Succesfull
Üye
Biraz kilom var hem kilo verip hem kas yapmak istiyorum günlük yaklaşık 90 gr protein alıyorum kilo vermekle karbonhidrat almam biraz ters düşüyor karbonhidrat almamamın kas gelişimine olumsuz zararı olurmu.
Fazla kilolu değilim 7-8 kilo fazlam var ancak o kadarı bile kasları gölgelemeye yetiyor.
Ben bir dönem şunu uyguladım senle paylaşıyım denemek sana kalmış.
Kahvaltı: 1 tam 4 beyaz omlet arasına taze ıspanak yaprakları ince bir dilim peynir
Ara:ceviz
Öğle:Buharda pişmiş brokoli-karnabahar,Tavuk
Öğle yemeğinden 2 saat sonra antreman
Bitiminde meyve+protein kaynağı
Akşam:çorba ,et ,salata, yoğurt
Yatmadan:100 gr lor
Temel mantığım şuydu antreman anına kadar carb almıyıp düşük kan şekeri ile yağ yakmayı kolaylaştırmak ve antreman sonrasında basit şeker tüketip çabuk toparlanmak ve yatmadan önce lor peyniri ile gece kasları beslemekti
Carmelo114, beslenme programın çok güzelmiş daha önce açtığın bir başlıktan
da değişimini gördüm. Sanırım amacına ulaşmışsın, seni tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Ancak; bir yanlışı düzelmek isterim, meyvedeki şeker yani fruktoz basit şeker değildir.
İyi sporlar, saygılar.
Öncelikle teşekkür ederim ,evet meyve şekeri olarak bilinen fruktoz karaciğerde metabolize olan yavaş parçalanan GI oranı düşük bir şekerdir.En çok elma ve armutta bulunur.
Yalnız meyvede sadece fruktoz bulunmaz glukoz sakaroz ve fruktozda bulunur burda antreman sonrası kastettiğim meyve kuru üzüm ve olgun bir muzdu. thums:
meyve olmaz jelibon yada bal.![]()
karbonhidrat almadan "yağ vb" zaten yağ vb yakamazsın...bu nedenle , amaç kilo vermek, yağ oranını azaltmaksa belli ölçüde az da olsa karbonhidrat almak zorundasın...
ancak unutmaman gereken en önemli nokta:
1 gr karbonhidrat ve 1 gr protein 4 kcal verrken
1 gr sıvı yağ 9 kcal verir...
kısaca yağlar diğerlerini 2 katından bile fazla ...
yani," yağ al, karbonhidrat alma " diye bi model yok !...))))))
kilo vermek için:
1) " VÜCUTTA 7-8.000 KCAL'LIK BİR ENERJİ AÇIĞINI BELLİ SÜREDE YAKALADIĞIN ZAMAN gerçek anlamda 1 KİLO VERİRSİNİZ !...
2 ) HELE SPOR YAPARAK BUNU VERİYORSANIZ , EĞER KARBONHİDRAT ALMAMANIZ DURUMUNDA VÜCUT OTOMATİKMAN DEFANSA GEÇER VE YAĞ DEPOLARINI EN SON HAYATİ ÖNEME SAKLAR VE PROTEİN KAYNAKLARINDAN ENERJİ TÜKETMEYE BAŞLAR Kİ, BU SON DERECE SAKINCALI BİR KONUDUR !...
-----
kısaca , " diet + spor" yapıyorsanız ,olkuşacak radikal ani "enerji düşüş, çıkışları" için "karbonhidrat almanız gerekir!..) aksi ile bu dengeyi sağlayamazsınız!...)
Ortalama bir insan gerekli tüm sistemleri için 200g kadar glükoza ihtiyaç duyar günde, ki bu kadar kas kaybı bir gün için çok problem değildir ama elbette bu hızda kas kaybetmeyi kimse istemez.
Bu durumda metabolizma glükoza bağımlı dokuların glükoz ihtiyacını düşüren bir yol geliştirir ki protein ve kaslar mümkün olduğunca uzun süre korunsun : Ketonlar!
Öte yandan, karaciğerin de proteini glükoza çevirmesi için enerjiye ihtiyacı vardır ve bu enerji yağlardan karşılanır. Karaciğer glükoneojenesis, yani proteinin şekere dönüşümünde gereken enerjiyi sağlamak yağları parçalarken ketonlar da yan ürün olarak açığa çıkar. Ketonlar suda (dolayısıyla da kanda) çözülebilen yağlardır ve kaslar, beyin ve kalp dahil olmak üzere birçok dokuda enerji kaynağı olarak kullanılırlar. Hatta beyinde şeker gibi işlem görürler. Beynin tüm şeker ihtiyacını karşılayamasalar da büyük ölçüde azaltırlar. Dolayısıyla tüm vücudun şeker ihtiyacı azalır (120-130g’a kadar) ve protein kaynağı olan kaslar daha uzun süre dokunulmadan kalır. Bunun dışında kalp için tercih edilen enerji kaynağıdırlar ve kalbin %28 daha verimli çalışmasını sağlar.
Peki, söz konusu olan kıtlık değil de düşük karbonhidratlı bir diyetse? Paleo yani taş devri diyeti gibi. Bu durumda protein kaynağı olarak kaslar yerine yenilen protein geçer. Ve tüketilen karbonhidrat yeterince az olduğu için karaciğer yine de şeker üretmek zorunda kalır. Bunun için de yağ yakar. Yani kaslarınız korunurken, öte yandan yağ yakarsınız.
Düşük karbonhidrat nedir derseniz? Günlük şeker ihtiyacı 120-130g. Genelde 50-60g altı ketosis bölgesi olarak söylense de kişiden kişiye değişir ve sizin kendi seviyenizi kendinizin bulması gerekecektir.
Tam bir körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz durumu. Hem gündelik ziyafetler çekilebiliyor, hem kaslar korunuyor hem de bedeniniz yağ yakan bir makinaya dönüşüyor. Mükemmel hayat!
Karbonhidrat ne kadar düşerse yağ kaybı arttığı gibi kas kaybı riski artacaktır. O yüzden karbonhidrat kısıldıkça amino asit tüketimi ve protein tüketimi artmalıdır. 0 karbonhidrat döneminde günlük 100 gram bcaa 300 gram protein 40 gram glutamine 20 gram genel a.a tüketen arkadaşım var.