Nasıl antrenman yapıyorsunuz?

Günde kaç adale çalıştırıyorsunuz?

• Total voters
    2.808
Umarım sana forumdaki hocalar çok daha profesyonelce tavsiyeler verir. Bence salondaki hocana güveniyorsan ondan program al. Ben ise sana şunları söyleyebilirim: Öncelikle kardiyo ile kas gruplarını neden ayırdığını anlamadım. Amacın yağ yakmak olduğu için önce kardiyo ile başla. En az yarım saat kardio yap. Sonra antremana geç. Az kilo çok tekrar ve hareketler arasında az dinlenme ile (30 sn. kadar) antremanını yap. Kardio ile başlayan yağ yakımı bu şekilde antremanda da devam eder. Yağ yakımında kardio karın hareketlerinden çok daha etkilidir. Ama sen karın da çalış elbette. Haftada 6 gün bence fazla. 4 ya da 5 gün de yeter.
NOT: Bu arada kendi yazdığın program taslağında kanat da yok. Sırt ile kanadı bir mi düşündüm bilmiyorum ama zaten bu programı ya salondaki hocandan ya da buradaki bir hocandan alırsın.

Şöyle bir sorun var spor salonu kaldığım sitenin spor salonu.Bundan dolayı hoca yok.Ben şöyle düşündüm kardio için.Vücudumu çalıştıracağım günler 30 dakika hafif kardio.Sadece kardio günlerinde HİİT kardiyo.Okuduğum kadarıyla yağ yakmada ve dayanıklılık kondisyon konusunda normal kardiyodan daha iyiymiş.

Peki kanat ı hangi çalışma gününe ekleyebilirim?

Sırt yerine kanat koy. Ama şimdi baktım sırt ile kanat aybı bölge gibi geçiyor forum ve sitelerde. Ben farklı düşünüyordum. Salonda hoca yoksa bu forumda iyi programlar var. Onları uygula. Mesela yeni başlayanlar için yazılmış bir programlar da var.

Merhabalar.Benim 27 kg fazlam var.Bunları vermek için kardiyo + diyet + l carnitin kullanacağım.Ama aynı zamanda hem vücut sarkmalarını engellemek hemde kasların küçülmesini engellemek için fitness yapacağım.Yani amacım aşırı şekilde kas yapmak, body building değil.Kilo verirken kaslarında gitmesini önleyip kilo verdiğimde daha sportif ,fit bir vücuda sahip olmak.

Pazartesi hariç hergün spor salonuna gidebiliyorum.Spor programımda şöyle yapsam uygun olur mu ?

1.Gün: Göğüs-biseps
2.Gün: Kardiyo+Karın
3.Gün:Omuz-triseps
4.Gün:Kardio+Karın
5.Gün:Sırt-bacak
6.Gün:Kardio+Karın
7.Gün: Dinlenme(Spor salonu haftada 1 gün kapalı)

forumu iyice okumanı tavsiye ederim
kilo vereceksende hızlı kilo verme yavaş yavaş ver yoksa deri sarkması problemi yaşayabilrsin
yeni spora başlamışsan hareketlerin nasıl yapılacağını öğrenmen bile aylar alacaktır çok acele etme
ana kas gruplarını çalıştıran hareketlere yönel fazla detay girme
kardiyoyu haftada 3 yapmak yerine en fazla 2 yapmanı öneriririm
ağırlılk çalışacağın günlerde 30 dk kardiyo çok gelir sen 15 dk yı geçme
aldığın kiloları zamana yayarak vermek daha sağlıklı olacaktır
kilon kaç bilmiyorum ama ağırlığının %3 ünden fazla her ay kilo vermen sıkıntı yaratabilir
100kg isen her ay max yaklaşık 3 kg versen sana yeter
bu işi bir anlık heves değil bir ömür yaşam tarzı haline getir
istediğin kiloya indikten sonra muhafazası daha kolay olacaktır

Arkadaşlar 6. aydayım ve programımı değiştirmeyi düşünüyorum salon farklılığından bazı karısıklıklarım oldu. Düşündüğüm program budur varsa eksiklerim düzeltirseniz sevinirim.

