lor peynirinde whey ve casein oranı nedir? antrenmandan hemen sonra alınması nasıl olur?
makineci, lor peynirini casein niyetine kullanılıyor. Eğer antrenman sonrası acil protein ihtiyacını karşılamak amaçlı kullanmaktan bahsediyorsan pek uygun olmadığı düşüncesindeyim. Benim gözlemlediğim ağırlıklı olarak gece yatmadan önce vücudun gece boyunca proteinsiz kalmaması için kullanılıyor.
gece yatmadan önce ve sabahları yiyiyorum zaten normalde de, tavuk filan haşlayamadığımız acil durumlarda acaba tavuk veya yumurta beyazı yerine antrenmandan hemen sonra kullanılması bize yarar sağlar mı, sağlarsa ne kadar? sonuçta peynir altı suyu diye tabir edlilen suyun içindeki protein parçacıları lor, mutlaka whey de vardır içinde fakat acaba içerdiği casein whey'i de baskılayıp vücut tarafından hemen emilmesini önlüyor mu yoksa vücut hem whey'i hem casein ayırıp ayrı ayrı değerlendirebiliyor mu?
Beyaz peynirde de protein oranı yakındır.sofraya konduğu zaman isyan ederdim bu ne iğrenç bir şey diye.şimdi gidip kendim aldım.
fikrim değişmedi Allah affetsin iğrenç bir şey.tuzlayınca ve ereyağında yurmurtayla kırılınca fena olmuyor.
benim sorum normal beyaz peynir ile arasında ki fark nedir.100 gram lorda 19-20 gram protein var.beyaz peynirde bu oran nedir.
Beyaz peynirde de protein oranı yakındır.
Ancak beyaz peynirdeki yağ oranı ve dolayısıyla kalori lor peynirine kıyasla son derece yüksektir.
Light olanlarının yağ miktarı bile lor kadar düşük değildir.
Bunların yanısıra beyaz peynir, aynı miktardaki lora kıyasla son derece pahalıdır.
http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50011
Peki lor peynirinin yanında ne kadar ekmek yiyebiliriz?
Veya ekmek yemeden, 100 gram loru, kuru kuru yesek bir zararı olur mu?
2. şık benim daha çok işime gelir.
Birde konu ile ilgisi yok ama pilav, makarna, barbunya, çorba v.s gibi yemeklerin yanında ne gibi içecekleri tüketebiliriz?
Bu konu da çok önemli benim için.
her gece yörsan lor peyniri yemek.. işkence..