Kanat için calışma sistemleri (alt ,üst ,genel)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NİKE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bel fıtığı bu sporu yapan pek çok kişinin yakalanma riski olan bi rahatsızlık.. sende ki durum bariz psikolojik tabii, bende sürekli bel ağrısından çekiyordum, vücut geliştirmeye başlayalıda 1 sene felan olmuştu. aslında ağrı daha öncede vardı boyum ve sürekli bilgisayar karşısında oturmaktan. neyse doktora gittim malum hemen MR çekiolar. MR aldı ooo ileri derece bel fıtığı 2 3 omurda kayma var. sakın spor yapma hızlı bile yürüme dedi :) ne olduğumu şaştım. kafamdan kaynar sular boşaldı, artık sporsuz bi hayat bekliyodu beni.belki ameliyat gerekir dedi nöroloji randevusu verdi bunu diyen ortopedist. neyse gettim nörolog profa.. baktı mr a muayne etti. dediki gayet sağlamsın boyuna kilona o kadar omur kayması olucak bel kasların çok sağlam bayadır böyle bel kası görmemiştim gayet sağlamsın.. ağrı olur takıl sen diye yolladı:) bunların üzerinden 1.5 yıl geçti hala yapıyorum hatta bunlar olurken 88 kiloydum şu an 97 kiloyum. gelişmede var yani ama çok şükür bi sakatlık yok.
Bunu sana söyleyen doktoru merak ettim o kadar kayma var diyor diğer doktor bu ise takma kafana salla gitsin gibi konuşmuş

Barfiks 1x---
Deadlift 12 10 8 6
Dumbell Row 12 10 8 6
Lat pull down dar tutuş 12 10 8
Cable Row 12 10 8

185 boy 75 kiloyum , varmı bi eksiklik ? Ayrıca üst kanadı geliştirmek istiyorum ne yapmalıyım aman aman büyütemedim üst kanadı

ben dört aydır salona devam ediyorum. kanatlar için verdiğiniz programı sırt gününe mi ekliyoruz nasıl yapıyoruz? bir de kolaylaştırılmış barfix makinası var bunu eklemek istesek nereye ekleyebiliriz? teşekkürler...

ben dört aydır salona devam ediyorum. kanatlar için verdiğiniz programı sırt gününe mi ekliyoruz nasıl yapıyoruz? bir de kolaylaştırılmış barfix makinası var bunu eklemek istesek nereye ekleyebiliriz? teşekkürler...

Kanat = Sirt ( soylem itibariyle)

Chin up = barfix = Senin dediginde asisted chin up.

teşekkürler. peki alt kanat ya da üst kanat programından birini mi seçiyoruz ikisini de mi yapıyoruz? alt kanatın ya da üst kanatın görünüme nasıl bir etkisi var, bazı sporcular alt kanatı bilerek fazla geliştirmiyorlarmış sanırım. benim yapı olarak kalça kemiklerim omuzlarıma göre daha geniş. buna göre hangi yolu izlemem gerekir?

Arkadaşlar bikaç sorum olucak , Deadlift ile Rack Pul'un farkı nedir ? Baya gezdim , baktım fakat bi farkı gözüme çarpmadı ? İkinci olarakta burda çok güzel bi program verilmiş ayrı ayrı fakat haftada 1 gün sırt çalışıyorum burdan harmanlayıp karışık bi program mı çıkarmalıyım yoksa bi hafta alt kanat bi hafta üst kanat şeklinde mi , bi program önerebilirmisiniz faydasını gördüğünüz ?

