hard core body mi yoksa fitness devrimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shadown
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hard core body mi fitness mı?

• hardcore

Votes: 134 33,7%
  • fitness

Votes: 264 66,3%

• Total voters
    398
Sevgili R10 ;

Sana sonuna kadar katılıyorum , bende daha yakın zamana kadar fitness olayını küçümserdim , Tam sistemli şekilde Heavt Duty çalışmaya başladığımdan beri ise bunu yapamıyorum ,

Şu an ki durumumu söylemek isterim tam nizami şekilde serbest ağırlıkla :

Bench press : 80 kg
Military press : 60 kg
Barbell curl : 35kg
Squat : 100kg

Yani durum budur bende bir fitnessçıyım denebilir :)

Tabikide çoğu kişiye bu rakamlar çok az gelebilir ama benim amacım hipertrofi yaratmak ve bu kilolar ile oldukça rahat bir biçimde amacıma ulaşıyorum ,

Çoğu kişi bu sporla powercılığı karıştırıyor bu sporda amaç ağır kaldırmak değildir hiçbir zaman ...

Saygılarımla , Danny Boy ...

Heavy Duty sistemine aklı yatanlar zaten ağırlık ve tekrar olaylarını bir kenara bırakıyor. German Volume Training uygulamaktayım şu anda ama bunu tamamlayınca muhakkak deneyeceğim bir rutin Mentzer'in sistemi...

fitness sayesinde fit kalmak için aşırı kas kütlesini insanlar sevmiyor sanırım ( hem daha zor hard core )

Sevgili R10 ;

Sana sonuna kadar katılıyorum , bende daha yakın zamana kadar fitness olayını küçümserdim , Tam sistemli şekilde Heavt Duty çalışmaya başladığımdan beri ise bunu yapamıyorum ,

Şu an ki durumumu söylemek isterim tam nizami şekilde serbest ağırlıkla :

Bench press : 80 kg
Military press : 60 kg
Barbell curl : 35kg
Squat : 100kg

Yani durum budur bende bir fitnessçıyım denebilir :)

Tabikide çoğu kişiye bu rakamlar çok az gelebilir ama benim amacım hipertrofi yaratmak ve bu kilolar ile oldukça rahat bir biçimde amacıma ulaşıyorum ,

Çoğu kişi bu sporla powercılığı karıştırıyor bu sporda amaç ağır kaldırmak değildir hiçbir zaman ...

reis hipertrofi derken yani pump mu ? yani heavy dutye göre çalıştığına göre 80 kg bench press 1 tekrar yavaş nizami düşünürsek iyi bi kg.

Sevgili wurtz ;

Ben şu an gvt i bazı egzersizlerde uygulamaktayım kendisi bence bir nevi bir H.D türü çünkü , ciddi bir stres yaratıyor ve tükeniş ötesine götürüyor kasları , tavsiye ederim :)

Sevgili ineedpower ;

Hipertrofi derken kas gelişimini kast etmiştim :)

Sevgili wurtz ;

Ben şu an gvt i bazı egzersizlerde uygulamaktayım kendisi bence bir nevi bir H.D türü çünkü , ciddi bir stres yaratıyor ve tükeniş ötesine götürüyor kasları , tavsiye ederim :)

Sevgili ineedpower ;

Hipertrofi derken kas gelişimini kast etmiştim :)

2 sene sonra haznemize kattığımız bir bilgi oldu uzun stres altında tutan rutinler ama olsun hiçbir şey için geç kalınmış değildir thums:

Bence ana nedeni vücut geliştirmecilerin deyim yerindeyse insana benzememeleri,ve görüntü olarak çok çirkin bir görüntüye sahip olmaları.Özelliklede Dorian Yates den sonra bu sporda estetik önemini tamamen yitirdi heralde.
Bir Ronnie bakıyorum bir de Arnold'a , Arnold estetik olarak güzel duruyor ve vg'ci olarakta gayet boyutları güzel.
Ronnie'e bakınca bir mutant görüyorum adeta.
Yani vg'den soğuyor insanlar bu sporu temsil edecek daha iyi insanlara ihtiyaç var.Herkes Arnold'ınki gibi bir vücuda sahip olmak isterken kaç kişi Coleman olmak isterki.

