Benim gibi yolun başında olan birine hem reverse b.p hemde incline b.p bir arada iyi olmaz gibi ?Okuduğum ve hatırladığım kadarıyla yapılan araştırmalarda bench press e oranla %30 daha fazla üst göğüs aktivitesini sağlıyormuş.
Hareketin formu gereği üst göğsü daha iyi sıkıştırıyor. Boş halde, göğüsleri kasarak yaparsanız bunu hissedebilirsiniz. Ben incline press ve reverse b.p. aynı programda uyguluyorum.
Bende incline bench presslerimin verimli geçmediğine inanıyorum ben bi ara bizim salondaki sehpadan falan sandımda galiba öyle değil farklı şeyler denemek istiyorum low pulley cable crossover hareketini çok seviyorum ama fazla hareket oluyo diye çıkartmak zorunda kaldım , d.fly ı flat ta yapıyorum incline la bir arada yaparsam olmaz gibi ?
Ben birde dips ekliyim bu programa tadından yenmezFlat dumbel fly ve incline dumbel flyı bi arada yapabilirsin neden olmasın. Presslerin arasına koy. Incline fly çok etkili ama doğru formda yapmaya çalış.
Bench press
Flat dumbel fly
Incline bench press
Incline fly
Böyle olabilir mesela. Benim program bu
Tamamdır sağolasın ilgin içinO zaman dips gereksiz olur senin şimdi yapacaģin şey presslerde olabildiğince aģır kaldirip zorlamak kendini. Dipsi definasyonda ekle