Khephnes - Antrenman Günlüğü

Lethe ile ayni fikirdeyim. Ben de araliksiz aliyorum whey i.

Bu arada dymatize caseine nerede ucuz?

Ben whey alımına hiç ara vermedim şimdiye kadar.Beslenmeye destek olduğu için ara vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum.Whey,BCAA,kazein (Henüz kullanmadım gerçi) gibi protein içerikli ürünlerde içim rahat benim.Bol su tüketiyoruz zaten,korkacak bir durum yok :)

Olay korkmak degil de, alinan verim anlaminda dusunuyorum. Ara verip sonra tekrar kullansak, -yani soyle demek istiyorum, 3 ay VG yapip 1 hafta ara vermek var, bir de 1 yil boyunca ara vermeden yapmak var. Bu verilen "ara"lar gerekli sanki. Yoksa yanlis bir analoji mi bu?

Sonucta aldigimiz sey protein, hakli olabilirsin, bir NO degil ya da enerji veren baska bir urun degil. Bu anlamda alinan verim sabit olmali. Soylemek istedigimi anlatabildim umarim.

Lethe ile ayni fikirdeyim. Ben de araliksiz aliyorum whey i.

Bu arada dymatize caseine nerede ucuz?

Diger casein'lerle karsilastirildiginda ucuz, onu kastetmistim. 150-160 tl arasi bir fiyati var, whey fiyatina 1800 gr casein. Bence Turkiye sartlarinda cok iyi!

Uzun zamandan sonra dun yulaf ezmesi aldim. Blender'a yulaf, sut, 10 tane findik ve 1 adet dilimlenmis muz koydum, bu sefer boyle deneyeyim dedim. Umarim guzel olmustur.

Birazdan kahvaltida yiycem.

Yulaf öyle güzel olmaz ! Sıradan bir yiyecek değil özenle işlenmesi lazım.

Benim favori yiyeceğimdir ve mükemmel bir tarifim var belki merak edip deneyen olur yazayım ben.

100 gr yulaf
150 gr rende patates
50 gr rende kaşar
50 gr kıyma
5 yumurta

Hepsini iyice karıştırıp kızgın tavaya döküyoruz, üzerini kapatıyoruz, 10 dk bir yüzünü 5-10 dk diğer yüzünü kısık ateşte pişiriyoruz, sonra üzerine tereyağı sürüyoruz, pizza şeklinde dilimleyip afiyetle yiyoruz.
Ortalama 1000 civarı kalori içeriyor, enerji patlaması yaşayarak başlıyorum güne.
Her sabah üşenmeden yapıyorum bunu ve hep tadı damağımda kalıyor.

Valla abartmıyorum pizza mı yulaf mı deseler düşünmeden yulafı seçerim tadı o kadar güzel, eve gelen arkadaşlara da yapıyorum arada bunu ve beğenmeyen olmadı şimdiye kadar, deneyin pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
ON Caseine 1800 gr'ın fiyatı 160 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.Ben de alacağım önümüzdeki hafta.Diğer markayı bilmiyorum ama,deneyip memnun kalan varsa fikirlerini paylaşsın :)

On caseine ile dymatize caseine de kacar porsiyon var? Bir karsilastirsaniza. Benimde canimi cektirdiniz :)

Benim aklım ON Gold Standard Whey fiyatına gitmiş :) Şimdi sitesine girip baktım,ON Caseine fiyatı 185 TL ve 56 servis.Dymatize için top khephnes'te,içerik bakımından ciddi bir fark yoksa ben de Dymatize'a yöneleyim.

Yulaf öyle güzel olmaz ! Sıradan bir yiyecek değil özenle işlenmesi lazım.

Benim favori yiyeceğimdir ve mükemmel bir tarifim var belki merak edip deneyen olur yazayım ben.

100 gr yulaf
150 gr rende patates
50 gr rende kaşar
50 gr kıyma
5 yumurta

Hepsini iyice karıştırıp kızgın tavaya döküyoruz, üzerini kapatıyoruz, 10 dk bir yüzünü 5-10 dk diğer yüzünü kısık ateşte pişiriyoruz, sonra üzerine tereyağı sürüyoruz, pizza şeklinde dilimleyip afiyetle yiyoruz.
Ortalama 1000 civarı kalori içeriyor, enerji patlaması yaşayarak başlıyorum güne.
Her sabah üşenmeden yapıyorum bunu ve hep tadı damağımda kalıyor.

