Pazartesi yeni bir programa geçeceğim. Bacak (özellikle Calf), Kol ve Bel çalışmak istiyorum. Kollarım kasılıyken 32 cm ve 12 kg dumbbell'ın üstünde çalışamıyorum. Göğüs, Omuz ve Kanat çalışmalarından verim alabilmek için, kolların güçlü olması gerekiyor, sanırım. Acaba 1 ay kollara özel olarak yoğunlaşmam doğru olur mu? Kollarım zayıf olduğuna göre, haftada 3 gün çalışmayı kaldırabilirler sanıyorum (overtraining olmaz). Kaslar geliştikçe dinlenme ihtiyaçları fazlalaşıyor diye biliyorum. Benim hedeflediğim patlama için şimdi onlar sık çalıştırmalıyım mantığındayım. Aşağıya, geçiş yapmayı düşündüğüm programı yazıyorum; yazdıklarımda ve programımda ciddi bir hata olduğunu düşünenlerden düzeltmeler bekliyorum. Ayrıca istediğim bölgelerde ciddi bir kas kütlesi artışı gerçekleşir mi? Veya bunun için ne yapmalıyım? Beslenmemde bir sorun yok, günde 7 öğün, 200 gram protein alıyorum, antrenman sonrası protein tozu kullanıyorum, antrenman öncesi ve sonrası yeterli miktarda kaliteli ve iyi miktarda karbonhidrat alıyorum, meyve, salata, one a day maksimum ve günde 30 gram çinko; 4 aydır çeşitli bölgeleri birçok hareket ve programla çalıştırdım, küçük gelişmeler kaydettim, ancak yukarıda yazdığım beslenmem ancak bir haftadır bu kadar iyi ve bundan sonra devam edebilecek. Yazar olduğum için spor dışında vücudum neredeyse tamamen dinlenme halinde; fiziksel yoruculuğu olan herhangi bir iş yapmak zorunda kalmıyorum. Beslenme ve dinlenme şartlarımı hesaba katarsak, haftada 6 gün çalışmak istemem normal midir?. Boy 176, kilo 67
Yeni Programım:
Pazartesi/Çarşamba/Cuma
Barbell Curl
Preacher Dumbbell Curl (geniş tutuş, dışa doğru)
Concentration Curl (T)
Tricep Extensions
Tricep Pushdowns
Tricep Kickbacks
Salı/Perşembe/Cumartesi
Squat
Leg Press
Calf
Deadlift