Işte omuz genişletme % 100 işe yariyor

valla doğrusunu söylemek gerekirse pek mantıkı gelmedi yani özellikle ilk hareket herhangi bir aktivite yok bi de düşük durumda duruyorsun :(

bekleyebildiğiniz kadar bekleyin o şekilde , ama gösterdiğim tüm hareketleri yapmanızda fayda var ve hareketleri yapmadan önce iyice ısınmanız gerek omuzlarınızı ve boynunuzu iyice ısıtın sonra hareketleri yapın , işe yaradığının canlı örneği benim benim omuzlarımda gözden asla kaçmayacak derecede büyük değişimler oldu , önemli olan sonuçlardır mutlaka deneyin , büyük araştırmalar ve denemeler sonucunda ben bu konuyu paylaştım gerisi size kalmış, başarılar , bu hareketleri düzenli bi şekilde yapın ama kanat kaslarınızıda ihmal etmeyin almak istediğiniz sonuçlarda onların önemi büyüktür , bu hareketler kas yapmak için değil bunlar aşırı derece germe hareketleridir faydası çok büyüktür inanın bana VE HAREKETLERİ YAPTIĞINIZDA İŞE YARAYACAĞINI HİSSEDECEKSİNİZ bide sandığınız kadar kolay hareketler değiller , bilirsinizki önemli olan sonuçlardır ön yargılarınızı bir kenara bırakıp denemezseniz sonra çok geç olabilir , başarılar

Son düzenleme:
torifonta ; elinde bu hareketleri yapmadan önceki omuz resimleri ve şimdiki resimlerin varsa bizimle paylaşabilir misin? Çok daha açıklayıcı olur ve kafalarda ki soru işareti gider.

kafalardaki soru işaretleri , siz bu hareketleri bir iki kere deneseniz bence büyük ölçüde gidecektir , resimleri paylaşacağım yakında

kafalardaki soru işaretleri , siz bu hareketleri bir iki kere deneseniz bence büyük ölçüde gidecektir , resimleri paylaşacağım yakında

Resimleri bekliyoruz.Denemiyoruz çünkü istenmiyen sonuçlar doğabilir.Omuz düşmesi vs olma ihtimali yok değil,o yüzden bir antrönörden açıklama bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek.Ama omuzla iligli bir konu açarak en azından böyle bir ihtimal varsa bizimle paylaştığın için teşekkürler.

peki bu hareketleri yapmadan önce yani bu 8 aydan önce ne kadar v.g. geçmişiniz vardı?

8 ayda tshirtlerin bedeni büyüdü diyorsunuz ya, demek istediğim 8 ay uzun bir süre ve bu süre içerisinde beslenmesine, çalışmasına, dinlenmesine dikkat eden herkes tshirt bedenini büyütür gibime geliyor??

tam 1 yıllık vg geçmişim var 8 aydırda bu hareketleri veriyorum ve 1 yıllık vg ile gelişen bi vucuttan daha fazlasını yapmama yardımcı oldu bu hareketler

torifonta açıkcası bunların hiçbirşeye yarayağını sanmıyorum üstelik hiç mantıklı değil. Birkere kemiksel olarak omuz genişlemesi bir yaştan sonra duruyor, zaten yana açışlarla omuzun yan tarafını doldurup genişletmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu verilen hareketlerin hiçbiri doğrudan yan omuza vurmuyor :) extradan veya sadece bunları yapmanın hiçbir yararı olmaz diye düşünüyorum genişleme açısından. bence normal omuz antremanlarına devam edin.

ha sen diyorsanki ben verim aldım o zaman fotoğraflarını bekliyoruz.

birde ekleme yapmadan edemeyeceğim konun başlığı falan kıytırık forumlarda ordan burdan duyulan şeylerle açılmış başlıklar tadında olmuş malesef..

Son düzenleme:

Bu çok ağır bir hakaret.Konuyu açan arkadaş hiçbir şekilde o kadar eleştiriye rağmen kalp kırıcı bir msj atmazken bu davranış çok yanlış.Adam sadece yardım etmek istemiş doğru veya yanlış.Birşey ispatlamaya çalışmıyor.sadece yardım etmeye çalışıyor.Size canıgönülden yardım etmek istiyenlere böyle mi davranırsınız?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:04 ----------

Goldberg.jpg

Konu konuyu açar derler :) bu resimdeki kişinin omuzlerına dikkat etmişsinizdir..sağ sola göre daha gelişmiş ve ne yazıkkki aynı durum bende mevcut bunun önüne nasıl geçebilir acaba....

Sağın sola göre gelişimini,bir resime bakarak karar veremezsin.Tek ayağı geride poz vermiş olabilir,poz açısı,poz duruşu,farklı ışık açısı yüzünden bazı yerler az gelişmiş görülebilir.

tek elle yani sol elle yana açış hareketmeri yapmanıı öneririm , sağ elle destek al ve sol elle yap
ne diyorsun! bu asla işe yaramayacaktır ya o zayıf olan taraf diğer tarafı geçecek tir yada zayıf olan taraf overtraining olup dahada küçülecektir!!!

