kafalardaki soru işaretleri , siz bu hareketleri bir iki kere deneseniz bence büyük ölçüde gidecektir , resimleri paylaşacağım yakında
tek elle yani sol elle yana açış hareketmeri yapmanıı öneririm , sağ elle destek al ve sol elle yap
![]()
Konu konuyu açar derlerbu resimdeki kişinin omuzlerına dikkat etmişsinizdir..sağ sola göre daha gelişmiş ve ne yazıkkki aynı durum bende mevcut bunun önüne nasıl geçebilir acaba....
ne diyorsun! bu asla işe yaramayacaktır ya o zayıf olan taraf diğer tarafı geçecek tir yada zayıf olan taraf overtraining olup dahada küçülecektir!!!tek elle yani sol elle yana açış hareketmeri yapmanıı öneririm , sağ elle destek al ve sol elle yap
arkadaşım ozaman altın oranın insan vücudunda ilk bulunma yeri olan parmak boğumlarına bakarmısın her insan bu birebir tutuyormu?Hatta şöyle ütopik bir yorum yapayım tabiki sadece bana ait doğruluğunu sorgulamıyorumŞimdi Vücutta ve evrende altın oran vardır.Parmaklarımızdaki bölümlerde,suratımızda.Doğadaki ağaçların yapraklarında vs.Bu oran Fibonacci oranıdır.(Evet şaka değil omuz genişlemesini Matematiğe bağlıyacağım).Doğadaki bu sabit orana Altın oran denir.Altın oranın değeri yaklaşık 1.618033988749894 gibi bir değerdir.İnsanda da orantı itibariyle belli uzuvlarında bu oran vardır.Kollarımızı 2 yana açtığımız zaman o uzunluğun boyumuzu verdiğini biliyoruz buda altın oranla alakalı.Yani omuzlar kemiksel olarak genişlerse evren altın oranı bozmamak için(tabi evren vücut oluyor) boyumuzuda uzatması gerekir.O açıdan bana imkansız gibi geldi.Yapılan hareketler kas gelişimine dayalı.Kaslar gelişirse omuz genişler diye düşünüyorum kemiksel olmaz.
adam ölene kadar böyle yap demiyorki eşitlenene kadar yapne diyorsun! bu asla işe yaramayacaktır ya o zayıf olan taraf diğer tarafı geçecek tir yada zayıf olan taraf overtraining olup dahada küçülecektir!!!
yapıp yapmama konusunda özgürsün...adam ölene kadar böyle yap demiyorki eşitlenene kadar yap
overtraning e gelince adam sana birine 3 set birine 3000 set yap da demiyor, sağ koluna yaptığın hareketleri 3 setten solunkini 4 setten yapabilirsin, yani bir omzunun antrenman rutinini ABARTMADAN artırırsın diğerini de ABARTMADAN azaltırsın, herşeyin azı yarar çoğu zarar
arkadaşım ozaman altın oranın insan vücudunda ilk bulunma yeri olan parmak boğumlarına bakarmısın her insan bu birebir tutuyormu?
ya da fi sayısı ile ilgili bilgisi olmayanların anlayacağı şekilde yazarsak her insanın aynı boyda aynı genişlikte omuzunun olmamasının sebebi nedir? onu da geçtim voleybolcuların genelde bir kolları daha uzun olur ve kollarını açtığında boyunu vermez bu nedir sence?
10 yıllık eğitim hayatımdan çıkardığım sonuç: istediğin bölüme(cerrahpaşa tıp) a girecek kadar çalış, bil ama kesinlikle okuduklarını gerçek hayat ile bağdaştırma
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:09 ----------
adam ölene kadar böyle yap demiyorki eşitlenene kadar yap
overtraning e gelince adam sana birine 3 set birine 3000 set yap da demiyor, sağ koluna yaptığın hareketleri 3 setten solunkini 4 setten yapabilirsin, yani bir omzunun antrenman rutinini ABARTMADAN artırırsın diğerini de ABARTMADAN azaltırsın, herşeyin azı yarar çoğu zarar