Hocamın günlük kalori ihtiyacımı hesaplama formülü

Merhabalar.6 aylık sistemli VGciyim.Spor salonundaki hocama bulk yapmak istediğimi ama kalori ayarlayamadığımı bu yuzden yağlandıgımı soyledim.Küçük defterini açtı bir formül vardı.Antrenör kursunda öğretmişler.Boyumu yaşımı kilomu hayat tarzımı herseyi sordu ve bir hesap yaptı ve şunlar ortaya çıktı :

Yaş 20, Kilo 78, Boy 1.80, Kol ölçüsü 38, omuz ölçüsü 124 , Haftalık antreman süresi 4 gün ve 1 er saat.Yaptığı hesaba göre

Antreman günleri: 3370 kalori, 168 gram protein,500gram komplex karbonhidrat,75 gram yağ.
Off günler(Sabah kardiyo) : 2940 kalori, 147 gram protein, 440 gram komplex karbonhidrat,65 gram yağ.

Sizc nasıl larkadaşlar bir anormallik varmı ? Amaç kas kütlesi olarak kilo almak

o kadar carb ve protein ve yağ sadece 3000 kaloricik yapmaz bence d:)[DOUBLEPOST=1404761672][/DOUBLEPOST]500 gr carb sadece tek başına 4000 küsür kalori eder
1 gr karb 4 kcal 500 x 4 = 2000
1 gr pro 4 kcal 168 x 4 =672
1 gr yağ 9 kcal 75x9= 675 hesap doğru yani ayrıca bana da 500 gr karbo fazla gibi geldi.

Kaloriler iyi ama antrenman dinlenme günü makro dağılımı kötü.

Antrenman günü protein, karb, ve yağ oranları güzel ama,
Dinlenme günü protein düşük, karb yüksek, yağ düşük.
Dinlenme günü proteinin daha yüksek olması, karbonhidratın düşük, yağın yüksek olması daha iyi olur diye düşünüyorum.
Dinlenme günü bu kadar karbonhidrata ihtiyacın yok, dinlenme günü kalori açıgını yağ olarak kapatman hem hormonal olarak avantaj sağlar hem bir yandan kilo alırken yağlanmanın da daha az olmasına yardımcı olur. Karbonhidratın fazlası direkt yağa dönüşüyor çünkü, hele kalori yüksekken çok daha kolay oluyor bu işlem.

o kadar carb ve protein ve yağ sadece 3000 kaloricik yapmaz bence d:)[DOUBLEPOST=1404761672][/DOUBLEPOST]500 gr carb sadece tek başına 4000 küsür kalori eder

1 gr karbo 4 kcal yanlisiniz var herhalde

Beslenme programi güzel . Kalori hesaplarken idmanda yaktiginiz kaloriyi de içine katip onun üstüne 500 kalori eklersen 7x500=3500 kcal haftada yarim kilo alirsin saglikli bulk olur. Kaloriyi hesaplarken idmanda yakilan kaloriyi de hesaplaman ve idman sirasinda metabolizma yukselir gün icerisindede kalori harcarsin bunlarida hesaplayip üstune 500 eklemek lazim. Fazla yaģlanmiyim diye hiç kilo alamayan arkadaslar bir daha kalori hesaplasin.

1 gr karbo 4 kcal yanlisiniz var herhalde

Beslenme programi güzel . Kalori hesaplarken idmanda yaktiginiz kaloriyi de içine katip onun üstüne 500 kalori eklersen 7x500=3500 kcal haftada yarim kilo alirsin saglikli bulk olur. Kaloriyi hesaplarken idmanda yakilan kaloriyi de hesaplaman ve idman sirasinda metabolizma yukselir gün icerisindede kalori harcarsin bunlarida hesaplayip üstune 500 eklemek lazim. Fazla yaģlanmiyim diye hiç kilo alamayan arkadaslar bir daha kalori hesaplasin.
1 gr karb 4 kcal 500 x 4 = 2000
1 gr pro 4 kcal 168 x 4 =672
1 gr yağ 9 kcal 75x9= 675 hesap doğru yani ayrıca bana da 500 gr karbo fazla gibi geldi.
Ben yağın kalorisine göre hesaplamışım aklımda öyle kalmış:rolleyes::D

Karbonun çogunu idman sonunda alirsan yaģlanma daha az olur herkes idman öncesi karbo abaniyor aslinda idman sonu alinmali karbo. Kaslardaki glikojen depolari genidliyo idman sonradinda. O depolari karbo ile doldurmak idman sonu daha kolay idman vaktinr kadar 100 gr karbo almak yeterli zaten asıl iş idman sonu

peki 500 gr komplex karbonhidratı nasıl almayı düşünüyorsun ? bende yakında bulka gireceğim ama günlük 500 gr pirinç , 100 gr yulaf , 100 gr kuruyemişle bile 500 gr karbo anca alınıyor. açıkcası ben günlük 500 gr pirinç yiyebileceğimi zannetmiyorum

peki 500 gr komplex karbonhidratı nasıl almayı düşünüyorsun ? bende yakında bulka gireceğim ama günlük 500 gr pirinç , 100 gr yulaf , 100 gr kuruyemişle bile 500 gr karbo anca alınıyor. açıkcası ben günlük 500 gr pirinç yiyebileceğimi zannetmiyorum
100 gr kuruyemişden anca ortalama 15gr karbo alırsın.
Kuruyemişler karbonhidrat değil,sağlıklı yağ kaynaklarıdır

Back
Yukarı