adrapapupa
Üye
Merhabalar, yaklaşık bir yıl önce kilo -alamama- problemime ilişkin bir yardım konusu açmıştım ve şuan ; 8 gün önce 20 Ocak' ta bir vücut geliştirme salonuna kilo -alabilmek- için başladım. Başladığım tarihte kilom 65.10 kg idi. 1 hafta sonrasında yani 27 Ocak: dün tartıldığımda kilom 68.50 kg olduğunu farkettim. 1 hafta gibi kısa sürede 3.40 kg almak başta beni mutlu etti ama sonra farkettim ki spora başlamadan önce 79cm olan göbek bölgem 85cm ye çıkmış ve bu beni gerçekten ürküttü. Vücut geliştirmeye başlamamın sebebi metabolizmamın gerçekten normalden fazla hızlı olmasıydı, vaktinde diyetisyenlere gittiğimde oldu ama verdikleri programlarda aşırı yağ vardı kısacası sağlıksız beslenmemi önermişti haliyle uygulamadım ve faydasını göremedim.Son çare olarak salona başladım. İstediğim vücut tipi plaj diye tabir edilen tip. Ham dolsun boyum 188, şuan kilom 68.50 ama göbek kısmımdaki yağlanmayı ve hacimlenmeyi görünce biraz irkildim ve korktum.Siz tecrübeli arkadaşlardan istediğim aşağıya yazdığım günlük beslenme programım üzerinde yağlanmadan kilo almam için gerekli olan değişiklikler konusunda bana yardımcı olmanız. Hocamın verdiği ağırlık programı eksiksik ve doğru bir şekilde zorlansamda pes etmeyerek bitirmeye çalışıyorum
Ve bazı arkadaşlar mutlaka yazacaktır beyaz ekmeği kaldır diye , ekmeği kaldırırsam yeterli karbonhidrat alamayacağımı düşünüyorum ve hergün muazzam miktarda et özellikle beyaz et yemem gerektiğini söyleyen arkadaşlarda olacaktır. öğrenci evinde kalıyorum mağlum üniversite, maddi sıkıntılarım elbet var. Kimisi protein tozu kullan diyor sizce 1 hafta önce başlamış biri için doğru olur mu? ( madem maddi durumun yok nasıl protein tozu alacaksın diyenlerde olacaktır, rusya da protein tozları çok uygun fiyata satılmakta ve oradan alma durumum mevcut)
boyum 188, şuanki kilom 68.50
Beslenmem:
sabah kahvaltısı
* 4 haşlanmış sarısıyla birlikte yumurta
* 1 kupa bardağı süt yarım yağlı sıcak süt.
* 1 tam beyaz ekmek arası tost ( içinde bolca peynir , ketçap ve sucuk var ) yağ sürmeden yapıyorum.
ara öğün( spordan önce)
* bir porsiyon makarna yada pilav
* 1 adet muz
* metro çikolata
öğle yemeği ( spordan sonra)
* bir adet fıstıklı yada fındıklı çikolata kare şeklinde olan 80 gramlıklardan ( salonda çalışmam bittiği gibi yiyorum)
* 1 adet muz
* o gün evde hangi yemek varsa 1 porsiyon da ondan ( genellikle tavuk yada kırmızı et oluyor )
* yarım beyaz ekmek
ara öğün
* bir kase yoğurt
yatmadan önce
* 1 kupa süt
* meyve olarak ne varsa portakal elma armut vs
yorumlarınız için teşekkür ederim, güzel zamanlar.
Ve bazı arkadaşlar mutlaka yazacaktır beyaz ekmeği kaldır diye , ekmeği kaldırırsam yeterli karbonhidrat alamayacağımı düşünüyorum ve hergün muazzam miktarda et özellikle beyaz et yemem gerektiğini söyleyen arkadaşlarda olacaktır. öğrenci evinde kalıyorum mağlum üniversite, maddi sıkıntılarım elbet var. Kimisi protein tozu kullan diyor sizce 1 hafta önce başlamış biri için doğru olur mu? ( madem maddi durumun yok nasıl protein tozu alacaksın diyenlerde olacaktır, rusya da protein tozları çok uygun fiyata satılmakta ve oradan alma durumum mevcut)
boyum 188, şuanki kilom 68.50
Beslenmem:
sabah kahvaltısı
* 4 haşlanmış sarısıyla birlikte yumurta
* 1 kupa bardağı süt yarım yağlı sıcak süt.
* 1 tam beyaz ekmek arası tost ( içinde bolca peynir , ketçap ve sucuk var ) yağ sürmeden yapıyorum.
ara öğün( spordan önce)
* 1 adet muz
* metro çikolata
öğle yemeği ( spordan sonra)
* bir adet fıstıklı yada fındıklı çikolata kare şeklinde olan 80 gramlıklardan ( salonda çalışmam bittiği gibi yiyorum)
* 1 adet muz
* o gün evde hangi yemek varsa 1 porsiyon da ondan ( genellikle tavuk yada kırmızı et oluyor )
* yarım beyaz ekmek
ara öğün
* bir kase yoğurt
yatmadan önce
* 1 kupa süt
* meyve olarak ne varsa portakal elma armut vs
yorumlarınız için teşekkür ederim, güzel zamanlar.