Scoobz
Üye
annenin boyu ve babanın boyunu topla +13 ekle sonra 2'ye böl... çıkan sonuç ortalama boyunu verecektir. Mesela benim babam 183... annem de 160...,,
benim ortalama boy 178cm oluyor... yani ulaşabileceğim maksimum boy 191cm oluyor bu durumda. Yaşım 26 şu anda... Boyum sabah kalkıp ölçtüğümde 189cm... Sen de bu formülle yapabilirsin boyunu... Ancak şunu söyleyebilirim ki baban 180 ise anneni de maksimum 170 desek sen erkek olduğundan boyunun normal şartlarda 185 i geçmesi imkansız gibi...
ancak 163cm yim diyorsun ki senin artık 175 cm yi bile görmen olanaksız... ameliyatsız şekilde... Sigara kullanman veya beslenme yetersizliğine bağlı bir boy uzamama sorunu olmuş olabilir. Bunlar yoksa kesinlikle büyüme hormonu yetersizliğindendir. Neyse takma kafana boyu pek!
babam 1.80
annem 1.58
3.38+ 13 / 2 diye yaparsam eğer 175.5 cıkıyor
sigara yada baska kötü alışkanlığım yok
süt peynir yoğurt yumurta et ürünlerini cok seviyorm
sadece kemik erimesi teşhis edildi ve onn içinde 600mg kalsiyumlu hap alıyorum saten hergün 1adet yatmadan önce..
Son bir senede 7cm boyum uzamiş.
Şuan 22-21 yaşıma kadar acaba 1.75 olabilirmiyimki? vg ye yeni başladım fakat calıstğm hareketler gögüs-kol omuz-kol ve karın( mekik yaparak) bu hareketler yatarak ve oturarak olduğu için boyumun uzamasına olumsuz etkisi olabilirmi merak ediyorum yani başlamasam normalde 22-21de 1.75 olcaksam eğer bu sporu yapıyorsam 1.70-1.65 kalabilme olayı söz konusumu? bunu mrk ediyorm...