Eskiden Halep oradaysa, arşın burada derlerdi. Şimdilerde Halep'e arşına gerek yok, fizik var matematik var. Şunu diyebilirsin, kas eklem arası 5 değil 10 cm'dir. Dolayısıyla 300 değil 150 kg ama hesap yanlış diyemezsin hareket(kaldıraç) ortada.
Newton mu? Fizikten çaktık galiba? Newton kuvvet birimidir metre bölü saniyekare olarak ifade edilir burada ne Newton'u? Kaldıracın her iki tarafındaki yol birimi nasıl cm olarak hesaplandıysa ağırlık birimi de Kilogram olarak hesaplandı. Bilmiyorsak sallamayalım. Newton'u f = m.a formülünden hatırlıyorsunuz ama onun yeri burası değil. Evet, herkesin HULK olmasına da şaşırmıyor değilim. Eskiler mangalda kül testi yaparmış, ne varsa onlarda var.
İlk adam bariz zıplıyor, dirsekler aşırı kırık, her türlü hile var. İkinci adamda ağırlık fazla değil. Ve her ikisinin omuz kasları da "olmuş" boyutta.
Benim hesaba itiraz eden arkadaşlar, bu adamlardan biri kadar omuz varsa sizde benim zaten diyecek bir şeyim yok. Güzel yapmışsınız, iyi çalışmışsınız...
7.5 kg la yapıyorum 10 tekrarın altına düsmüyorum
7.5 kg la yapıyorum 10 tekrarın altına düsmüyorum
Güzel kardeşim, itiraz ediyorsun da, desteksiz itiraz ediyorsun. Ne bileyim herkes nasıl yapıyor? Lateral Raise'in hata listesi uzun, omzunu döndürür, öne eğilir, dirsekleri kırar, zıplar, vs... hepsi hile. Bilmeden de yapıyor olabilir insan. Hem sistem temelde bir kaldıraç olsa da çok daha karmaşık elbette, hiç bir zaman tek bir kası hareket ettirmiyoruz. Aşağıda Lateral Raise'i gerçekleştiren kasları yazdım. Ama bu karmaşıklık desteğin 75cm uzağına 20kg asılınca oluşan stresi ortadan kaldırmıyor. Biraz öne, yana, azıcık zıpla, kır dirseği ali dayı... 35kg eyvallah! 500kilo da squat yapıyordur baba. Arnold bile Pumping Iron'da Lateral'de(Front Raise de olabilir, hatırlayamadım tam) ağırlık savuruyordu. Belki işin keyfi orada bilemiyorum. Ama Halep ordaysa fizik burda. O zaman filanca nasıl yapabiliyor gibi bir yaklaşım, amcamın oğlu UFO görmüş demek gibi mesnetsiz, manasız...Hesabın aşırı saçma ve gerçekliği olamayacak bir hesap. Sana soru sordum tekrar soruyorum laterali 500 gramla 1 kiloyla falan mı yapıyorsun sen? Çünkü senin hesaba göre 10 kiloyla yapsak 150 kilo biner, 5 kiloyla 75 kilo biner, yani yapamamız gerekir bu ağırlıklarla da, kendin inanıyormusun dediğine gerçekten merak ediyorum
Güzel kardeşim, itiraz ediyorsun da, desteksiz itiraz ediyorsun. Ne bileyim herkes nasıl yapıyor? Lateral Raise'in hata listesi uzun, omzunu döndürür, öne eğilir, dirsekleri kırar, zıplar, vs... hepsi hile. Bilmeden de yapıyor olabilir insan. Hem sistem temelde bir kaldıraç olsa da çok daha karmaşık elbette, hiç bir zaman tek bir kası hareket ettirmiyoruz. Aşağıda Lateral Raise'i gerçekleştiren kasları yazdım. Ama bu karmaşıklık desteğin 75cm uzağına 20kg asılınca oluşan stresi ortadan kaldırmıyor. Biraz öne, yana, azıcık zıpla, kır dirseği ali dayı... 35kg eyvallah! 500kilo da squat yapıyordur baba. Arnold bile Pumping Iron'da Lateral'de(Front Raise de olabilir, hatırlayamadım tam) ağırlık savuruyordu. Belki işin keyfi orada bilemiyorum. Ama Halep ordaysa fizik burda. O zaman filanca nasıl yapabiliyor gibi bir yaklaşım, amcamın oğlu UFO görmüş demek gibi mesnetsiz, manasız...
Lateral Raise(birebir manası: Yanal Kaldırma)
Target/Hedef Kas
Deltoid, Lateral
Synergists/Beraber Çalışan
Deltoid, Anterior
Supraspinatus
Trapezius, Middle
Trapezius, Lower
Serratus Anterior, Inferior Digitations
Stabilizers/Dengeleyici
Trapezius, Upper
Levator Scapulae
Wrist Extensors
Benimde anlam veremediğim o 4 aylık sporcu ben 5 kiloyla yapıyorum 15 kilo yapanlar nizami yapamaz diyor ya sen 4-5 aydır hadi bilemeden 1yıldır yapıyorsun yıllardır spor yapan adam nasıl yapamayacak 15 kiloyla, bu 15-20 kilo yapanlara inanmayanlar laf söyleyenler kaç kiloyla çalışıyor çok merak ediyorum
2 yorumumda da yazdım zaten o fizik hesabına göre 5 KILOYLA çalışan birinde BILE omuza 75 kg yük biner sen 75 kg yükle çalışabiliyorsan benim de 200 kg yükle çalışmamda şaşırılacak bir durum yok o hesaba göre konuşmak zaten saçma da neyse...