Incline Bench Press vs Reverse Bench Press ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SnycnYcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SnycnYcl

Üye
Hangisi üst için daha iyi sonuç verir ? Farkları nelerdir ?

Reverse bench bu ara popüler olmaya başladı. Ama zor bi harekettir normal bench kadar basamazsın. Orta ileri seviyelerde kası şaşırtmak için kullanan çok bu aralar. Ama sen incline devam et bence. Reverse çok detay hareket senin amacin kütle olsun şimdilik

Peki o zaman teşekkür ederim bende düşündüm zor olucağını eller ters falan daha istediğim kütleye sahip değilim zaten incline devam ediyim

son zamanlarda konuşulan reversenin üst göğüse en iyi gelen hareket olduğu gibi bir söylenti var
arştırmalara dayanıyoruş ancak nekadar doğru?
ben uygulamadım çünkü anatomiye ters geliyor o yüzden kesin birşey söyleyemiyeceğim

Okuduğum ve hatırladığım kadarıyla yapılan araştırmalarda bench press e oranla %30 daha fazla üst göğüs aktivitesini sağlıyormuş.

Hareketin formu gereği üst göğsü daha iyi sıkıştırıyor. Boş halde, göğüsleri kasarak yaparsanız bunu hissedebilirsiniz. Ben incline press ve reverse b.p. aynı programda uyguluyorum.

Okuduğum ve hatırladığım kadarıyla yapılan araştırmalarda bench press e oranla %30 daha fazla üst göğüs aktivitesini sağlıyormuş.

Hareketin formu gereği üst göğsü daha iyi sıkıştırıyor. Boş halde, göğüsleri kasarak yaparsanız bunu hissedebilirsiniz. Ben incline press ve reverse b.p. aynı programda uyguluyorum.
Benim gibi yolun başında olan birine hem reverse b.p hemde incline b.p bir arada iyi olmaz gibi ?

Incline fly ve Low pulley cable crossover bende en çok işe yarayan hareketler oldu, incline presslerde nedense üst göğüsü çalıştıramıyorum, çoğu kişi de çalıştıramıyor neredeyse. daha çok, ön omuz devreye giriveriyor. üst göğüsü gerçekten hedef almak oldukça zor. flyları bir dene derim. ama formlara dikkat et, ağır girme sadece doğru yapmaya odaklan.

Bende incline bench presslerimin verimli geçmediğine inanıyorum ben bi ara bizim salondaki sehpadan falan sandımda galiba öyle değil farklı şeyler denemek istiyorum low pulley cable crossover hareketini çok seviyorum ama fazla hareket oluyo diye çıkartmak zorunda kaldım , d.fly ı flat ta yapıyorum incline la bir arada yaparsam olmaz gibi ?

reserve bench press dene ama boş barla başla ilk 1 ay hareketi düşük ağırlıklarla yapkı duruşu kavrayasın çok acayip duruş ama düşük ağırlıklarla bile üst göğüsümü hissediyordum...

Bende incline bench presslerimin verimli geçmediğine inanıyorum ben bi ara bizim salondaki sehpadan falan sandımda galiba öyle değil farklı şeyler denemek istiyorum low pulley cable crossover hareketini çok seviyorum ama fazla hareket oluyo diye çıkartmak zorunda kaldım , d.fly ı flat ta yapıyorum incline la bir arada yaparsam olmaz gibi ?

Flat dumbel fly ve incline dumbel flyı bi arada yapabilirsin neden olmasın. Presslerin arasına koy. Incline fly çok etkili ama doğru formda yapmaya çalış.

Bench press
Flat dumbel fly
Incline bench press
Incline fly

Böyle olabilir mesela. Benim program bu

Flat dumbel fly ve incline dumbel flyı bi arada yapabilirsin neden olmasın. Presslerin arasına koy. Incline fly çok etkili ama doğru formda yapmaya çalış.

Bench press
Flat dumbel fly
Incline bench press
Incline fly

Böyle olabilir mesela. Benim program bu
Ben birde dips ekliyim bu programa tadından yenmez :D

Sen bilirsin ben evde çalışiyorum dips için yer yok :D bulk yapiyorsan hacim için çalışıyorsan dips ekleme derim. Bulktaysan gereksiz fakat definasyondaysan süper olur.

Hee hacimdeyim ben daha yeni yeni adam akıllı çalışmaya başladım hatta

O zaman dips gereksiz olur senin şimdi yapacaģin şey presslerde olabildiğince aģır kaldirip zorlamak kendini. Dipsi definasyonda ekle

O zaman dips gereksiz olur senin şimdi yapacaģin şey presslerde olabildiğince aģır kaldirip zorlamak kendini. Dipsi definasyonda ekle
Tamamdır sağolasın ilgin için

Back
Yukarı