hobifitness04
Üye
merhaba arkadaşlar,lor peyniri hakkında aklımda bir çok soru işareti vardı ama yavaş yavaş gideriyorum,böle bi başlık açmamın sebebi de yeni arkadaşların burda bilgi paylaşıcak arkadaşlar sayesnde soru işaretlerini hızlı bi şekilde gidermeleridir
lor peynir saf peynir altı suyundan üretildiği ve yağdan arındırıldığı için gayet ucuz bir protein kaynağıdır,peynir altısuyundan üretildiği içinde wheydir kana çabuk karışır dolayısıyla da antreman sonrası uygundur,asıl meseleye gelelim lor geç çözülen sindirilen bir besin olduğunu ve casein protein olduğunu düşünen arkadaşlar var,böyle düşünmelerinin sebebi çok doğal çünkü heryerde lorun casein olduğu yazıyor,ama mesele o yazılan yerlerin bilgiyi nerden edindiği; önemli biryere deyinmek istiyorum ,yurt dışında lor peyniri bizdeki lor peynirine göre daha lezzetli ve daha peynirimsi ve sütten imal edilmektedir,peynir altısuyu (çok az) ile karıştırılarak imal edilmektedir ve dolayısıyla casein bakımından zengindir(fiyatı da pahalıdır bizim lora göre),araştırmacı arkadaşlarımız yabancı forumlardan makalelerden bu yazıları okuyup onların loru bizim lor ile karıştırmaktalar,ama halbuki aynı deildir,özetle türk loru ucuzdur çnkü peynir altısuyundan yağı arındırılarak imal edilir ,yabancıların loru daha süt içerikli tatlımsı peynirimsi bi yapıya sahiptir ve casein bakımından zengindir ve geç sindirilir,bu bilgiyi fitness la uğraşan,spor yapan bir diyetisyen tarafından öğrendim,aynı şekilde salonda bu işle 15 senedir uğraşan bilgili bu konular hakkında bir abimiz de aynı şeyleri benle paylaştı ve anteramn sonrası loru why protein olarak kullanmaya başladım...weightlifter
lor peynir saf peynir altı suyundan üretildiği ve yağdan arındırıldığı için gayet ucuz bir protein kaynağıdır,peynir altısuyundan üretildiği içinde wheydir kana çabuk karışır dolayısıyla da antreman sonrası uygundur,asıl meseleye gelelim lor geç çözülen sindirilen bir besin olduğunu ve casein protein olduğunu düşünen arkadaşlar var,böyle düşünmelerinin sebebi çok doğal çünkü heryerde lorun casein olduğu yazıyor,ama mesele o yazılan yerlerin bilgiyi nerden edindiği; önemli biryere deyinmek istiyorum ,yurt dışında lor peyniri bizdeki lor peynirine göre daha lezzetli ve daha peynirimsi ve sütten imal edilmektedir,peynir altısuyu (çok az) ile karıştırılarak imal edilmektedir ve dolayısıyla casein bakımından zengindir(fiyatı da pahalıdır bizim lora göre),araştırmacı arkadaşlarımız yabancı forumlardan makalelerden bu yazıları okuyup onların loru bizim lor ile karıştırmaktalar,ama halbuki aynı deildir,özetle türk loru ucuzdur çnkü peynir altısuyundan yağı arındırılarak imal edilir ,yabancıların loru daha süt içerikli tatlımsı peynirimsi bi yapıya sahiptir ve casein bakımından zengindir ve geç sindirilir,bu bilgiyi fitness la uğraşan,spor yapan bir diyetisyen tarafından öğrendim,aynı şekilde salonda bu işle 15 senedir uğraşan bilgili bu konular hakkında bir abimiz de aynı şeyleri benle paylaştı ve anteramn sonrası loru why protein olarak kullanmaya başladım...weightlifter