masteer dedi:
Ikı hareket arası fark cok olmazmı hıc, teorık olarak bakmıyorum ben en ıyı donemımde nızamı 220 kg squat gırerken 450 kg leg press yapıyordum. Squat cok daha zor bır hareket, agırlıgın ensende olusturdugu baskı bır tarafa compound - vucudun cesıtlı kaslarını calıstıran ve aynı zamanda dengeyıde sagladıgımız bır hareket, halbukı leg press cok cok rahat, oturdugun yerden bas gıtsın. Leg press te ornegın bır bel stabılıtesı yok, belın neredeyse hıc calısmıyor
olsun yine de teorik yaklasalim;
squatta (leg prese gore) kendi vucut agirliginin daha buyuk bir bolumunu de kaldiriyorsun, 100 kilo isen en kotu 70 kilo da burdan var (leg presse nazaran). 220+70=290
leg press;'te yaklasik 450*sin(45)=318 kg (SCHWARZXXL'in yaptigi hesap,surtunme felam karistirmassak, dogru) arada cok da bir fark yok gibi.
sadece takilan agirliklara bakip da hareket zor-kolay demek pek dogru degil, bence bundan ziyade senin de dedigin gibi squattaki denge olayi isleri cok karistiriyor. bence squatin asil zor olan tarafi, hareketi yaparken TUM VUCUDU kontrol altinda tutmaya calismak, leg presste bu yok.