Merhaba,
Bende Dymatize 1100 mg L-carnitin ile Dymatize CLA kullanmayı düşünüyorum, ancak amacıma uygun olacak mı diye durumumu özetleyip tecrübeli arkadaşların yorumunu almak istedim.
Bir spor salonuna yazıldım ve salonda ölçümler yapıldı. Ölçümler kabus gibi.
Kilo; 110
Boy;1.59
Kimlik Yaşı;25
Vücut yaşı; 37
Vucuttaki yağ: 57.5 kg
Vucuttaki sıvı: 38.7 kg
Vucuttaki kas: 50.1 kg ( sıvı+kas+kemik) (38.1 kg sıvıysa kas için ağlanacak durumdayım.)
Kemik Ağırlığı: 2.7
Oranladığımızda vücut yağ oranım %52.10.
Haliyle moral bozuldu ama yapacak bir şey yok, yılların birikimi dedik geçtik.
Şimdi spora başlayalı 1 hafta oluyor. 13.Haz.14'te başladım. İlk 2 gün maximum 5.0 km hızla yarım saat yürüyordum. Sonra spor hocam enerji vermesi ve spor süremi uzatabilmek adına Zero Shot 3000mg. önerdi. Nitekim denedik ve kendime inanamadım. ilk gün 1.5 saat 5.3 %2 eğim ile 30*3 olmak üzere yürüdüm. Salon kapanmasa bi iki saat daha yürürdüm. Sonra 3 gün üst üste almaya devam ettim ve aynı enerjiyle deli gibi yürüdüm. Carnitine'in faydasını göreceğime inanıyorum. Bu arada 1 ay sadece yürüyüş yapacağım. Amacım hızını ve süreyi arttırabildiğim kadar arttırmak.
Spor için haftada 5 gün, günde 1.30-2.00 saat yürümek,min. 600-750 kcal harcamak
Beslenme ise; sağlam kahvaltı, proteinli öğlen yemeği, akşamlarıyla çorba, cacık vb geciştirmek şeklinde düşünüyorum. Günde 100 gr. köfte vb ile 2-3 dilim tam tahıllı ekmek yemeye özen göstereceğim, spor hocamın önerisi üzerine.
4 aylık amacım ise yağ oranımı (oran diyorum artık kilo verip verememek umrumda değil) olabildiğince azaltmak.
Şimdi durumumu az çok özetledikten sonra; Sizce, spordan önce 3000mg yerine 1100 veya 1200 mg carnitine alsam, 3000 mg'daki enerjiye sahip olur muyum? CLA alsam, bu diyet ve yaptığım sporla, yağ yakımımı ciddi anlamda hızlandırabilir miyim? Yoksa Termojenik yağ yakıcıları mı denemeliyim?
Yoksa paramı israf etmiyim mi ?
Samimi cevaplarınız için teşekkürler,