Tabikide bunun bir ölçeri bir saati yok; ama şu şekilde ölçebiliriz, kan şekerin ne kadar düşükse o kadar risk altındasın salgılandı salgılanacak demektir...
Dediğim gibi bireyden bireye değişir ama düz mantıkla ölçmeye kalkışırsak uygulamamız gereken ölçüt bu...
Yemek konusu dediğim gibi; dolu karınla çıkmakta çok doğru değildir ama aç karınla çıkmaktan çok daha risksizdir. Kardio antreman için en sağlıklısı yemekten 1-2 saat sonra çıkmaktır. Doğru olanı bu ama ben orada size göre bir yorum getirdim; siz kahvaltıda yedikleriniz çok az miktar ve kolay sindirilen şeyler, ondan 15dk sonra yapmanızda bir sıkıntı yok dedim...
Ama aç karnına yapma işi kesinlikle tehlikeli, kan şekeri aşırı düşebilir, bayılmalar vücut kitlenmeleri olabilir, sakatlanmalar olabilir, kortizol çok fırlar kastan kayıp olur...
Yani yağ yakıcam derken vücuttan bu kadar kayıp ve riskli antremanlar... bu spor olmaz spor sağlık içindr; sporda zorlanmak vardır ancak yıpranmak yoktur bu kesinlikle doğru bir uygulama değil!
Normal antreman diye ilk sayfada yazdığım program size tavsiye ettiğim strength programının soğuması atlanmış kısaltılıp 20dk ya sıkıştırılmış versiyodur.
Strength şuan sizin için en uygun program kesinlikle bunu uygulamanızı tavsiye ederim!
İnterval kesinlikle size uygun değil; daha 1.haftam diyorsunuz, ve kilonuz fazla... Kilosu fazla olan kişiler kendileri farkında değildir ama kas yapıları çok kuvvetli değildir, ve özellikle eklemleri çok zayıftır sakatlanmayada çok müsaitdirler...
Bu yüzden önce strength programı ile adı üstünde güç ve kondüsyon kazanıp interval çalışma yapabilir hale zaten getireceksiniz kendinizi...
Bir özeleştiri yapmak gerekirse; interval çalışma yeni icat edilmiş mucize bir çalışma değil, sürat koşusularının kondüsyon ve hız arttırmak amaçlı zaten çoktandır yaptıkları bir çalışma... Sadece ismi Hiit kardio diye süslenip önümüze sürülüyor...
Bir uzun mesefa koşucusumu antremanında daha çok yağ yakımı yapar, sürat koşucusumu? Cevap basit tabiki sürat koşucusu; işte bunu alıp Hiit kardio olarak yağ yakımı ile uğraşan kişilere uyarlayıp sunuyorlar, olay aslında bundan ibaret...
Meselenin nereden geldiğini anladığınızda şimdi bana neden herkesin yapamıyacağı ve bazı kişilerin yapmaması gerektiği bir anteman olduğu hakkında hak vermişsinizdir sanırım
Kolay gelsin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:17 ----------
@Zeuss, Ben de asla ac karnina cardio veya agirlik egzersizleri yapmam. Nedeni de bayilmaktan, tansiyonumun düseceginden korkmamdir. Ancak cogu yerde ac karnina cardio yapmanin faydalarini da okuyorum. Ama yine de kendi bildigimi yapiyorum. Asagidaki linkte yag yakma gercekleri ile ilgili bir makale var.
http://www.flexonline.co.uk/webarticles/article/0-all-web-articles/107/fat-burning-the-facts
Umarim ingilizce biliyorsunuzdur. Neyse bilmeyenler icin "kahvalti öncesi sabah cardiosu" ile ilgili bir kisimi var orayi kabataslak cevireyim. Burada yazilanlari esasinda forumdakilerle tartismak isterim:
Bilimsel calismalar sunu gösteriyor ki sabah yapilan egzersizler günün diger saatlerinde
yapilan egzersizlere göre 3 kat daha fazla yag yakar. "Yag yakma moduna" girmek icin minimum 30 dakika cardio gereklidir.
Gün icinde vücudun esas enerji kaynagi yediginiz yemeklerden aldiginiz karbonhidratlardir. 6 veya daha fazla saatlik
bir uyku sirasinda, vücudunuz uyku süresince bile devam eden cesitli vücut fonksiyonlari icin enerji olarak bütün bu
karbonhidratlari kullanir. Sabah uyandiginizda vücudunuzda kullanmak icin yeterli karbonhidrat kalmamistir ve
bunun yerine vücut yagi yakmaya bakacaktir enerji icin.
Sabah yag yakma firsatinin avantajini yakalamak icin öncelikle egzersiz yapmalisiniz kahvalti etmeden önce. Eger kahvalti
ederseniz, vücudunuza enerji kaynagi olarak daha fazla karbonhidrat vereceksiniz, yakmak istediginiz vücut yagi yerine.
Sabah ilk olarak egzersiz yapma ile ilgili birbaska harika sey de metabolizmanizi hizlandirmasi ve gün boyunca yüksek tutmasidir.
Hizli bir metabolizma daha fazla kalori yakacaginiz ve daha fazla kilo vereceginiz anlamina gelir. Eger aksam/gece egzersiz yaparsaniz yine
yag yakabilirsiniz egzersiz sirasinda ancak uyumaya basladiginizda metabolizmaniz yavaslayacak ve gün boyuncaki ekstra yakimini
- sabah egzersiz yapmaniz durumunda sahip olacaginiz - kacirmis olacaksiniz. Uyudugunuz sirada metabolik hiziniz her zaman
en düsük seviyededir.
Ileri seviye sporcular icin, sabah calismanizdan 4-6 saat sonraki günlük siradan calismalariniza ekstra bir calisma (sabahki calisma)
eklemeniz zaten hizli olan metabolizmanizi koruyacaktir. En cok yag kalorileri orta seviyede yapilan cardio sirasinda yakilir. Eger günün 2. calismasini
agirlik calismasi yaparsaniz, o sirada en cok karbonhidrat yakacaksinizdir.
Donkişot arkadaşımıza güzel bilgilendirmeleri için tekrar teşekkür etmek istiyorum; onun gibi paylaşımcı arkadaşlar sayesinde sadece test amaçlı başlattığım bu başlık çok yararlı bir yağ yakım başlığına dönüştü...
Verdiği makalede en can alan yerlerden bir tanesi kardioyu sabah yapmanın ne kadar yararlı olduğu konusu!
Bir diğeri ise hızlı yağ yakımı için hızlı metabolizma gerektiği! Arkadaşlar metabolizma hızınızı artırmanın en kolay yolu kas kütlenizi arttırmak ve güçlendirmektir bunuda aklınızdan çıkarmayın, bu yüzden gittiğiniz salonda cardio bölümünde mutlaka kelebek ve latdown aleti vardır, bu aletlerlede uygun ağırlıkda mutlaka 1-2 set yapın!
Aç karnına yağ yakımı ile ilgili birçok makale tabiki okursunuz bunlar sizin kas kaybınızı ve sağlığınızı önemsemeyen yazılardır! Önce sağlık diyorum

Kardio yu aç karnına yada sağlıklı şekilde yapmanın arasında yağ yakımı olarak fark inanın bana 40-50 calori yi geçmez! Böylesine ufak ayrıntılar için sağlığınızı tehlikeye atmayın, önce sağlık