Hangi Saatlerde Antrenman Yapıyorsunuz

Hangi Saatlerde Antrenman Yapıyorsunuz ?

• Total voters
    1.186
akşam yemeğini saat 19:30 gibi yiyorum, midemin inmesi şişkinliğin gitmesi 1-1.5 saati buluyor o nedenle saat 9 gibi gidebiliyorum salona.

arkadaşlar böyle bir araştırma var aynı zamanda karşıt görüşlerde var..

14 erkek yüzücü üzerinde yapılan araştırmada, insanlarda bağışıklık sistemini bastıran stres hormonu olan 'Cortisol'un' sabahları en yüksek değerde olduğunu, bu hormonun spordan sonra daha da arttığını saptadı

Sporu akşam saatlerinde yapın
İngiltere Brunel Üniversitesi'nin araştırmasına göre, sabah sporu yapanlarda enfeksiyon olasılığı artıyor. Bilim adamları, araştırmaya dayanarak, hormonunun en düşük olduğu akşam saatlerinde spor yapmayı önerdi..

Dr. Murat Beyaz (Spor hekimi)
Öğleden sonra uygun
Gün içinde spor için en uygun zaman ikindi vakitleridir. Hormonal ve vücut dengesi öğleden sonra daha iyi konumda olur. Sabah uyanmayla birlikte stres hormonları en yüksek düzeydedir. Dolayısıyla organizma da egzersize hazırlıklı olmaz. Bu yüzden de belli bir süre geçtikten sonra yani yataktan kalkar kalkmaz değil de yarım saat, 45 dakika sonra yapılan spor daha uygun olur. Spor ister sabah, ister akşamüstü ne zaman yapılırsa yapılsın her zaman sağlığa faydalıdır. ‘Sabah sporu sağlığa zararlı’ diyemeyiz.

Ben sabah dicem ama kalktığım saat öğleden sonra 2 yi buluyor.Duş,kahvaltı ,hazırlanma ,net, evden çıkmam 5-6 yı oluyor.Saat 7 gibi salonda oluyorum ,45 dk antreman +15-20 dk yüzme +yarım saatte sauna buhar da geçiyor ,giyinme hazırlanma ile çıkış saati 10 u buluyor.Gündüz çalışırken kendimi zinde hissetmiyorum perf. düşük oluyor ,akşama doğru kendimi daha dinç hissediyorum .

Pazartesinden Perşembeye 18:00-20:00 arasında gidiyorum. Gerçi daha çok 19:00 a kayıyor malüm gün yorgunluğundan dolayı biraz dinleniyorum. İdmanda en geç 20:30 gibi bitiyor.
Cuma günü öğlen çıktığım için 13.00 de 15:00-16:00 arası idmanda oluyorum.
Cumartesi-Pazar da 12.00-13.00 arası idmana başlıyorum uyandıkdan sonra. Gerçi haftanın 7 günü antreman yapmıyorum aralıklar veriyorum gün aşırı fakat haftalık genellikle gittiğimde bu saatler arası oluyor

bn 5 gibi gidiyodum hep ama acıkıyorum evde bişeyler yemem ve 1 saat sonra kreatin ve protein tozunu gümletmem 7 gibi buluyo artık. bence akşam antreman yapmak daha iyi ben gücümü daha çok topluyorum akşam saatlerinde

saat 21:00 da başlıyorum , 21:50 - 22:00 gibi bitiyor. iş nedeniyle mecburen. aslında sabah saat 10:30 a kadar da vaktim var ancak gece 01:00 dan aşağı yatmadığım için sabah isteksiz oluyorum.

13 - 15 dersden cıkar cıkmaz eve gelıp hemen başlıyorum :) zaten okuldan eve gelmem 15 dk hızlı tempoda yuruyorum oda ısınma olmus oluyor

ben 16.00-18.00 arası yapıyorum bir yerde okumuştum insanların enerjilerinin en aktif olduğu zaman bu saatler diye sizce de doğru mu?

Özer Baysaling kitabında şöyle yazıyor:
growth hormonu uyku sıraında faaliyete geçerek sabaha karşı 5-7 civarı azami seviyeye ulaşır.Eğer GH artıran maddeler alındı isesabah 7-9 civarında kanınızda bol miktarda growth hormonu bulunur. bu yüzden birçok sporcu sabah erken saate çalışmayo tercih ederler.

wolf13 bir dersanenin öss kitapçığında öğleden sonra 4-6 arası beynin en rahat çalıştığı dönem olarak gösteriyordu ve öğrenciler yeni konu öğrenecekseniz sabah dinç kafayla ya da bu saatlerde öğrenin yazıyordu.Bünyeylede alakasıda vardır herhalde.Ama sabah yapabilsek bizde sporumuzu bence daha iyi.bende 21:00 23:00 arası çalışıyorum.

Calistigim icin saat 20.30 da baslarim 21.30 da biter gider eve dinlenirim sutumu icer yatar uyurum. Antremandan da 2 saat once yemek filan yedim mi o gun calisamam dolayisiyla 17.00 da filan yerim.

Saat 14 ile 16 arası yapıyorum..Çünkü o saatlerde salon boş oluyor rahat rahat sıra beklemeden hareketleri bitiriyorum..Ve daha verimli daha enerjik olduğum için o saatleri seçiyorum..

Back
Yukarı