Hatta şöyle ütopik bir yorum yapayım tabiki sadece bana ait doğruluğunu sorgulamıyorum:)Şimdi Vücutta ve evrende altın oran vardır.Parmaklarımızdaki bölümlerde,suratımızda.Doğadaki ağaçların yapraklarında vs.Bu oran Fibonacci oranıdır.(Evet şaka değil omuz genişlemesini Matematiğe bağlıyacağım).Doğadaki bu sabit orana Altın oran denir.Altın oranın değeri yaklaşık 1.618033988749894 gibi bir değerdir.İnsanda da orantı itibariyle belli uzuvlarında bu oran vardır.Kollarımızı 2 yana açtığımız zaman o uzunluğun boyumuzu verdiğini biliyoruz buda altın oranla alakalı.Yani omuzlar kemiksel olarak genişlerse evren altın oranı bozmamak için(tabi evren vücut oluyor) boyumuzuda uzatması gerekir.O açıdan bana imkansız gibi geldi.Yapılan hareketler kas gelişimine dayalı.Kaslar gelişirse omuz genişler diye düşünüyorum kemiksel olmaz.
arkadaşım ozaman altın oranın insan vücudunda ilk bulunma yeri olan parmak boğumlarına bakarmısın her insan bu birebir tutuyormu?
ya da fi sayısı ile ilgili bilgisi olmayanların anlayacağı şekilde yazarsak her insanın aynı boyda aynı genişlikte omuzunun olmamasının sebebi nedir? onu da geçtim voleybolcuların genelde bir kolları daha uzun olur ve kollarını açtığında boyunu vermez bu nedir sence?

10 yıllık eğitim hayatımdan çıkardığım sonuç: istediğin bölüme(cerrahpaşa tıp) a girecek kadar çalış, bil ama kesinlikle okuduklarını gerçek hayat ile bağdaştırma

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:09 ----------

ne diyorsun! bu asla işe yaramayacaktır ya o zayıf olan taraf diğer tarafı geçecek tir yada zayıf olan taraf overtraining olup dahada küçülecektir!!!
adam ölene kadar böyle yap demiyorki eşitlenene kadar yap
overtraning e gelince adam sana birine 3 set birine 3000 set yap da demiyor, sağ koluna yaptığın hareketleri 3 setten solunkini 4 setten yapabilirsin, yani bir omzunun antrenman rutinini ABARTMADAN artırırsın diğerini de ABARTMADAN azaltırsın, herşeyin azı yarar çoğu zarar

overtraning e gelince adam sana birine 3 set birine 3000 set yap da demiyor, sağ koluna yaptığın hareketleri 3 setten solunkini 4 setten yapabilirsin, yani bir omzunun antrenman rutinini ABARTMADAN artırırsın diğerini de ABARTMADAN azaltırsın, herşeyin azı yarar çoğu zarar
yapıp yapmama konusunda özgürsün...

ama yanlış bilgiverme konusunda değil. sağla ne yapılıyorsa sollada yapılmalıdır.
bir kolla yapılan exradan yemek yeme kapı açma gibi faaliyetler bile ölçü farkına sebep oluyor. bu işleri yaptığın genelde kol daha ince oluyor.yani over training oluyor.

sen gidip beni yalancı çıkarmaya çalışıyorn diyosun ki adam ölene kaar mı yap dedi!!!

bir de bir omuzdaki rutini arttıracakmış böyle şeyleri biz çocukken düşünüyorduk sadece düz mantık olarak teoride işe yarıyor. düşünceden ibaret düz mantık bilimsel olmayan düşünce sadece

benim fikrimde bu

Son düzenleme:
arkadaşım ozaman altın oranın insan vücudunda ilk bulunma yeri olan parmak boğumlarına bakarmısın her insan bu birebir tutuyormu?
ya da fi sayısı ile ilgili bilgisi olmayanların anlayacağı şekilde yazarsak her insanın aynı boyda aynı genişlikte omuzunun olmamasının sebebi nedir? onu da geçtim voleybolcuların genelde bir kolları daha uzun olur ve kollarını açtığında boyunu vermez bu nedir sence?

10 yıllık eğitim hayatımdan çıkardığım sonuç: istediğin bölüme(cerrahpaşa tıp) a girecek kadar çalış, bil ama kesinlikle okuduklarını gerçek hayat ile bağdaştırma

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:09 ----------

Öğrendiklerimizi gerçek hayatla bağdaştırmasaydık ilerleme olmazdı.Bilim=Gerçek hayat.Sürtünme katsayısı teorikte kalsaydı arabaların tekerlek sistemleri gelişmezdi.Fi sabiti doğada birçok yerde mevcut ama insanlar da mevcut olmamasının daha doğrusu bazen mevcut olmasının sebebi evrimsel süreçtir.Voleybolcuların bir elinin daha uzun olması onn kendi doğasını bozucu yönde hareket etmesinden(antremanlarından vs) kaynaklanır.Kullanılan organ gelişir.Diğer organlar körelir.Bunun olması yani evrimsel sürecin olması gerçek hayatla bilimin ters olduğunu açıklamaz.Neyse uzatmıyalım burası bilim forumu değil çoğu kişi bizi dinlemek zorunda değil zaten.

Back
Yukarı