Gerçi hocanın boy 165cm olunca hocanın sözleri bana cok güven vermedi :). Bu arada belirteyim .Henüz vucut gelişimin durmadı yani geçen yıl 3 cm uzamışım sizce devam edeyim mi yoksa sporu bırakıp 20li yaşlardan sonra tekrarmı başlasam ( bu boy konusuda bir erkek içinde iyi bir kompleks sebebi bu arada ) daha mı iyi olur gerçi bir aylık ücreti verdim bir ay gidecem kesinde :) .Sonuç olarak siz ne diyorsunuz formda daha önce benzer sorunları olan arkadaşlara degişik tavsiyelerde bulunlar olmuş acaba benim durumum için ne diyorsunuz.

üst üste 2 tane yazdım ama sonradan okudum hiç bir etkisi olmaz vücud geliştirmenin 21 yasında bir arkadaşım var body 15 yasında başlamıs ve suan boyu 1.87 basladıgımda 1.72 falandım diyor yani 6 senede 15cm uzamış seninde anlıcagın gibi hiç bir problem olmaz aynen devam.

ben 15 yaşındayım 1 sende boyum 3-4 cm uzadı 2 aydırda uzamıo şu an 1.79 um sizce daha uzarmı yada uzamam durmuşmudur

Ben 24 yaşında askere giden ve 3 cm uzayan birini tanıyorum. Üstelik çok iyi tanıdığım birisi. Ama bunun yalancı bir uzama olma ihtimali de yüksek. Benim abim de askerden izine döndü, normalde hızlı yürümekten bile aciz birisidir. Ama orda barfiks, mekik ve bir yığın hareketi ekseri yaptığı için omurilikler eski haline gelmiş. Ama 15-20gün sonra amatsörlü koltuk gibi iner aşağı. Aynı şekilde yüzme yarışllarına hazırlanan ve benden 2 cm kısa olan bir arkadaş şuan benimle aynı boyda. Müsabakalar biteli 1-2 hafta oluyor. Bizim eleman tekrar fısss. indi aşağı. Yani uzamayı sırt egzersizleriyle yapınca pek kalıcı birşey beklemeyin. Ama evde yatarken, durup dururken, rutin işlerinizle uğraşırken uzama olursa iş o zaman deyin" way bee, harbiden uzadım"...

Arkadaslar bu arada sunuda belirtim sitede reklamlar cıkıo akupuntur etkısıyle boy uzatma gıbı ayakkabının altına koyuyosun yuruyerek uzuyorsun falan bu tamamen para tuzagı bende bunlardan aldım okula gıderken bıle bunu gıyıp gıdıyordum ama 1 cm bıle uzama olmadı Uzamax adlı bı ılac kullandım ondada hıc uzamadım sadece Gnc nın bır ılacını kullandım su an ısmını hatırlamıorum 1 ayda belkı 1 cm uzatmıs olabilir basketbolcu olmak cok ıstıyordum bu yuzden bunların hepsını kullandım ama uzamadı yani yine oynuyoruz ama işte... yani bunların hepsı para tuzagı arkadaslar bosuna paranızı çöpe atmayın.

Slm

arkadaşlar, şu baba + anne yaşını topla, 13 ekle, 2 ye böl olayı , sonrasında 5 değil 10 cm eklesen bile bence tamamen hurafe. çünkü normalde hesabıma göre 170 cm olması gereken boyum 190 cm. yani 20 cm ortalama olması gerekenden daha fazla. bunun için o hesaba inanamam :)

bu boy olayının genetik olduğunu söyleyenlere inanırım, çünkü anne baba uzun değil ama dedemin babası kapılardan içeri eğilip girermiş :) ona çektiğimi söylüyor herkes

7 kuşak önceye bile çekme ihtimalin var. Ama anne baba boyu da muhtemelen belirleyici. Arada senin gibi istisnalar oluyor; çünkü 7 kuşak önceye kadar çekebiliyor...

Ben 24 yaşında askere giden ve 3 cm uzayan birini tanıyorum. Üstelik çok iyi tanıdığım birisi. Ama bunun yalancı bir uzama olma ihtimali de yüksek. Benim abim de askerden izine döndü, normalde hızlı yürümekten bile aciz birisidir. Ama orda barfiks, mekik ve bir yığın hareketi ekseri yaptığı için omurilikler eski haline gelmiş. Ama 15-20gün sonra amatsörlü koltuk gibi iner aşağı. Aynı şekilde yüzme yarışllarına hazırlanan ve benden 2 cm kısa olan bir arkadaş şuan benimle aynı boyda. Müsabakalar biteli 1-2 hafta oluyor. Bizim eleman tekrar fısss. indi aşağı. Yani uzamayı sırt egzersizleriyle yapınca pek kalıcı birşey beklemeyin. Ama evde yatarken, durup dururken, rutin işlerinizle uğraşırken uzama olursa iş o zaman deyin" way bee, harbiden uzadım"...
evet aynı şey pilates içinde geçerli yapanlar bi 3 cm felan daha uzun gözüküyor aynı sebepten thums:

1.82 boyum var keşke 1.80 olsam nefret ediyorum uzun olmaktan çabuk kütle kazanılmıyor kas yapısı doğru düzgün durmuyo vicutta

Meraklı, insan elinde olanın değerini de pek bilmiyor aslında. 1.90'lık birisi de seninde olmak ister miydi acaba? Ya da 1.70m olan birisi?
Seninle aynı boydayız; 2 cm kısa olsaydın kas kütlenin çok da biçimli olacağını sana kimse temin edemez; üstelik çok uzun bir boy değil 1.82m, bana kısa geliyor. 1.90m boyunda birisi iri kanat kasları yaptığı zaman eni de boyuyla orantılı olacağı için v type nizamı oluyor; ama ben kanat kaslarımı çok irileştirdiğim zaman arkadan sırtı aşırı geniş, eni boyuna yakın biri oluyorum. Zayıfsın sanırım, kilo problemin var. Bulk olduğun zaman keşke 1.90+ olsaydım diyeceğinden de eminim...

salvadoreXp'nin dediği doğru. daha kısa olmak istiorsun, bu seferde kütle yapınca keşke daha uzun olsamda öyle yapsam dersin. 2 mt. boyada yaparsın kütle merak etme, hem 170 cm olsan ne olcak baya irileşceksin sonra mantar gibi gözükceksin :D

Back
Yukarı