khephnes
Üye
Selam,
Oncelikle neden yeni konu actigimi belirtmekle baslayayim. Eski antrenman gunlugum uzerinden devam edecek olursam 5x5 rutinine dair detaylarin gozden kacacagini dusundum ve soz konusu basligin ilgili kisiler tarafindan gorulebilmesi icin ayri bir baslik acmayi uygun gordum.
Bu baslik altinda gunu gunune 5x5 rutini dahilindeki deneyim ve ozellikle guc artisi konusundaki kazanimlarimi aktarmaya calisacagim.
5x5 nedir once ondan baslayayim;
Aslinda bu rutinin pek cok farkli bicimi var. Fakat ben powerbuilding icerikli bir sekilde semi strenght/semi volume tadinda bir program hazirladim.
Aslinda bu program, her bolgeye iliskin compound hareketlerin 5x5 seklinde yapilmasina iliskin. Compound hareketlerin (squat, deads, bench, military press, close grip bench, barbell curl) yanina ise 2-3 setten 2 hareket daha ekleyerek programi olusturuyoruz.
Elitefitness'ta bu rutini uygulayan arkadaslarin cogu inanilmaz bir guc ve hacim artisindan soz ediyor.
Ben de tum okuduklarimdan hareketle su sekilde bir program olusturdum;
Pazartesi, chest/abs
Bench press, 5x5
Incline db press, 2x8-10
Incline db fly, 2x8-10
Weighted decline sit up, 5 set, 12-20 tekrar arasi, her 5 tekrarda bir 5 saniyelik static hold uygulayarak.
Leglift, 3 set, fail olana kadar, static hold uygulanacak.
Sali, sirt/omuz
Deadlift, 5x5
Wide grip lat pulldown, 2x8-10
Barbell row, 2x8-10
Barbell shrugs, 2x8-10
Military press, 5x5
Lateral raise, 4x8-10
Bent over laterals 2x8-10
Carsamba & persembe off.
Cuma, bi/tri
Standing barbell curl, 5x5
Incline db curl, 2x8-10
Machine preacher curl, 2x8-10
Close grip bench, 5x5
Skull crusher, 2x8-10
Triceps pushdown, 2x8-10
Cumartesi, bacak
Squat, 5x5
Leg press, 2x8-10
Leg press hamstring, 2x8-10
Stiff legged deads, 2x8-10
Leg press calf raise, 5xfail
Pazar off.
Elimde kreatin yok, bu rutini layigiyla uygulayabilmek adina mutlaka almaliyim. Okuduklarimdan hareketle bu rutini olusturdum ve olabilecek en iyisinin bu oldugunu dusunuyorum. Sirt/omuz gunu biraz agir, haftanin bes gununu working day ilan edip, sirt ve omuzu ayirabilirim, boylelikle bir adet calf ve abs daha ekleyebilirim gunlerin sonuna. Bunu da dusunuyorum. Bu konuda tavsiye de alabilirim.
Genel olarak boyle diyeyim.
Pazartesi gunu gogus ile basliyorum.
Hareketlerin formlarini tamamen oturtmus olmama ragmen rutine alisabilmek amaciyla biraz daha hafif kilolarla baslamayi planliyorum.
Umarim yararli bir gunluk olusturabilirim.
Oncelikle neden yeni konu actigimi belirtmekle baslayayim. Eski antrenman gunlugum uzerinden devam edecek olursam 5x5 rutinine dair detaylarin gozden kacacagini dusundum ve soz konusu basligin ilgili kisiler tarafindan gorulebilmesi icin ayri bir baslik acmayi uygun gordum.
Bu baslik altinda gunu gunune 5x5 rutini dahilindeki deneyim ve ozellikle guc artisi konusundaki kazanimlarimi aktarmaya calisacagim.
5x5 nedir once ondan baslayayim;
Aslinda bu rutinin pek cok farkli bicimi var. Fakat ben powerbuilding icerikli bir sekilde semi strenght/semi volume tadinda bir program hazirladim.
Aslinda bu program, her bolgeye iliskin compound hareketlerin 5x5 seklinde yapilmasina iliskin. Compound hareketlerin (squat, deads, bench, military press, close grip bench, barbell curl) yanina ise 2-3 setten 2 hareket daha ekleyerek programi olusturuyoruz.
Elitefitness'ta bu rutini uygulayan arkadaslarin cogu inanilmaz bir guc ve hacim artisindan soz ediyor.
Ben de tum okuduklarimdan hareketle su sekilde bir program olusturdum;
Pazartesi, chest/abs
Bench press, 5x5
Incline db press, 2x8-10
Incline db fly, 2x8-10
Weighted decline sit up, 5 set, 12-20 tekrar arasi, her 5 tekrarda bir 5 saniyelik static hold uygulayarak.
Leglift, 3 set, fail olana kadar, static hold uygulanacak.
Sali, sirt/omuz
Deadlift, 5x5
Wide grip lat pulldown, 2x8-10
Barbell row, 2x8-10
Barbell shrugs, 2x8-10
Military press, 5x5
Lateral raise, 4x8-10
Bent over laterals 2x8-10
Carsamba & persembe off.
Cuma, bi/tri
Standing barbell curl, 5x5
Incline db curl, 2x8-10
Machine preacher curl, 2x8-10
Close grip bench, 5x5
Skull crusher, 2x8-10
Triceps pushdown, 2x8-10
Cumartesi, bacak
Squat, 5x5
Leg press, 2x8-10
Leg press hamstring, 2x8-10
Stiff legged deads, 2x8-10
Leg press calf raise, 5xfail
Pazar off.
Elimde kreatin yok, bu rutini layigiyla uygulayabilmek adina mutlaka almaliyim. Okuduklarimdan hareketle bu rutini olusturdum ve olabilecek en iyisinin bu oldugunu dusunuyorum. Sirt/omuz gunu biraz agir, haftanin bes gununu working day ilan edip, sirt ve omuzu ayirabilirim, boylelikle bir adet calf ve abs daha ekleyebilirim gunlerin sonuna. Bunu da dusunuyorum. Bu konuda tavsiye de alabilirim.
Genel olarak boyle diyeyim.
Pazartesi gunu gogus ile basliyorum.
Hareketlerin formlarini tamamen oturtmus olmama ragmen rutine alisabilmek amaciyla biraz daha hafif kilolarla baslamayi planliyorum.
Umarim yararli bir gunluk olusturabilirim.
Son düzenleme: