iyi yumruk atmak için yumruk atmayı bilmek gerekir lisanslı olarak boks yapıyorum ve body salonlarında haftada 2gün vucut çalısıyorum.
yumruk atmanın çok kolay birşey oldugunu düşünenler var bende öyle düşünüyordum altı üstü yumruk işte ama öyle degil bi boks salonuna gidin lisans çıkartmak zorunda degilsiniz yumrugun sadece kolla baglantılı birşey olmadıgını anlarsınız. yumruk atarken bacaklar bel omuz kol hepsi aynı anda aynı ahenkle çalışır 100 kg lik bir vucutcunun 65 kg lik bi boksörden daha sert yumruk attıgını düşünen insanlar var onlara anlatmaktan bıktım herşey cüsse değil veya nekadar agır kaldırdıgımızda degil yumruk atmak bi body cininde asıl işi degil. yumruk atmak cok basit gibi görünsede çok çalışma gerektirir mike tyson ın yumrugunun 2 tona yakın basınc yaptıgı ve bir çok agırsiklet boksörün 1 tondan hafif yumruk atmadıgı tamamen gerçektir. zaten boks maçlarında bunu izlerken anlıyabiliriz koca koca adamlar bi anda saglam bi yumrukla nakavt oluyor hemde cok kaliteli boksör bunlar. ronnie coleman da gelse bir başkasıda gelse o şekilde yumruk atamaz yumruk atmak için en önemli unsurlar ne şınavdır nede bench press...
dövüş konusunun yüzde 90ının akılda olduğunu söyleyebilirmiyiz mutlak motivasyon ve koordinasyon diyebilirmiyiz.
arkadaşlarımız birine yumruk attıklarında çünkü zarar verdiklerini düşünüyorlar.
Bundan pişmanlık duymayan bir insan olabilirmi?
Ancak birisine zarar vermek boksun doğasında yatmıyor. Öyle olsa ellerinde eldiven olmaz ve sopalarla taşlarla birbirlerine saldırırlardı bunun adı savaş. Bu bir spor ve felsefe. Kabul eden var etmeyen var.
belirli kurallar çerçevesinde insanlar boks yapıyorlar.
kimse durup dururken kimseye zarar vermez.Bir karıncaya bile zarar vermeye hakkımız yok. Veriyorsa zaten psikolojik sorunları vardır.
Ancak boksörlerde birbirlerini nakavt edip insanların bazı duygularının körelmesini sağlıyorlar ve
teknik en üst seviyede.
Görmesini bilen görüyor. Tekniğin ne demek oldugunu iyi bilen biliyor.
Siz ringte hızlı olun atik ve çevik olun bir tek zarar bile görmessiniz. Eskiv yapmasını bilin rakibin reflekslerini kendi reflekslerinizden üstün tutun çok az zararla atlatırsınız.
hayatında gözüne bir yumruk yememiş insanların güzelce bir sopa yememiş insanların böyle saçma dusunmelerini anliyorum.ayrıca boks bir erkeği özgür bir ruhlu biri yaptığını anlamamak için beyinle değil duygularla dusunmek lazım.
boksörler uzaktan korkunc insanlar olarak görülüyorlar ancak bunun gerçekle ilgisi yok.
Bir çok boksör inanılmaz insani duygulara sahipler ve bir çoğuda evli coluk cocuk sahibi adamlar.
çoluğu cocugu olan adam ne işi var ya salonlarda ? Adam dövmeye gidiyor.
Bu işi anlamayan kişiler bu insanların yaptığı bu onurlu işin felsefesinide anlamıyorlar.
en çokta buna üzülüyorum.
birde bokstan geçinen kanallara ve reklamlara menajerlere büyük oranda kızıyorum.
Bu sporu insanların sevmesini engelliyorlar. Bazı kımıl zararlısı spikerler değişik anlatım tarzları ile komik oluyorlar.
Daha anlatırken dahi insan korkuyor.
ne var ya alt tarafı iki kişi birbiri ile mücadele veriyor. Bence cesur insanlar.
sıradan bir insana gidip bir tane tokat atın ağlar iddia ediyorum.
Cesur insanlarda bu iç güdü yokmu? cesur insanlarda korkuyorlar. Korku hayatın temeli.
doğal olarak korkmanız için bir sebeb olmalı ama ben ringde korku değil özveri ve cesaret görüyorum.
kendinizi savunmanız gerektiğinde adrenalin yükselir merak etmeyin ve bir canavar haline geldiğinizi görürsünüz.
Bu herkezin genlerinde var. ama tutup özellikle birine yumruk atmayı düşünmek tamamen saçmalık.
birdaha bu konuda yorum yapmayacağım. Cunku bana göre durup dururken insanların gidip sağı solu yumruklamaları kendi özgüvenlerini kazanamamaları sebebiyle olur.
SPor yapan adam tabiki her gun kum torbası idman rakibi yumruklayacak.
yada öyle bir düşünceniz varsa gidin boks yapın ve çevrenizdeki insanlara sevdirin bu sporu.