Hangi Saatlerde Antrenman Yapıyorsunuz

Hangi Saatlerde Antrenman Yapıyorsunuz ?

• Total voters
    1.186
Bir şey daha soracağım Merdo. Mekik çekerken nefes alıp veriyorum da nasıl çekeceğimi tam olarak bilmiyorum. 50 tekrar 4 set mi yapayım yoksa 100 tekrar 2 set mi? 100 yapabiliyorum çünkü istersem. Mekiği yaptıktan sonra bir de adonisler için 25 tekrar 2 set çalışıyorum sonra da 25 tekrar 2 set crunch. İyi mi sence? Yağ yakarsam 6 pack çıkar mı?

saat 15.00 antrenman için vücudun en pik noktada olduğu zaman...

sabah egzersizleri ,eğer zorunluluk yoksa pek tercih edilmemelidir ( düşük kan şeker seviyesi, hormonal dengesizlik, kasların maksimum gerili olması vb nedeniyle)...

Evde çalıştığım için ve okul filan araya girdiği için çalışma saatlerim karışık oluyor. Ama genellikle 20:00-22:00 arası sporu yapacak vakit buluyorum. Yaz tatilinde ise sabah 10:00-12:00' de yapmaya çalışıyorum ama erken vakitte pek çalışmayı sevmediğimden verim alamıyorum , çoğunlukla 18:00-20:00 arası idmanlarımı yapıyorum...

saat 10 dan sonra bazen 11 de çalıştığım oluyor çünkü yorgun yorgun gezilmiyor ve kasların kendini toplaması için hemen uyuyorum yanlışmı yapıyorum yoksa?

Sanırım bu açıklamaların faydası dokunur...

Gündüz

· Testosteron günün en yüksek seviyelerinde

· Sabahın sonlarına doğru zihin en uyanık seviyelerinde

· Hafıza en iyi seviyede

· Vücut sıcaklığı hala düşük

Öğleden Sonra

· Acıya karşı koyabilme en iyi seviyelerde

· Öğleyin enerjinin en düşük seviyelerde olması mümkün

· Öğleden sonra geç saatlerde adrenalin ile vücut sıcaklığı artış trendine girmekte

· Öğleden sonra geç saatler zihinsel/fiziksel işlevler arasında dengenin oluştuğu en iyi dönemdir.

Akşam

· Koordinasyon, güç, vücut ısısı günün en yüksek seviyelerinde

· Akciğer performansı en iyi seviyelerinde

· Esneklik ve kuvvet en iyi seviyelerinde

· Zihinsel odaklanma azalmakta.

Gece

· Akşam 9’dan sonra vücut uykuya hazırlık olarak fazladan melatonin üretmekte

· Vücut işlevleri uykuya hazırlık yaparak azalmakta

www.egemspor.com sitesinden alıntıdır

• Like
Reactions: Azi
saat 10 dan sonra bazen 11 de çalıştığım oluyor çünkü yorgun yorgun gezilmiyor ve kasların kendini toplaması için hemen uyuyorum yanlışmı yapıyorum yoksa?

Spordan sonra hiç değilse protein alımı uygun olabilir. Çünkü uyurken vücut zaten belli bir süre aç kalıyor birde siz yatmadan önce spor yapıp vücudu beslenmeye açık hale getirdikten sonra beslenmeden yatarsanız bir eksiklik oluşturabilir vücutta...

• Like
Reactions: Azi
ben Hoca ile çalışıyorum 3 lü program şeklinde...

vardiyalı çalışıyorum bu nednele genellikle 16:00-17:30 arası gidiyorum salona...yemek konusuna gelirsek malesef ancak sabah 3 yumurta ..14 te uykudan kalktığımda ise bişeyler yip 16:00 da gidiyorum salona...

eğer günüdüz çalışıyor isem ise...malesef 20:30-21:00 saatlerinde salona gidebiliyorum..ancak bu saatlerde gittiğimde halsizlik oluyor bende neden derseniz..öğlen yemöeği 12:00 da olduğundan o saate kadar başka bişey yemiyorum malesef :(

saat 10 da sıkı bir kahvaltı yapıyorum 13:30 gibi antrenmana başlarım.
Çoğu arkadaşın da dediği gibi saat 4-5 den sonra salondaki insan sayısı artıyor ve bırakın çalışmayı nefes bile almak zor oluyor.

saat 8-10 arası yapmaya özen gösteriyorum. vücut uyku sonrası daha dinlenmiş oluyor

Normal de saat 20,00 start 21,00 finish
Ramazan dolayısıyla , 22,30 start 23,15 finish ...

hep değişir saatleri

Öğlenci Olduğum İçim Akşam Çıkıyorum Bu Yüzden Zamanım Kısıtlı Oluyor Malesef Saat 18:00 da çıkıyorum okuldan 12 de başlıyor . Antremanlarımı 22:00__ 00:00 Arasında Yapıyorum Sizce Sabah Yaparsam Daha Yararlı Olurmu Gece Protein Alamıyorum. 09:30-11 .00 Civarı Gibi?

Akşam 17:30-18:00 gibi başladığım antrenman saatini 12:00'a çektim. Haftanın 4 günü antrenman yapıyorum. Sadece 1 gününü 17:30 da yapıyorumdur geri kalan çalışmaları 12:00'a çektim. Haftaiçi daha kolay oluyor aradan çıkarması. Mesai bitiminde yorgunluk olduğu için gitmesi bazen ağır gelebiliyor.

Bu arada her gün 06:30 da kalkar 07:00 da sıkı bir kahvaltı yaparım. 12:00'da vücudum tam ritme oturmuş oluyor...

Back
Yukarı