Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

• Total voters
    1.714
gerçek ve hatasız boy ölçümünü ne zaman yapmak gerek insan yatağa uzun süre yattığında kemikler gevşediği için geçici olarak 2-3 cm uzayabiliyor muş kalkınca bu bendede oluyor uzun süre yatıp kalkınca 1 91 1 92 çıkıyorum ama akşama doğru ölçünce tam 1 90 çıkıyorum akşama doğru ölçülen boy mu bir insanın doğru boyu oluyor o zaman akşam çıkan mı insanın doğru boy ölçüsüdür???

bir kere kendimden örnek vereyim... sabah kalkar kalkmaz boyum 19Ocm... ancak bu en fazla 30 dakika filan sürüyor. Yani ben 190ım diyemem. Kalktıktan 3 saat sonra boyum 189cm yani bu boyum artık akşama doğru yavaş yavaş kısalıyor ve saat 19:00 20:00 gibi 188 küsürlere geliyor... tam yatarken de 188 filan oluyor gece... Bu bağlamda... benim boyum 188 de değil ama 190 da değil yani ortalaması 189cm ama ben sorulunca gene de 188cm diyorum. Sen de bir gün sabah saat 08:00 gibi kalk sonra saat 11:00 gibi ölç boyunu. çıkan neyse odur.. muhtemelen 190 çıkacaktır veya 191... yabancı sitelerde forenoon ölçümü görmüştüm. Yani öğlene doğru sabah saatlerinde ölçülen boydur diye. Bir arkadaşım da basketbol antrenörü... O da sınava giren sporcuların boylarının sabah 09:00'da başlayıp saat 10:30 da bittiğini söylemişti ölçümlerin. Demek ki hata payını(gün içindeki boy kısalması) aşmak için sabah saatlerinde ölçüm yapılması gerekiyor.

son nokta budur. şu ikisinden birini yap ve söyle.. Sabah ölç boyunu sonra akşam ölç... ortalamasını al bunu söyle... veya dediğim gibi öğlen ölç boyunu 11:00-12:00 gibi... Öyle boy 3-4 cm filan fark etmez. Ederse de o kişinin duruş bozukluğu vardır. Bende ettiği fark totalde 2 cm o da maksimum...

bilgin için sağol bende bir insan yatağa yattığı zaman kemikler gevşeyip rahatladığı için insan geçici olarak uzar diye öğrendim 2- 3 cm sora kendi boyuna dönermiş ama akşama doğru ben tam 1 90 çıkıyorum fakat sabah kalktığımda yatakta uzun süre yatıp 2-3 cm atıyorum boy gövde tarafından bunu da şuradan anlıyorum odamdaki kapı eşiği yani girişindeki kapı ile yer arası tam 1 92 metre ölçtüm kapı ile tavana kadar ben sabah kalkınca yataktan falan oraya başım değiyor ve zorluyor tavanı ama normal de akşam orada durduğumda kafam oraya değmiyor başım ile tavan arasında 2 cm fark var bende bunu burdan anladım yani o zaman ben 1 90 ım öyle ise insanın gündüzki boyu doğru olandır sabah kalkınca olan 1-2 cm lık uzama geçici uzamadır o zaman insan doğru olan boyunu akşamki ölçtüğü oluyo o halde

ya ben 1992 ağustos doğumluyum boyum 1.79 ama 1.87 istiyorum uzatmak için önerisi olan daha hiç basket oynamadım orta 2 de 1.70 tim 4 senede 9 cm uzamışım yine bu kadar uzar mıyım sizce birde boy uzamasına yararlı besin ve gıdalar neler bilgisi olan var mı
son olarak çok ağar ağırlıkla çalışma boy uzamasını etkiler mi ?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

ya ben 1992 ağustos doğumluyum boyum 1.79 ama 1.87 istiyorum uzatmak için önerisi olan daha hiç basket oynamadım orta 2 de 1.70 tim 4 senede 9 cm uzamışım yine bu kadar uzar mıyım sizce birde boy uzamasına yararlı besin ve gıdalar neler bilgisi olan var mı
son olarak çok ağar ağırlıkla çalışma boy uzamasını etkiler mi ?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

forumda arama yaparsanız cevaplara ulaşırsınız..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en_ok_sorulan_sorular_ve-t11375.html

benim boyum 1.70 17 yaşıma yeni girrdim futbol oymuyorum yatmadan yarım litre süt içiyorum boyum 1.80 olurmu 2 senedeir uzamıyorum

arkadaslar yardımlarınız için tesekkür ederim ben 18 yasındayım ve boyum kısa 1,65 önümdeki 2 sneyi iyi değerlendirip uzamak istiyorum o yüzden sizlerden yardım istedim vücuduma gelince sadece futbol oynuyorum ve gercekten çok atletik bi yapım var baya kaslıyım.......

ortalama boy zaten 1.70 tir türkiyede.avrupa değilki burası xD bence sorun yapma 3-4 cm i benimde zaten 1.70 18 yaşındayım yani sen bilirsin.....

ortalama 22 yaşına kadar uzama oluyor ama herkesin metabolizması kemik kalınlığı vs farklı bu yüzden biraz ırk biraz beslenme birazda ergenlik döneminde egsersiz yapımı ile değişmeye uğrayabilir

benm babam 1.80 annem 1.60- dayım 1.90 anneanem 1.70 herkes uzun sülalemde ama hepsi sonradan atmış benım boyum 1.62-.65 arası cıkıyor ölctüğümde 24.07.1991 doğumluyum cıkan röntgen sonucuna göre ellerim arasındaki plak kapanmamış boyum uzaması devam edermiş ben günde yaklaşık yarım litre süt içiyorum maddi durumumuz fazla iyi olmadğından fazla icemiyorum, body yapıyorum doğal yollardan besinlerle ek yapıyorum, boyum daha kac cm uzar tahmini rakam biliyormusunuz? vede egzersizler derken neler bu egzersizler?...

senin boyunu 164 cm desek 2 cm daha artar ancak.. bilemedin 3... 167 cm filan olursun 23-24 yaşında temelli bence... senin normalde ulaşabileceğin üst sınır 177cm imiş... bunun üstüne ekstra şeylerle çıkmış olurdun herhalde ancak sen 177 nin en alt sınırındasın. -13 hesabıyla...

eğer gerçekten uzamak istiyorsanız yumurta ve incir alımınızı artırınız ve yatağınıza daima yorgun giriniz.

daha detaylı bilgi isterseniz uzaman bir hekime görünün. gerekli tahliller yapılıp gh hormon alımı yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim yasım 18 boyumda 1,68 yaklasık 2 sene önce falan doktora gittiğinde boy uzama sorunundan dolayı elimin filmini çektiler ve 1,5 yaş kücük cıktı yani büyümen 1,5 yas geriden geliyor senin dedi ve geçen sene baya bir boy attım o boyla 1,68 e geldim bundan sonrada kemik yasım kücükse büyüme şansım varmı

Arkadaşlar benim yasım 18 boyumda 1,68 yaklasık 2 sene önce falan doktora gittiğinde boy uzama sorunundan dolayı elimin filmini çektiler ve 1,5 yaş kücük cıktı yani büyümen 1,5 yas geriden geliyor senin dedi ve geçen sene baya bir boy attım o boyla 1,68 e geldim bundan sonrada kemik yasım kücükse büyüme şansım varmı
Evet, teorik olarak var.

Back
Yukarı