Özelliklede Frank Zane bence bu konuda tarihe adını altın harflerle kazımış bir isimdir.Şu andaki mantaliteye bakarak her türlü Fitness derim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:49 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:45 ----------

Şu video duygularıma tercüman olmuş

[YOUTUBE]aW20Wr--uoo[/YOUTUBE]

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:49 ----------

Gerçekten bu sporunda diğer çoğu şeyde olduğu gibi eski zamanları altın zamanlarıymış.
Zane ve Arnold ikiside muhteşem bir fiziğe sahip.Bu insanları gördükçe motive oluyorum.
[YOUTUBE]a5ozZeKuJeI[/YOUTUBE]

bence şu anki dünyanın durumu bu fitness daha ön planda çünkü bodyciler yaratık gibi duruyo insanlara göre bana göre iyi aslında kötüde değil henneyse . ama bizim insanlarımza fitnessı çok küçümsüyo bi bak lazar angelov a greg plit e classic bodybuildingde yarışan insanlardan bile daha iyi vücutları özellikle lazarın. üstelik bodybuildingte daha çok steroid kullanımı söz konusu olduğu için insanlar istemiyo fitness dada oluyo yok demiyorum ama body ayrı bişey sizde biliyosunuz insanlar kötü bulduğu için şu anki durum böyle

bence şu anki dünyanın durumu bu fitness daha ön planda çünkü bodyciler yaratık gibi duruyo insanlara göre bana göre iyi aslında kötüde değil henneyse . ama bizim insanlarımza fitnessı çok küçümsüyo bi bak lazar angelov a greg plit e classic bodybuildingde yarışan insanlardan bile daha iyi vücutları özellikle lazarın. üstelik bodybuildingte daha çok steroid kullanımı söz konusu olduğu için insanlar istemiyo fitness dada oluyo yok demiyorum ama body ayrı bişey sizde biliyosunuz insanlar kötü bulduğu için şu anki durum böyle
Fitness da steroid kullanımı olmadan bir yerlere varılır mı bilmiyorum.Jeff Seid naturalim diyor ama ne derece doğru.Bulk döneminde sıkıntı olmazda,yağ yakma sıkıntı.%5 yağ oranına kas kazanarak veya kazandıklarını kaybetmeden nasıl geleceksin.Büyük problem orası , iyi genetik lazım. Uzun süreç,bb yapanlar 1 sene içerisinde %20 den %5 e bile iniyor diye biliyorum ben.Diyetle mümkün değil heralde bu bence,ventolin clen. dnp. özetle steroidler ve diğer kimyasallar bu sporun bir parçasıdır yani kimseyi suçlayamayız kullanıyorsun diye,çünkü kullanmadan o gördüğünüz vücutlar kesinlikle mümkün değil.
Steroid vb. bb powerlifting vb. sporların bir parçası olmaya devam edecektir hep.
Sonuçta hiçbirimiz üstün ırktan değiliz hepimizin arnold gibi genetikleri yok veya diğer efsaneler gibi steroidle bile onların ulaştığı ölçülere ulaşamayız.

oziii1998, bu yazdıklarını 15 yaşına kadarki tecrübelerine dayandırarak mı yazdın merak ediyorum :)

İnsanlarımız cahil ne yazıkki.. Body deyince akıllara olympialar geliyor, fitness deyincede lazar angelov :) Halbuki alakası yok. Başkaları üzerinden değilde kendim üzerinden örnek vericem. Ben estetik bir vücuda sahibim, ne hikmetse Hard Body yapıyorum Allah'ın işine bakın siz yaratık gibi olmadım :) 3 senedir yapıyorum bu sporu ve 30 senede yapsam Olympialar gibi olamam, olmam. Lazar Angelov hakkında pek bilgim yok ama fitness ve bodybuilding'i ele aldığımız zaman, nasıl zorlu idmanlar attığını fotoğraflarına baktığımda anlayabiliyorum. Ben bodyciyim, Frank Zane bodyciydi, Mike Mentzer bodyciydide Coleman çıkınca mı fitnessçı oldular? Olduk? :)

supplement'e dahi ilaç diyen bir ülkede yaşıyoruz insanlarımız cahil spor yapanların %70'i 3 ay çalışıp sonra gelişim göremedim diye sporu bırakıyor gelen gençleri görüyoruz.Uzun zaman çalışıp ileri seviye'ye geçen sporcuların vücut hatları belirginleştiğinde ise ne kadar iğrenç ne kadar miğde bulandırıcı gözüküyor diyenler oluyor bu spor, kafası dar anlamayan insanlar oldukça bu ülkede tutumlu olamaz insanlarımız zaten tembel 1-2 gün gelip 4-5 gün gelmiyorlar ne anladım ozaman ben bu sporu yapmaktan..