Valla abartmıyorum pizza mı yulaf mı deseler düşünmeden yulafı seçerim tadı o kadar güzel, eve gelen arkadaşlara da yapıyorum arada bunu ve beğenmeyen olmadı şimdiye kadar, deneyin pişman olmazsınız.

Ahaha, guldum yahu. Tarife bak, iyice bulamac, kiymalar, kasarlar, yumurtalar havalarda ucusmus.

Tabii bu sekilde denemedim ama pizza mi yulaf mi benim icin cok ucuk karsilastirmalar. Yulafi koyunlar yesin. Zaten yulaf aslinda kucukbas hayvan yiyecegi degil mi? Babam ne zaman yulaf yedigimi gorse, biz koyde koyunlara yulaf verirdik onlar bile yulafi geri kusardi, sen nasil yiyebiliyorsun diyor. Ben de yiyemiyorum ki baba diyorum. :D

Bu tarif denenmeli. O kadar karisik bir tarif ki yulaf tadinin agiza gelmesi mumkun degil. Bir de Caner, sicak su, tarcinli onermisti bir baslikta, basligi animsayamadigim icin bulamadim simdi. O da cok basit ve pratik bir tarif. Onu da deneyeyim bir ara. Kotu olur gibi ama bakalim.

On caseine ile dymatize caseine de kacar porsiyon var? Bir karsilastirsaniza. Benimde canimi cektirdiniz :)

56 porsiyon varmis ikisinde de. Bir servis 32 gr ve 24 gr casein var. Ikisi de ayni bu anlamda. Ufak tefek farklar mevcut mesela ON casein'de 3 gr karb var, dymatize'nin casein'ininde 4 gr karb. Ikisinde de seker yok vs. Genel olarak birbirlerine cok yakinlar.

160 liraya 185 milyon. Dymatize'nin ISO 100'u isteyip de alamadigim icimde kalan bir urun oldu, bayram sonrasi nakit durumum yeterli olursa (evet bana hala bayram parasi veriyorlar!) ikisini de alayim diyorum.

Ben bakiyim avrupada fiyatlari nasil. Cok fark yoksa bende alirim burdan bir tane. 160 lira iyi fiyat. Yatmadan once 1 scoop atsak neredeyse 2 ay gidiyor.

Bugun off gun, her nasilsa cok yorgun hissediyorum. Sanirim kardio yalan. Tum gun evde oturup bir seyler okuyup izlerim herhalde.

Ayrica suna denk geldim, Overeem ayisi guzelim reporter hanimkizimiza neler yapiyor ya, hatunumuz pek bir olumcul sevimlilikte zaten <3

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=-paRIf5hWys[/YOUTUBE]

Siradisi bir antrenman gunu.

Liseden bir arkadasimla birlikte calistim, bir haftalik tatile geldi ve bu surecte birlikte calisalim dedik. Uzun zamandir birlikte calismadigimiz icin antrenman 15 dakika kadar uzadi, pek sevdigim ve yaptigim bir sey degil ama ayda yilda bir defa oyle oldu diyelim.

Gogus/sirt antagonist superseti gunuydu.

Incline dumbell press & wide grip chin up - 4 set
Chest press machine & narrow grip lat - 3 set
Incline cable fly & one arm cable row - 3 set
Cable crossover - 3 set
Hyperextension - 3 set

One arm cable row denedim bugun dumbell agirligi yetmedigi icin ve guzel vurdu gibi. Yalniz yan omuza da fena vuruyor, onu fark ettim, fazlasiyla hem de. Duzgun pozisyon alindiginda kanatlar guzelce kasiliyor, hosuma gitti dolayisiyla. Bir sure bunu uygulayabilirim. Daha once deneyen var mi merak ettim.

Uzerine tam giant set sayilmasa da leglift, decline sit up 20 kg ve crunch. Tekrar sayisi saymadan her harekette fail olana kadar girdim. 3 tur dondum bu sekilde. En sonda olumune plank. 1 dakikayi asamadim zaten bunlarin ustune.

Sonrasinda arkadasla uzun zamandir gorusemedigimiz icin hemen evlere dagilmayalim dedik. Ben whey icmistim zaten ama o yaninda getirmemis, bir seyler yiyelim dedik ve iskender doner yedik. Cok mu kotu bir secim oldu ey gunluk takipcilerim sorarim sizlere. Baska pek alternatifimiz yoktu o cevrede. Yogurtlu, pilavli, salatali bir iskender doner. Ekmege de abandim valla bulk falan derken, hic acimadim. Baska ne yiyebilirdim bilmiyorum, disarda yemek alternatiflerine dair hic bilgim yok. Ex, izgara kofte demisti ancak orada izgara kofte yoktu, ona baktim zaten ilk, fakat sonrasinda iskender donere yoneldim.

