Hangi protein daha etkili tavuk göğsü/whey protein

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M£RT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tavuk / Whey

• Tavuk Göğsü

Votes: 96 61,5%
  • Whey protein

Votes: 60 38,5%

• Total voters
    156
tavuk göğsünü antreman sonrası besin olarak yersek gerekli olan wheyi karşılamış olur muyuz , yoksa herhangi bir öğnde mi tüketmeliyiz

Benim bildiğim kadarıyla tavuk,et vb. besinler daha kalıcı kaslar ve sağlıklı kaslar yapılanmasını sağlıyor. İmkanın varsa doğal yollarla al günlük protein ihtiyacını derim.

piyasada sentetik protein satışına başlandıda bizim mi haberimiz olmadı :) . protein proteindir hala tavuk kalıcı yapar toz çabuk gider gibi saçmalıklara inanları görmek ilginç.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:13 ----------

Selam,

Suplement adı üstünde 'ek besin' veya 'gıda takviyesi' yani ana beslenmemiz doğru olmadığı sürece sadece suplementlerle verimli bir VG yapılamaz.

Türkiyeye geldikten sonra ( 10 sene önce ) ilk 8 yıl protein tozu kullanmadım. Son 2 yıldır whey kullanıyorum. Önceleri ayda 3 kilo whey kullanırdım. Şimdi ise tecrübem derki sadece antrenman sonrası whey kullan ve diğer öğünlerin yanında aminoasit hapı al. Amino asit hapları ile öğünün protein değerini arttırabiliyorsunuz.
En son vardığım nokta ise: günde 10 yumurta ve en az 800gr et (kırmızı, beyaz), balık tüketmiyorsam VG yapıyorum diyemem. Suplement olarak ne kullanırsam kullanayım.

hocam vejeteryanlar etsiz yapıyor dikkat edince etsizde yapılıyo yani.

Evet, vejeteryan vg yapanda var. Ama benim bildigim bir dünya sampiyonu veya Mr O yok.
Bir onceki sayfada soya veya bugday proteinin degerleri yaziyor.
Olmaz diye bir sey yok ama zor olur.

Evet, vejeteryan vg yapanda var. Ama benim bildigim bir dünya sampiyonu veya Mr O yok.
Bir onceki sayfada soya veya bugday proteinin degerleri yaziyor.
Olmaz diye bir sey yok ama zor olur.

hocam benim bildiğim vegan Bill Pearl var 5 defa mr. universe olmuştu belki başkalarıda vardır.

tavuk göğsünü antreman sonrası besin olarak yersek gerekli olan wheyi karşılamış olur muyuz , yoksa herhangi bir öğnde mi tüketmeliyiz

Antrenman sonrasında hızlı sindirilen proteinler yani tozlar daha etkili olur. Tavuk göğsünü antrenmandan 1-2 saat önce ve sonra tüketmenizi öneririm

Merhaba,

Doğal beslenmenin yerini hiçbir Supplement tutamaz.
Ancak burada hepimizin bir meşguliyeti var. (İş, öğrencilik vb.)
Bu yüzden her daim doğal beslenme ve saati saatine beslenme maalesef yapamıyoruz.
Bu durumlarda Supplementler yardımımıza koşuyor.
Ama doğal beslenmenin tavuğun,kırmızı etin, yumurtanın, meyvenin, sebzenin yeri her zaman ayrıdır.
O yüzden oyumu "Tavuk Göğüsü"nden yana kullandım.

İyi günler,

Bence alacağın zamana göre değişir .. Mesela antrenmandan hemen sonra kana hızlı karışması nedeniyle whey vazgeçilmezdir. Ama ana öğünlerde tavuğun yerini hiçbirşey tutmaz tutamaz..

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:51 ----------

Ayrıca hayvansal proteinlerin bitkisel proteinlerle birlikte tüketilmesi halinde daha verimli olduğunu biliyorum..

Merhaba

Tavuk tabiki bir protein tozu olamaz ama protein tozuda ihttiyac anında gerekli. Her zaman dogal besin derim ama yetmedimi takviye sart.
Tavuk konusunda biris GDO demis. GDO nun ne zararı oldugu henuz bilimsel olarak %100 saptanamadı. Ancak tavuklara verilen antibiyotik konusundan dikkatli olmak lazım. Yumurta da isin icine giriyor tabi. Ne cozumu var bilmiyorum:)

Bu konuya sadece protein olarak bakmamak lazım, yediğimiz yiyeceklerde sadece protein karb. yada yağ yoktur micro besin öğeleri de önemlidir. Bunun içinde vitaminler,minareller,lifler,asitler var oğlu var. Bunların genelini almanın en rahat yolu beslenmeden geçiyor
Bu yüzden Supplement ile herhangi bir besini karşılaştırmak yanlış, çünkü beslenme her zaman öndedir. (fiyat olarak da daha ucuzdur.)

bence ikisinin yeride ayrıdır . kalite olarak değerlendirecek bilgiye sahip değilim ama antrenman sonrası için tavuk yerine whey çok çok daha mantıklı ve yerinde seçim olacaktır . tabi yaptığın antrenmana göre değişir ama whey daha önplanda bence . ama normal öğün olarak sorarsan whey hiçbir zaman bir tavuğun yerini tutamaz ;)

supplement adı üzerinde ek besin. doğal beslenme temel ilke edinilmeli. whey gibi supplementler ikinci seçenek

Sadece protein tozu kullanmayı hiç bir diyetisten ve fitness ile uğraşan kimse tavsiye etmez. Doğal beslenip antremandan hemen sonra da whey protein almak en faydalı olur.

en güçlü protein whey proteindir hergün mutlaka lor yiyin.

Burada ' güç' ten bahsetmek doğru olmaz.

Güçten ziyada ne kadar hızlı ve kolay kana ulaşması. Besinle aldığımız proteinin kana ulaşması çok uzun (saatler) sürüyor. Ama bazı zamanlarda (örenk antrenaman sonrası veya sabah ilk öğünde) zamanlarda hızlı kana karışan bir proteine ihtiyacımız oluyor. Buradada whey bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılıyor.

El Diablo;

başka bir başlıkta whey proteinin hızlı sindirildiği için çok tüketilmemesi, sadece antrenmandan sonra alınması gerektiğini, ancak amino asit haplarının istenilen her öğünde alınabilceğinden bahsetmiştin.

Amino asit hapları da hızlı sindirilmiyor mu? Hatta bildiğim kadarıyla whey protein tozundan bile hızlı..

Back
Yukarı