Hardcore bodynin zahmetlerine her insan katlanamaz (Uzun bir zaman ve yoğun emek ister,Steroids ister :) para ister :)

Fitness ise daha çok kesime hitap ediyor imkanlar bakımından daha kolay sürdürülebilir.
Yağ yakımı konusunda Fatburner yada l-carnitine yeterli olur diye düşünüyorum buda az masraf anlamına geliyor.

Spora başladığımdan beri asla azcık şundan azcık bundan olsun diye düşünmedim 1 kere bile :D nedense hep gözü aç oldum devasa kollar devasa omuzlar devasa göğüsler ve bu benim motivasyonum oldu ne demişler;
Go hard or go home...

Ben fitness dan yanayım fakat maddi olanağım olsa hard core olmak 130-140 kg lık canavarlara dönüşmek tabi isterim bence her erkeğin içinde böyle birşey vardır diye düşünüyorum. Yada şöyle diyim 30 lu yaşlardan önce fitness 30 dan sonra hard core. İkisinin de tadına varmış oluruz. Ama tabi maddi olanak olsa bile manevi olarak da hard core herkes olamaz bu da bi gerçek elbet.

hedefler büyükse ve imkanlar genişse tabiki hardcore body buildingden yanayımdır ama herkesin yapacağı bir şey değil bu para lazım,zaman lazım,sakatlık riskini göze almak lazım işin gerçeği steroidde lazım bu ülkede bence aşırı hacimli vücuda gerek yok çünkü vg sporu hiç gelişmemiş,aksiyon filmlerinde kötüyüz ne gereği var diyorum ama bir yanımda başka bir şey söylüyor en güzeli supplement desteği ile iyi bir beslenme ile haftada en az 3-4 gün spor yapıp fit vücut elde etmek ha şuda var fitness yapmak demek hafif kilolarla çalışıp çok tekrar yapmak değildir bodyciler gibi çalışmak demektir zaten steroid olmadan ve maddi imkanlar fazla olmadan en önemliside genetik iyi olmadan gelinecek nokta az çok bellidir

Fitness nasıl oluyor da küçümseniyor anlamış değilim, Kaç bodyci kendi vucuduyla antreman yapıyor acaba ya da yapabiliyor mu ? Adam benchte 120 kg basıyor ama toplasan 20 şnav çekemiyor.
Fitness çok daha komplike.. Bodyci adam hayvan gibi yer supllementını alır iğnesini vurur hayvan gibi ağırlıkları basar gelişir hiç bir estetiği yoktur.. kolları 40 cmdir ama hamile gibi göbeği vardır vs vs

Kaç bodyci Dumbell hand to hand staggered hip hinge hareketini ya da dumbell hip raise and floor press hareketini biliyor ? Programına hiç almış mı ? ismini duymuş mu ?

body ile ilgin olmadığı hatta bilgin olmadığı açık
bence sen fitnesine devam et bodycilerede sataşma

Fitness nasıl oluyor da küçümseniyor anlamış değilim, Kaç bodyci kendi vucuduyla antreman yapıyor acaba ya da yapabiliyor mu ? Adam benchte 120 kg basıyor ama toplasan 20 şnav çekemiyor.
Fitness çok daha komplike.. Bodyci adam hayvan gibi yer supllementını alır iğnesini vurur hayvan gibi ağırlıkları basar gelişir hiç bir estetiği yoktur.. kolları 40 cmdir ama hamile gibi göbeği vardır vs vs

Kaç bodyci Dumbell hand to hand staggered hip hinge hareketini ya da dumbell hip raise and floor press hareketini biliyor ? Programına hiç almış mı ? ismini duymuş mu ?
sabah sabah güldürdünüz beni :D bu arkadaşımız eskiden ronnie colemanın kısır olduğunu yazmıştı halbuki adamın tam 5 tane çocuğu var :D bilmiyorsan öğren her bodyci 20 tene şınav çekebilir birde kolu 40 cm olan fitnessçıdır yani bodyci değil ayrıca kendi vücut ağırlığı ile ara sıra çalışan bodycilerde vardır. birde fitness sporu yapanda bench press hareketinde yüksek ağırlık girer çünkü hacimsiz şekillenme olmaz ha o bir deri bir kemik kalmış t shirt giydiğinde içinde kaybolan insanlar fit vücutlu değil sadece zayıf insanlardır her neyse sana son olarak tavsiyem bol bol forumu oku

Son düzenleme:
Back
Yukarı