Eyvallah abi, enfes bir omuz/trapez antrenmanindan dondum, yemegimi yerken okuyayim hepsini. Sonrasinda da antrenmana dair detaylari veririm.

---------- Post added at 16:43 ---------- Previous post was at 15:14 ----------
Yan omuzlari cildirtan ve ozellikle shirt-stretching trapezlere sahip oldugum bir antrenmandan dondum. Programim sabit simdilik, fazlasiyla memnunum, su sekilde calistim;
Seated military press - 4 set
Dumbell shoulder press - 3 set
Seated lateral raise - 4 set, 2-2 drop seklinde 2 buyuk set, toplamda 4 set
Seated rear lateral raise - 3 set, ilk set normal, sonra drop
Cable front raise & cable upright row - 3 set
Barbell shrug - 4 set
One arm cable shrug - 1 set
Seated military press'te kaldirdigim agirlik hafif geldi, bu yuzden agirlik arttirimina gittim. Yalniz bu hareket beni omuzdan sogutuyor onu fark ettim, antrenmana baslayasim gelmedi bir turlu. Push press'e falan mi donsem ne yapsam, iki press baya zorlu oluyor. Zaten programim fazla sayida acis iceriyor, tek press'le de idare ederim gibi. 3 set push press, 3 set dumbell shoulder press gibi de olabilir. Bilek agrim gecti zaten, dolayisiyla bir tane olympic weightlifting hareketi girebilirim.
Lateral'de droplar guzel oldu. Yetmedi uzerine bir set daha max kiloda 8-10 tekrari zorladim, rutinin disina cikarak bir set daha yaptim boylece. Seated rear lateral arka omuzlari muhtesem vuruyor, droplamak da fazlasiyla yararli. Bu arada ozellikle seated lateral'de drop set yuzunden seti bitirdigim anda ayaga kalkip salonu turluyorum acidan. Cok iyi vuruyor cidden!
Cable front raise & cable upright row superseti de muazzam. Yan omuzlar iyice tukeniyor. Cable front raise diyorum ancak her nasilsa yan omuzlara fena vuruyor. Uzerine wide grip upright row girince yan omuzlar bitis noktasina geliyor.
Barbell shrug icin sunu soyleyeyim. Bar elimden kaydigi icin layigiyla agir giremedigimden soz etmistim, basligimi takip edenler hatirlar. Mixed grip/alternating grip olarak gecen tutusu denedim. En ufak bir kayma vs. olmadi, 12-15 tekrar arasi mukemmel bir bicimde calistim. Cok iyi kilolar degil ama fena degil bence, en azindan kutlesizligime gore fena sayilmaz diyeyim, 120 kg barbell shrug girdim. 4 set bu sekilde. Zaten son iki sette 12 tekrarin uzerine cikamadim. Trapezler cok iyi pump oldu, o aynadaki goruntu enfes orgazmik anlara bedel.
Uzerine bir de tek set one arm cable shrug. Antrenmani bitirdim. Mide calisacak halim yoktu. Zaten omuzlari fazlasiyla yordum, uzerine fena degil kilolarda trapez girince hic halim kalmadi.
Yarin normalde off, ancak hafif bir biceps/triceps ve mide girmeyi dusunuyorum.