Eve simdi girdim. Bir yarim saat sonra kadar kasap kofte, pilav, yogurtlu bir ogun yerim. 2 saat sonra da son ogunumu yerim.

Simdilik bu kadar.

Ben dışarda yemek zorunda kalınca artık tavuk şiş yiyorum hep, tam bodyci yemeği zaten yanında az pilav da oluyor. Gittiğin yerde varmıydı bilmiyorum ama bir daha dışarda yersen tavuk şiş ye, iskenderle ilgili kötü tecrübelerim var, en tehlikeli yiyeceklerden biri iskender bence, ara sıra yemekten zarar gelmez de tadı çok güzel olduğundan bi kere yiyince aklından çıkmıyor sürekli yiyesin geliyor bir de basit karbonhidrat gereksiz yağ bize ters ne ararsan var boş yere kalori manyağı oluyorsun, ben geçen sene 2 ay boyunca yurtta kalırken yemeksizlikten ve iradesizlikten her öğlen tavuk iskender yedim sonra o göbekle 2 ay uğraştım.

Son düzenleme:
Yok zaten bir seferlik boyle bir sey oldu, bir daha olmaz. Ayda yilda bir defa cheat meal olayina girisiyorum. Cok nadir. Ama simdi direkt olarak antrenman sonrasina gelmesi rahatsiz edici. Bir de gogus/sirt gunu, benim icin en onemli gun. Meh. Mesela o yedigimin icerisindeki protein degeri, miktari ne kadardi acaba, onu merak ediyorum. Neyse, definisyonla ugrassam neyse de bulk'ta olur arada boyle seyler diyerek kendimi rahatlatayim.

Ayrica gayet lezzetliydi be.

Bugun bacak gunu.

Squat formu hakkinda tereddutlere sahibim. Ass to the grass squat yapiyorum bildiginiz uzere, quad'lardan cok gluteal kaslara vuruyor daha cok. Biraz daha mi az egilsem? Yere paralel pozisyondayken mi kalksam mesela.

Sabahtan beri bakiniyorum ama bu konuya dair duzgun bir yazi bulamadim net uzerinde.

Topuklarına 2.5-5 kg luk plaka koy, ayaklar düz ve omuz genişliğinden hafif daha dar pozisyonda dursun bu şekilde full de yapsan yarım da eğilsen quadlara vuruyor.

Ayak dümdüz olmayacak(topuklar parmak ucuna göre biraz daha yukarıda) dediğin şekilde Rinkushichi. Hareket rahat bir şekilde yapılabilir mi?

Bacaklar omuz genişliğinden daha dar olduğunda ben fullsquatı topuklarıma plaka koymadan yapamıyorum, normal genişlikte squat topuklar yerdeyken daha rahat yapılıyor da bacakları birbirine yaklaştırınca zor oluyor denge sağlamak.

Topuklar yüksekteyken daha rahat oluyor yani bu hareket ve quadlara çok fena vuruyor.

Ne yazik ki idmani bitirdikten sonra okuyabiliyorum tavsiyeleri. Ass to the grass degil de, yere paralel sekliyle yaptim su an. (bir adi var mi bunun?) Normal squat iste diyeyim, gluteal kaslar yere paralelken kalkiyorum. Bir sonraki bacak gunu soyledigini deneyeyim Rin. Greg de bu sekilde yapiyordu sanirim bir bacak videosunda. Onu hatirladim, gerci o sadece bir topuguna plaka koymustu, baska bir hareket miydi yoksa o? Ayni videoda yine bari arkasindan tutup egilip kalktigi bir hareket vardi, onu da soracaktim sana bir ara.

Antrenmana dair detaylari vermeden once sunu soyleyeyim, bugun yine sinir bozucu bir durum yasadim. Salonda tek gun sadece bacak calisan birkac nadir insandan biriyim. Tanidigim bir eleman geldi boyle suratinda alayci bir gulumseme, bacak mi calisiyorsun sadece, armut gibi olacaksin alt taraf kalin falan sadece ust vucut calis diyor. Hayir simdi bu adama ne soylenir, nasil cevap verilir. Adamlarin bacak calismalari rezil kilolarda yapilan leg press ve leg extension'dan ibaret. Bu kadar. Hicbir sey soylemedim. Devam ettim calismaya. Bir abimiz duymus ordan, o gelip, bu cocuk salonun en saglam bacak calisani, laf yok o yuzden, takdir ediyorum ben dedi. Ex'in tavsiyesine uyarak hic muhattap olmadim kimseyle. Icten ice laf edesim de geliyor fakat kendimi tutuyorum, nelerle ugrasiyorum cidden. Her neyse.