Pazartesi:
Göğüs

Salı:
Omuz-Biceps

Perşembe:
Sırt-Triceps

Cumartesi:
Bacak-Trapez

Abdominal içinde bi gün karın bi gün yanlar olmak üzere çalışıyorum.

Pazartesi Kıymalı, kuşbaşılı pide
Salı Izgara köfte, tavuk
Çarşamba Ekmek arası döner ayran
...
İyice saldık yahuu bu ramazan

kktc ozzii

ben haftada 5 gün calışıyorum günde tek kas calışıyorum bir gün büyük kas bir gün küçük kas çalışıyorum dogrumu yapıyorum bilmiyorum bilgilernizle bana yardımcı olursanız sevinirim

antremanım gün içinde ikiye bölünük durumda sabahları agırlık çalışıyorum akşamları kardiyo yapıyorum

agırlık çalışmam hibrit şekilde 12-15 tekrar çıkarabileceim kilolarda 3 set max 5 tekrar çıkaraiblecegim agırlıklarda 5x5 vb

amacım yag oranımı düşürürken güçlenmek fitleşmek kas oranı da ister istemez artıyor zaten
crossfit hakkında sayısız makale tutorial video vb şey izleidkten sonra ben bu sistemi çok benimsedim ancak normal fitness la karıştırıp bana doğru hissettiren bir sistem oluşturdum
genelde bir büyük iki küçük kas grubunu hedef alıyorum bir günde
programıma squat deadlift clean and jerk snatch ,kettlebekll swing , box jump gibi çoklu kas grubunu vuran hareketler ve olimpik kaldırışlar da ekledim çokta faydasını gördüm agırlık çalışmalarımda setler arasında ip atlıyorum DOUBLE-UNDER ın ustası gözlerin hastasıyım:p

dinlenme aralarım her daim düşüktür her antremanın sonunda dilim sarkar

kardiyo antremanlarım HIIT biçiminde 2-3 km düz koşu yaptıktan sonra
50m x20 100mx10 sprintler şeklinde yapıyorum, 100 tane burpee yapıyorum(100 burpee yapmak tek başına bir olay olaiblir ne yigitler gördüm benchte kendi agırlıgının 1.5 katını basıp 10 burpee çıkaramayan)

2 günde bir karın antremanım olur karın kaslarının da en az bir gün yenilenmeye ihtiyacı var

yaptıgım antremanlardan ben fayda çok gördüm daha hızlı koşup daha yükseğe sıçrıyorum barfiks şınav sayım her gecen gün artıyor bana (şahsi fikrim) dogru gelen hantallaşarak şişmekten öte vücudun her anlamda daha iyi olması ki inanın atletik performans kovalarken vücut zaten güzel bir hal alıyor ister istemez

bu dediklerimi yaparken yediginize içtiginize dikkat edin yüksek protein yanında dogru karbonhidratlar dogru yağlar tüketin dinlenebildiginiz kadar dinlenin overtraining den korkuyor insanlar ama inanın ortalama amatör sporcunun overtraining olması çokta mümkün deigl spor salonunda kamp kurmadıkça..

.antremanın niceligi degil niteligi önemlidir birine iyi gelen program digerine iyi gelmeyebilir kendinizi deneyin gözlemleyin siz de size ne iyi geldigini bulun=)

Son düzenleme:
arkadaşlar 6. Aydayım ve programımı değiştirmeyi düşünüyorum salon farklılığından bazı karısıklıklarım oldu. Düşündüğüm program budur varsa eksiklerim düzeltirseniz sevinirim.

Pazartesi:
Göğüs

salı:
Omuz-biceps

perşembe:
Sırt-triceps

cumartesi:
Bacak-trapez

abdominal içinde bi gün karın bi gün yanlar olmak üzere çalışıyorum.

trapez için ayrıca çalışmana gerek yok zaten zamanla nasıl indirsem bu trapezleri diyeceksin
göğüs tek gün gireceğine bacak tek gün girebilirsin
tabi bunları çok yeni olmadığını varsayarak söylüyorum

boyum 1.72 56 kiloyum bayan antreman bölümünde soruma uygun cevap bulamadım 6 senedir yüzüyorum 17 yaşındayım. omuzlarımı nasıl genişletebilirim? antreman programıma göre omuzlarım sadece şişiyo genişlemiyo..

boyum 1.72 56 kiloyum bayan antreman bölümünde soruma uygun cevap bulamadım 6 senedir yüzüyorum 17 yaşındayım. omuzlarımı nasıl genişletebilirim? antreman programıma göre omuzlarım sadece şişiyo genişlemiyo..

