Ben kendimden bir hikaye anlatayim.
Onceki haftasonu kiz arkadasim rica etti, beraber gittik GYM'e.
Bacak gunumdu.
Ilk olarak 5 set 10'ar tekrar squat yaptim 75 kiloyla.
Set aralarim, 1,5 dakika-3 dakika arasinda oldu.
Ciddi olarak nefesim acildi bu ilk 5 sette.
Daha sonra Leg Press'e girdim, 180 kiloyla 4 set, 10 tekrar yaptim.
Daha sonra, Hack Squat'ta 30 kiloyla, 4 set 10 tekrar.
En son olarak Leg Curl+Leg Extension superset, 4 set 10'ar tekrar.
Bir de, Leg Curl'le 20 kiloyla +20 tekrarli, yanma seti yaptim.
Ben Leg Press'ten ciktiktan sonra, bir arkadas girdi, 180 kiloyu yaklasik 320 kiloya cikardi ve yarim tekrarlardan olusan 8 tekrarli 3 ya da 4 set yapti.
Ki bu arkadasin bacaklari incecik, kiz arkadasim aynen sunu dedi.
"Emrem, senin bacaklarin bu cocugun bir bucuk kati, ama senden fazla kilo kullaniyor, hareketide bir tuhaf yapiyor" dedi, gulerek.
Bende soyledim, yarim tekrarlar tendonlari guclendirir ve dizleri kollarla itmek, Flexor üstadin dedigi gibi göğüsleri çalıştırır

)
Baska hareketlerde de boyle goruntuler yasandi.
Mesela leg extension yaparken, tahteravellide gibi, zip zip kalcayi kaldirip, indirerek momentumdan yararlanarak, ziplayaya ziplaya bacak calismak
Bunlari soylemekle birlikte, benden fazla kilo kullanilmasiyla ilgili asla bir problemim yok, zaten 2 aydir bacak calismaya basladim uzun bir aradan sonra, ben asil kilolalarimi 3-4 ay sonra ilk kurumu yaparken soyleyecegim insallah.
Demek istedigim, yarim hareket yarim gelisim demektir, bunu isin disinda olan kiz arkadasim bile gorup, eglenerek soyledi.
Squati yaparken benim kicim neredeyse yere degiyor, ki bacaklarim son derece uzun, bunun faydasinida bacaklarim kotlarimin canini okumasindan anliyorum.
Herkese tam hareket yapmayi tavsiye ederim, tendon guclendirici bir program icinde olanlar, dediklerimi dikkate almasinlar lutfen!