ben de bu şekilde bir konu açmıştım bazı araştırmalarım sonucu şu şekilde bir şeye ulaştım ;
testosteron hormonunun bir çoğu sperm ve meni üretimine harcanıyor ve masturbasyondan sonraki isteksizlik testosteron hormonunun ani düşüşünden kaynaklı...
ve bilindiği gibi testosteron hormonu kas yapımı ve güç için önemli bir hormondur...
masturbasyon yapıldıktan hemen sonra bu düşüş sebebiyle bir yorgunluk oluşmaktadır ve ayrıca bu hormonun düşmesi kasların gelişmesini kısıtlamaktadır...
6 saat önce 6 saat sonra olayına gelirsek testosteron hormonu seviyesinin normal düzeye gelmesini sağlar...
kimi okuduğım kaynaklarda bu şekilde verilmiş doğruluğu tartışılır...
Testosteron Hormonunun Etkileri
Testosteron erkeklerde salgılanan en önemli seks hormonudur. Testosteron günde 5-6 mg kadar üretilmektedir. Testosteron, testisten salgılandıktan sonra kanda seks hormon bağlayan globuline (SHBG) bağlanır. Bu bağlanan testosteron ‘’total testosteron’’ denilirken bağlanmayan kısmına ‘’serbest testosteron’’ denir. Kanda serbest testosteron ise tüm testosteronun % 1’ni oluşturur. Testosteron ‘’5 alfa redüktaz’’ isimli bir enzimle dihidrotestosterona dönüşerek etkisini gösterir.
Erkek tipi gelişme yani sakal ve bıyık çıkması, kıllanma, sesin kalınlaşması testis ve penis büyümesi, kasların gelişmesi, boyun artması testosteron sayesinde olur. Libido (cinsel istek) ve ereksiyon oluşmasında da testosteronun büyük etkisi vardır. Erişkin yaşta testosteron hormonu sperm üretimi, erkek tipi saç şekli oluşmasına, kas kitlesinin oluşmasına ve kemik kitlesi oluşumuna katkıda bulunur.
Testosteron hormonu çoğunlukla testislerde üretilir ancak çok az miktarda adrenal bezden de üretilir. Kadınlarda testosteron çok az miktarda yumurtalıklarda üretilir.
Normal erişkin erkekte total testosteron düzeyleri 3-10 ng/ml arasında değişir ve saba saatlerine en yüksek düzeydedir.
Sperm Sayısı:
Normal döl miktarı 2-6 ml arasında değişir. Normalde spermlerin % 60 dan fazlası hareketlidir. Sperm sayısı mililitrede 20 milyondan fazla olmalıdır.
Düşük Testosteron Hormonunun Yaptığı Şikayetler:
Testosteron hormon azlığı erkeklerde seks isteğinde azalmaya, ereksiyon bozulmasına, sperm sayısının azalmasına, çocuk yapma kapasitesinin azalmasına ve memelerde büyümeye neden olur. Bazı erkeklerde sıcak basmaları, gece terlemeleri, huzursuzluk, konsantre olamama, yorgunluk, uyku bozukluğu, kolesterolde artma görülebilir. Uzun zaman testosteron eksikliği olan erkeklerde vücut kıllarında azalma, kas kitlesinde azalma, ciltte kuruluk, sakal traş sıklığında azalma, kemiklerde erime, testislerde küçülme ve yumuşama oluşabilir. Genç erkeklerde ise vücut kıllarında gelişme olmaz, kas kitlesi gelişmez, penis ve testisler büyümez. Ayrıca sesleri incedir.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:12 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:03 ----------
Meni veya
er suyu, ejekülasyon sırasında
penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan
spermleri bulunduran beyaz, hafif yapışkan sıvıdır.
İçeriğinde yaklaşık 200 ile 500 milyon adet spermatoza barındırır. Ayrıca içeriğinde amino asit, sitrat, enzimler, flavin, fruktoz, proteinler ve C vitamini de bulunur.Kendine has yapışkan bir yapısı,rengi,aromatik kokusu ve yoğunluğu vardır.
protein kaybı son derece önemsiz tartışılması bile boş... sadece fruktoz kaybı oluşur...