Şimdi bu herif de her mevzuya matemetikle giriyor diyeceksiniz de, ben yine de yazayım. Omuz bir kaldıraç sistemi ve fizikten biliyoruz ki, kaldıracın bir tarafının uzunluğu çarpı yük eşittir öbür tarafının uzunluğu çarpı yük. Yani 20 kilo lateral yapan adamın(ortalama kol boyunu 75 cm alıyorum) omuz kaslarına binen yük => 20x75 = ?x5(kaslarla eklem arasında max mesafe) ne yapar? 300 kg!!!
Arkadaşım, ya sen nizami lateral raise ne onu bilmiyorsun, ya da yeşil dev HULK gerçek!
Şimdi bu herif de her mevzuya matemetikle giriyor diyeceksiniz de, ben yine de yazayım. Omuz bir kaldıraç sistemi ve fizikten biliyoruz ki, kaldıracın bir tarafının uzunluğu çarpı yük eşittir öbür tarafının uzunluğu çarpı yük. Yani 20 kilo lateral yapan adamın(ortalama kol boyunu 75 cm alıyorum) omuz kaslarına binen yük => 20x75 = ?x5(kaslarla eklem arasında max mesafe) ne yapar? 300 kg!!!
Arkadaşım, ya sen nizami lateral raise ne onu bilmiyorsun, ya da yeşil dev HULK gerçek!
dirseklerini kırarak o 75cm kolu 10cm e indirip bacaklardan destek alarak hafif belden savurarak 5kilo ile çalışamayacak insanlar 15kilo ile lateral yapabilir tabi lateral yan demek ama daha omuz başı ile dirsek arasındaki kol bölümünü yanda tutarak bu hareketi yapanı görmedim![]()
15 20 kg ile omuz giren adam hareketi nizami yapamaz bu kadar net arkadaş açıklamış bide 300 kg omuz baskısı nedir omzu ilk günden sakatlarsın çünkü omuzların gerilimini yüksek tutarak geliştirirsiniz lateral yaparken aşağıda serbest bırakmayıp hep yükü omuzlara vericeksin ve kolu az kırmaya özen göstericeksin yaşım nedeniyle çok güçlü değilim 5 kilolarla öne lateral orta omuza lateral ve arka omuza lateral hareketleri benim omuzlarımı bitiriyor öldürüyor.ilerdede 5 i geçmem press hareketlerine başlayana kadar ağırlık arttırmam maksimum 7.5 olur ama asla yeni başlayanlar ağır ağırlıkla lateral girmemeli bunun tek antremanla bile sakatlığa dönüşebileceğini anlamalılar
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:41 ----------
hocam çok afedersinde sen o kolu nasıl kırıyorsun75 cm bi kolu 10 cm e dönüştürebiliyorsan gerçekten mükemmel
![]()
Omuz hareketlerinde önemli olan fazla ağırlık değil ortalama 5-7.5 Max. 10 Kg ağırlık olacak ama yavaş yapacaksınız omuz calışırken felsefeniz
Ağırlık Size Değil Siz Ağırlığa HÜKMEDECEKSİNİZ
olacak.
Böyle saçma bir hesap görmedim ben, dediğin gibi oluyorsa eğer laterali 1 kiloyla falan yapmamız gerekir, 20 kg lateralda 300 kg yük biniyorsa 10 kiloda 150 kg biner, 5 kiloda 75 kg biner.
15 kiloyla nizami 10 tekrar yapıyorum, oturarak yaptığım için hareketten çalma şansım da yok.
Senin mantığından yola çıkarsak 5 kg ile yapılması bile imkansız.Birde ciddi ciddi lateral bilmiyorsunuz, hulk gerçek falan yazmışsın, sen yarım kiloyla falan lateral yapıyorsun herhalde senin hesaba göre yarım kiloyla lateral yaptığımızda 7.5 kg biner omza yük
Zaten öyle bir şey söz konusu değil ...
Yanlış bilinenler ile yanlış kavramlar toplanıpta doğru olduğuna inanılan sonuçlar ortaya çıkarılırsa tabiki 20 Kg lık bir ağırlık ile 300 Kg lık bir sonuç çıkarılır, fizikçi değilim ancak bildiğim kadarı ile F . y = P . x formulü uygulandığında ortaya çıkan 300 Kg değil 300 N dir. Yani öyle 300 KG yük gibi ütopik sonuçlar çıkarmayınız.
İkinci olarak hulk falan denmiş sanırım, bu durumda bende dahil olmak üzere pek çok hulk mevcut olsa gerek....
Yada bu insanlar yanlış biliyorlar ....
80lb sanırım 36 kilo kadar ediyor.
[YOUTUBE]GfXsdXu6Oxg[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]n0xlq0seBK0[/YOUTUBE]
Eskiden Halep oradaysa, arşın burada derlerdi. Şimdilerde Halep'e arşına gerek yok, fizik var matematik var. Şunu diyebilirsin, kas eklem arası 5 değil 10 cm'dir. Dolayısıyla 300 değil 150 kg ama hesap yanlış diyemezsin hareket(kaldıraç) ortada.Böyle saçma bir hesap görmedim ben, dediğin gibi oluyorsa eğer laterali 1 kiloyla falan yapmamız gerekir, 20 kg lateralda 300 kg yük biniyorsa 10 kiloda 150 kg biner, 5 kiloda 75 kg biner.
15 kiloyla nizami 10 tekrar yapıyorum, oturarak yaptığım için hareketten çalma şansım da yok.
Senin mantığından yola çıkarsak 5 kg ile yapılması bile imkansız.Birde ciddi ciddi lateral bilmiyorsunuz, hulk gerçek falan yazmışsın, sen yarım kiloyla falan lateral yapıyorsun herhalde senin hesaba göre yarım kiloyla lateral yaptığımızda 7.5 kg biner omza yük kafa_
Sende hem adama hak veriyorsun 15-20 kiloyla lateral yapılmaz diye hemde güçlü değilim yaşım ufak anca 5kg ile yapıyorum diyorsun ki sporda yeni sayılırsın sen 5 yapıyorsan 2-3 yıllık sporcuların 15-20 yapması normal, o hesaba göre senin 250 gramla falan lateral yapman lazım![]()
Zaten öyle bir şey söz konusu değil ...
Yanlış bilinenler ile yanlış kavramlar toplanıpta doğru olduğuna inanılan sonuçlar ortaya çıkarılırsa tabiki 20 Kg lık bir ağırlık ile 300 Kg lık bir sonuç çıkarılır, fizikçi değilim ancak bildiğim kadarı ile F . y = P . x formulü uygulandığında ortaya çıkan 300 Kg değil 300 N dir. Yani öyle 300 KG yük gibi ütopik sonuçlar çıkarmayınız.
İkinci olarak hulk falan denmiş sanırım, bu durumda bende dahil olmak üzere pek çok hulk mevcut olsa gerek....
İlk adam bariz zıplıyor, dirsekler aşırı kırık, her türlü hile var. İkinci adamda ağırlık fazla değil. Ve her ikisinin omuz kasları da "olmuş" boyutta.Yada bu insanlar yanlış biliyorlar ....
80lb sanırım 36 kilo kadar ediyor.