Guzel bir bacak gunuydu,

Squat - 4 set

Dumbell lunge & sprint lunge - 2 set - Salon kalabalik oldugu icin walking lunge yapacak alan bulamadim, o yuzden sabit yaptim ve 3. set cikmadi, 2. supersetin sonunda sprint lunge'de bayiliyordum zaten. Bir de bu hareketi cok hizli yapiyorum, Greg yavas yapiyor bugun izleyip fark ettim. Yavas yapamiyorum ben, istemdisi hoplaya ziplaya oluyor.

Leg press & leg press hamstring - 3 set - Bence en olumculu bu. Son supersetin hamstring'inde kafayi yedim, ozellikle quad'lar inanilmaz agridi set sonlarinda, agridan yerimde duracak gibi degildim ancak ayaga da kalkamazdim. Oldugum yerde kivrandim. Bir de bu sekilde superset olunca layigiyla agir giremiyorum, onu soyleyeyim. Cunku ust uste +20 tekrar oluyor. Bu sekilde cikarabilmem mumkun degil.

Leg press calf raise & bodyweight calf - 3 set - Pek guzel, pek verimli. Rin'e selamlar, tesekkurler. Guzel bir superset oldu bu. Hayatimda ilk defa adam gibi calf calistigimi hissediyorum. Tekrar pek saymiyorum. 20-30 arasi cikiyor sanirim. Cok da guzel vuruyor iki hareket de.

Mide calismadim, kisa suren ve verimli bir antrenmandi.
Ah bir de squat rack olsa.

Son düzenleme:
khep en iyisini yapmışsın dostum. Takmayacaksın kafaya o tipteki adamları. Her salonda oluyor onun gibiler. Kendilerince en iyisi onlar, daha ötesi yok. Bilmiyorlar ki bacak çalışılmadığı sürece diğer bölgelerin eksik kalacağını, bilmiyorlar ki vücuttaki en büyük kas grubunun bacak olduğunu, bilmiyorlar ki bacak geliştiği takdirde vücuttaki kan akışının artacağına ve buna dayalı olarak da üst vücudun daha çabuk gelişeceğini. Kısaca, boşver. Sen antremanına bak. :)

khep en iyisini yapmışsın dostum. Takmayacaksın kafaya o tipteki adamları. Her salonda oluyor onun gibiler. Kendilerince en iyisi onlar, daha ötesi yok. Bilmiyorlar ki bacak çalışılmadığı sürece diğer bölgelerin eksik kalacağını, bilmiyorlar ki vücuttaki en büyük kas grubunun bacak olduğunu, bilmiyorlar ki bacak geliştiği takdirde vücuttaki kan akışının artacağına ve buna dayalı olarak da üst vücudun daha çabuk gelişeceğini. Kısaca, boşver. Sen antremanına bak. :)

Insanlari neden bu kadar ilgilendiriyor benim calisma sistemim onu anlamiyorum. Hayir, laf edenler de hep yag orani ucuk, yalniz 3-5 hareket bilen ve dondure dondure onlari yapan adamlar. O yuzden laf anlatmak da guc, dolayisiyla bir sey soylememek en iyisi. Ama salonda aile ortami var, herkesi taniyorum, dolayisiyla konusmadan gelip spor yapmak da zor. Kulaklik/muzik olayina girisebilirim, hem motivasyon arttirabilir, hem de baskalariyla muhattap olmak zorunda kalmam sanki.

PS: Bu arada cantamin fermuari bozuldu. Bir canta alayim diyorum soyle guzel bir sey. Gaspari nutrition cantasi var kafamda, onu siparis vermeyi planliyorum birazdan.

Ben de kulaklıkla gitsem mi diye arada düşünmüyor değilim. Yalnız, antreman esnasında nefes alış verişimi duymadığım takdirde kendimi bi garip hissediyorum. :) Bir de bazen birileri gelip bir şeyler soruyor, duymuyorsun falan. Duymayınca dürtüyor haliyle. Sıkıntı. :) Sony'nin spor için tasarlanmış çok güzel bir kulaklığı var bu arada. Aklında bulunsun...

Çanta olarak fred perry'nin deri çantasını(biraz tuzlu 140 lira civarı) öneririm.

Back
Yukarı