denisdelisi
Üye
""copy paste"" yaptıklarından bilmiyorlar kardeşim türkçesini...
Bunu sana söyleyen doktoru merak ettim o kadar kayma var diyor diğer doktor bu ise takma kafana salla gitsin gibi konuşmuşbel fıtığı bu sporu yapan pek çok kişinin yakalanma riski olan bi rahatsızlık.. sende ki durum bariz psikolojik tabii, bende sürekli bel ağrısından çekiyordum, vücut geliştirmeye başlayalıda 1 sene felan olmuştu. aslında ağrı daha öncede vardı boyum ve sürekli bilgisayar karşısında oturmaktan. neyse doktora gittim malum hemen MR çekiolar. MR aldı ooo ileri derece bel fıtığı 2 3 omurda kayma var. sakın spor yapma hızlı bile yürüme dedine olduğumu şaştım. kafamdan kaynar sular boşaldı, artık sporsuz bi hayat bekliyodu beni.belki ameliyat gerekir dedi nöroloji randevusu verdi bunu diyen ortopedist. neyse gettim nörolog profa.. baktı mr a muayne etti. dediki gayet sağlamsın boyuna kilona o kadar omur kayması olucak bel kasların çok sağlam bayadır böyle bel kası görmemiştim gayet sağlamsın.. ağrı olur takıl sen diye yolladı
bunların üzerinden 1.5 yıl geçti hala yapıyorum hatta bunlar olurken 88 kiloydum şu an 97 kiloyum. gelişmede var yani ama çok şükür bi sakatlık yok.
ben dört aydır salona devam ediyorum. kanatlar için verdiğiniz programı sırt gününe mi ekliyoruz nasıl yapıyoruz? bir de kolaylaştırılmış barfix makinası var bunu eklemek istesek nereye ekleyebiliriz? teşekkürler...
benimkine benziyor son programım eskisinden tek farkı barbell row(hafif kilolar) ile çalışmayı programıma ekledimbenim programım:
1.Barfiks 3 set max tekrar
2.Deadlift 4 set 4 tekrar (ağır setler) not:ağır setlere girmeden 2 3 set ısınma setleri yaparım.
3.Barbell Row 3 set 12 tekrar
4.Lat pull down 3 set 12 tekrar
5.Row machine 2 set 40 tekrar
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
evet aynen diez eğer kendi kilosoylu avuç içleri yüze bakacak sekilde (chin up)barfiks çekemeyenler bunu overhand lat pull down da uyguluyabilirler ancak genişlik konusunda ; omuz genişliği yada omuz genişliğinden biraz daha dar tutuş ideal diye biliyorum...
özellikle çift biceps pozlarında kanatlarından şikayetçi olan arkadaşlara tavsiye ederim uzun boyda daha da sıkıntı yaratır bizzat bende müzdaribim bu olaydan ..