fırat 26 dedi:adalede lastik gibidir tabiki uzatabilirsin zaten mantık bence once uzatıp daha sonra bombe yapmaktır..calışmalarına ona göre ayarla mesela bendede bosluklar var..ben programımı buna göre ayarlıyorum..bunu en kontrollü olarak bence dambılla ve ismi aklıma gelmiyor ama oturup kol calısılan özel bi sehba var ya işde onda güzelce kası göre göre hissede hissede kontrollü calışmaktır..esneme önemlidir..kolları tek tek çalış
ewet master benim bahsettiğim tekniği özetlemiş en ust ve en alt seviye diye karasan da haklı fakat şuandaki teknoloji neredeyse genetiğin önüne gecti bunuda goz arde etmeyelim hersey genetik diye salla parti yaparsak bizi genetiğimiz bile kurtaramazmasteer dedi:Selam Mıllet,
Genetık yapımız butur konularda belırleyıcı de olsa, calısma alıskanlıklarımız ve teknıgımızın esas sonucta belırleyıcı oldugunu dusunuyorum. Aslına bakarsanız butun kaslar ıcın maxımum gerılme/esneme = maksımum gelısım savunucusuyum.
Bıcepstede uzatma dedıgımız konunun kasın buyumesıyle ılgısı yok, calısma sıstemınız dogru degılse buyusede asagısı dolmaz. Bıceps calısırken butun hareketler ıcın asagıdakı temel prensıpler uygulanırsa hem uzun -kendı yapınıza gore gelebılecegınız kadar, hemde kasılınca guzel tepe yapan bır sekle gırebılır.
1.Bıceps en asagıda bosaltılmamalı ve gergın kalmalı
2.Temel harekette - barbell curl en tepede kısa bır an durulmalı
3.Her bıceps antrenmanında mutlaka cable veya dumbbell scott curl yapılmalı
4.Bu scottta dusuk agırlık ve mumkun oldugunca cok yarım repler yapılmalı,ancak bu yarım en alttan yukarı ortaya kadar.
5.En onemlı tuyo burada ızometrık havlu ve pose calısın. Kaldıramayacagınız bır agırlıgı kaldırmak ıcın cekerken en altta kol kasılı olarak dursun ve bıcepsın dıbını hıssedın !!, gene aynı sekılde gecın aynanın karsısına yorulana kadar pompalayın.
Ozellıkle tepe yapmak ve dırsegın hızasından hemen portleyen bıcepse sahıp olmak ısteyenler bunu sadece agırlıkla 3-4 gunde bır uyarmayla saglayamazlar, kası yormayacak ve yıkıma sebep olmayacak ızometrık calısmalar bu sekılle ılgılı
ayrıntıları saglamak ıcın bırebırdır.
Numara 5 sampıyon bır bodycıden ogrendıgım bır tuyodur, ve ıse yarıyor
Karasan dedi:HSD, hocan iyi güzel demiş ama tamamen aynı hareketleri yapan kimi insanların kası uzun olur kiminin kısa, bunun sadece adale gelisimiyle aciklanmasi imkansiz.
Blitz isimli arkadasimizi ele alalim, cok yüksek, güzel peakli bicepleri var, ama kasları bicepsleri biraz kısa kalmış, yani kasları ile dirsek kemiği arasında boşluk var.
Yapması gereken, biceps hareketlerinde, en alt noktaya özel bir ağırlık vermesi, biceplerinin alt kısmını hissetmeye özen göstererek scott curl yapması.
Doğru yapıldığında ters curl'de bicepleri cok uzatan bir harekettir, ters curl'u öyle bir yapacaksın ki, önkol hareketi olmaktan çıkarak, biceplerin altını geren, bir hareket olacak.
Barı biceplerinden güç alarak, tamamen oraya odaklanarak çekersen ne dediğimi çok iyi anlarsın.
Tabii bir diğer noktada genetik, Blitz çok fazla concentration curl yapti diye bicepleri şekilli ve yüksek değil, ya da ben aman biceplerim uzasın diye hicbir sey yapmadım, ama bicepsler kısa kalması durumunda ya da yüksek ve sivri olmayıp düz olması durumunda, özel çalışma yapmak gerekiyor.
fırat 26 dedi:adalede lastik gibidir tabiki uzatabilirsin zaten mantık bence once uzatıp daha sonra bombe yapmaktır..calışmalarına ona göre ayarla mesela bendede bosluklar var..ben programımı buna göre ayarlıyorum..bunu en kontrollü olarak bence dambılla ve ismi aklıma gelmiyor ama oturup kol calısılan özel bi sehba var ya işde onda güzelce kası göre göre hissede hissede kontrollü calışmaktır..esneme önemlidir..kolları tek tek çalış
baris dedi:hsd hocan durumu gercekten güzel özzetlemiş.bencede biceps hacim ve kütle yönünden belli bir seviyeye gelmeden bu tip uzatmaydı,zirvelemeydi,dış bicepsdi,içbicepsdi gibi çalışmalara yönelmenin yanlış ve gereksiz olduğunu düşünüyorum..biceps gelişimini büyük ölçüde yakalayana kadar bu tip egsersizler yerine hacim amaçlı temel egsersizlerin tercih edilmesi kişiyi istediği biceps formuna çok daha hızlı bir şekilde ulaştıracaktır.eğer bicepsin uzunluğu kısalığı bu seviyede çok kafaya takılmışsa flexor unda dediği gibi bu egsersizleri tam yaparak bu durumu aşabilirsiniz..bicepsiniz geliştikçe ,hacmi arttıkça zaten boşluklar büyük ölçüde kapanacaktır.bu andan itibaren anatomik olarak bicepsde eksiklik sorun teşkil ediyorsa ozaman,özel ve izole hareketlere geçilmelidir..özetle ortada daha doğru dürüst bir biceps yokken bicepsin içini,dışını,altını,üstünü düşünmek ,bu kısımların eksik veya geride olduğunu sanmak bana çok mantıksız geliyor.