Antremman yapmakla omuz genislemez,omuzunun genisligi iskelet yapina baglidir antremman yaparak ordaki kaslari gelistirebilir daha dolgun daha kuvvetli ve daha genis bir yapiya kavusabilirsin fakat kemik yapisina bir etkisi olmaz.17 yasinda olman henüz gelisimini tam olarak tamamlamamis olmanda demek olurki yasla birlikte gelisme gösterebilir.Yüzme sporuna devam etmende ordaki kaslarina ayri bir dolgunluk kazandirarak omuzlarinin genis görünmesini saglicaktir.

Antremman yapmakla omuz genislemez,omuzunun genisligi iskelet yapina baglidir antremman yaparak ordaki kaslari gelistirebilir daha dolgun daha kuvvetli ve daha genis bir yapiya kavusabilirsin fakat kemik yapisina bir etkisi olmaz.17 yasinda olman henüz gelisimini tam olarak tamamlamamis olmanda demek olurki yasla birlikte gelisme gösterebilir.Yüzme sporuna devam etmende ordaki kaslarina ayri bir dolgunluk kazandirarak omuzlarinin genis görünmesini saglicaktir.

Rotator cuff denen bölgede ufak bi sakatlığım var. bu yüzden fazla zorlayamıyorum. yana açış ve omuz press dışında dumbella yapabileceğim hareketler neler?

hocam ramazandan sonraki antreman programımda

göğüs 5 hareket
omuz 5 hareket
ön kol 5 hareket
ayak 5 hareket
..... olarak yapacağım antremanı hep 5'e tamamladım... işlah sonucu alırız

selamlar

kilo kazanmak için az tekrar yüksek ağırlık deniliyor,peki bunu nasıl yapmalı?

mesela şu anda 5er kilolarla normal kol hareketlerini yapabiliyorum ama bu ağırlıka omuz hareketi yarıda kalıyor yukarı kalkmıyor

önemli olan hareketi tamamlayan en ağır çalışma mıdır yoksa hareket tamamlanmasa da olur mu?

selamlar

kilo kazanmak için az tekrar yüksek ağırlık deniliyor,peki bunu nasıl yapmalı?

mesela şu anda 5er kilolarla normal kol hareketlerini yapabiliyorum ama bu ağırlıka omuz hareketi yarıda kalıyor yukarı kalkmıyor

önemli olan hareketi tamamlayan en ağır çalışma mıdır yoksa hareket tamamlanmasa da olur mu?

Omuz hareketlerinde hareketi tamamlamalısınız yedirerek gergin kol yapmalısınız. Hareketi düzgün yapabildiğiniz ağırlığı seçin, zorlamayın. Özellikle yana açış hareketini hafif ağırlıkla tam yedirerek yavaşça kısaca hakkını vererek yapmaya çalışın küçük kaslar böyle uyarılır. Ağır giricem diye sakatlıkla uğraşmayın. Dikkat edin omuz hassas bi bölgedir.

selamlar yardımcı olursanız sevinirim başlayalı 5 ay oldu yeni bi salona geçtim dolayısıyla yeni bi hoca var verdiği programı nasıl değerlendiriyosunuz

barbel curl - scot dum -scot humme-r makine curl aynı gün anla triceps- dar bench- french dumb -sehpa dips (scot dum ve scot hummer arkaya arakaya bi o bi o şeklinde ve hepsi 4*8)

üst pres- üst dum- crosover -alt pres aynı gün lat çekiş- barbell row - lat dar (hepsi 4*8)

m.arkaya pres- dambıl pres- upright row - m.ön pres (bunlar omuz içindi) ve barbell- deadlift- leg curl -leg ex (hepsi 4*8)

program hakkında fikirlerinizi merak ediyorum:)

Back
Yukarı