benim programım:
1.Barfiks 3 set max tekrar
2.Deadlift 4 set 4 tekrar (ağır setler) not:ağır setlere girmeden 2 3 set ısınma setleri yaparım.
3.Barbell Row 3 set 12 tekrar
4.Lat pull down 3 set 12 tekrar
5.Row machine 2 set 40 tekrar
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

benim programım:
1.Barfiks 3 set max tekrar
2.Deadlift 4 set 4 tekrar (ağır setler) not:ağır setlere girmeden 2 3 set ısınma setleri yaparım.
3.Barbell Row 3 set 12 tekrar
4.Lat pull down 3 set 12 tekrar
5.Row machine 2 set 40 tekrar
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
benimkine benziyor son programım eskisinden tek farkı barbell row(hafif kilolar) ile çalışmayı programıma ekledim
1-bende barfiks geniş tutuş göğse 4*max+-geniş tutuş barifiks sırta2*max
2-deadlift 3*8
3-dumbell row 4*10
4-barbel row 4*10
5-ters mekik 1*max

tüm sırtı çalıştırdığını hissettiğim bir program

evet aynen diez eğer kendi kilosoylu avuç içleri yüze bakacak sekilde (chin up)barfiks çekemeyenler bunu overhand lat pull down da uyguluyabilirler ancak genişlik konusunda ; omuz genişliği yada omuz genişliğinden biraz daha dar tutuş ideal diye biliyorum...

özellikle çift biceps pozlarında kanatlarından şikayetçi olan arkadaşlara tavsiye ederim uzun boyda daha da sıkıntı yaratır bizzat bende müzdaribim bu olaydan ..

Lat pulldown'da bahsettiğiniz hareket barfix çekecek gibi bir hareket şeklimi yine yani o kadar çok kilo takmalıyız ki ağırlık sabit kalacak biz yukarı inip çıkacaz

arkadaşlar bugün sırt kanat antremanım var acil cevap yazarsanız sevinirim. 4 ay oldu başlayalı daha hiç deadlift yapmadım. sizce kaç kilo ile gireyim birden ağır girersem sakatlanma olur mu? birde cable row yerine geçebilecek hareket önerir misiniz ? salonda mevcut değil. ve sırt kanat çalışmaya başlamadan önce kasları nasıl ısıtabilirim? teşekkürler

ilk sefer deadlifti çok hafif kilolarla yap
ne bileyim 10-20 vs
ilk günlerde hareketin mantığını yapılışını doğru tutuş ayak duruşu bacak mesafesi vs vs öğren

deadlift 5 set 6,6,8,10,12,
bent over barbelrow 5 set 8,8,10,10,12
seated cable row 4 set 8,8,10,12,
latpul down 3 set 8,10,12

deadliftte once agir girip sonraki setlerde dusuruyomuyuz yoksa agir girip tekrar sayisi gosterildigi gibi devam mi ?

benim programimda

chin up 4 set (ne kadar cikarsa cunku cok yapamiyorum)
lat pulldown 4- 10/10/10/10
deadlift 4- 12/10/8/6
barbell row 4- 12/10/8/6
cable rowing 4- 10/10/10/10
hyper ex. 4- 10/10/10/10

calisma sirasi dogrumudur ? veya nasil olmali sizce ?

ben bu programı uygulamayı düşünüyorum sizce uygun mu ? önerileriniz nelerdir ?
1-barfiks 4*set
2-deadlift 3*set
3-barbell row 4*set
4-wide grip lat pulldown 4*set(2*set enseye 2*set göğüse)
5-cable row veya machine row 3*set

nekadar süre ile yaptığın yaşın boyun kilon diğer bölge antremanların beslenmen vs hespini bilmeden yapılan yorumlar afaki kalacaktır

20yaşındayım 1.76boy 68kılo . Her set aralığını en fazla 60sn yapıyorum . Beslenmemde diğer bölge antremanlarımda gayet iyi .

deadlift 5 set 6,6,8,10,12,
bent over barbelrow 5 set 8,8,10,10,12
seated cable row 4 set 8,8,10,12,
latpul down 3 set 8,10,12

bu programi hepsini 3x 12-8 tekrar yapsam olurmu ??

Back
Yukarı