Katılıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makalelerin çoğunda kaslardaki hacimsel büyümenin fazla ağırlık ve az tekrar ile olabileceğlni söylüyor.
Ben bu ezbere gerçekten katılmıyorum.
En iyi gelişim bence ideal bir kilo ile nizami hareket yapıp kasların gerekince yanması ve kasların benden artık buraya kadar demesidir.Ve sonrasında iyi beslenme tabiki.

düzenli belenme ve yeteri kadar kas çalıştıran hareketler kas geliştirebilir ama belirli bi süreden sonra yetersiz kalır. kasları uyaramayabiliriz.

işte ideal kilo diyorum.
Ne çok ağır, ne çok hafif.
Kasları fazlasıyla yakan bir ağırlıkla hedefe ulaşılabilir.

Zaten ağır çalışmak derken yapabileceğin nizami şekilde maksimum ağırlıktan bahsediliyor.
Orta ağırlık seçip max tekrarda yapabilirsin ama hepsini nizami şekilde olmalı

Kas hipertrofisi özelinde, basitçe iki tipe ayrılır;

Sarkoplazmik hipertrofi (yüksek tekrarlı setler ile sağlanan) ve miyofibril hipertrofi ( düşük tekrarlı setler ile sağlanan)

Miyofibril hipertrofi sırasında, kas liflerini oluşturan miyofibiriller bölünür, hacimsel olarak bir artış olmaz ama miyofibril yoğunluğu artar, bu da güç artışını beraberinde getirir. (hiperplazi ile karıştırılmasın)

Sarkoplazmik hipertrofide ise, kasta depolanan glikojen, atp ve creatine miktarında artışa sebep olarak yani ozmotik basınç arttırılarak, kas içerisindeki sarkoplazmik sıvı miktarı çoğaltılır. Bu tür hipertrofilerde genel olarak hacimsel artış olur fakat buna paralel olarak güç artışı daha az olur.

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
Daha önce benzer bir konu açılmıştır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı