Hangi Kas Grubuna En Cok Önem Veriyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi kas grubunu daha onemli?

• Total voters
    4.086
butun vucuda aynı derece de onem verıyorum bende vucudun bır butun oldugunu dusunenlerdenım ..

sonucta hepsı bırbırıne baglı ve hepsı bır dıger kas grubunun gelısımı ıcın onemlı ..

ornegın guclu trıcepslerınız yoksa ıyı gogus basamazsınız.. bu yuzden butun olarak tum vucuda onem vemek gerekıyor...

ama benım ıcın suda var son bır kac aydır bacak ıdman gunumun gelmesını ıple cekıyorum...

Benimde göğüsler ve omuzlar cok iyi ama bicepsler ve özellikle kanatlar eksik .. Kanatlarım gerçektende cok yavaş gelişiyo yaş küçük olduğu içinde abanmak istemiyorum acıkcası. Bence en önemli kas grubu göğüs.

Göğüs ve mide en başta. Daha sonrada bicepsweightlifter

Vücut bütün haliyle tabiki daha güzel uzun zamandır takıntı yaratmadan tüm vücuda gerekli önemi verip çalışıyorum ancak şu sıralar yaz geldiginden dolayımıdır nedir karın kaslarıma takmış durumdayım .:)Psikolojik bi durum sanırım.

Ben kas grubu olarak bakmıyorum olaya.

En çok yağ oranıma önem veriyorum.

Kaslı ama üzeri yağlarla kaplı bir vücudu neyleyim ben :)

Olanı da göremez ki insan öyle.

bencede hepsi önemlidir. bütün kas grupları güçlenirse bir çok sporla ilgili alt yapınız olur. rast gele bir yeriniz sakatlanmaz. diye düşünüyorum

üst için en önemlisi omuzdur çünkü hareketin beynir tüm hareketleri omuz kontorl eder en küçük bir sorunda faliyetlerde aksama olur

alt bölge içinde dizdir menüsküs alt bölgedede en önemli bölgedir 4 nokta yada 4 yönlü hareket eden tüm alt bölgenin hareketinden sorumludur en küçük bir sorunda faliyetlerde aksama olur

aynen katılıyorum ...

Bencede üst kısımda en önemli en temel kas grubu omuzlardır... İyi bir omuz tetikleme üst gögüsü trapezleri arka koluda çalıstırır sekle sokar....omuz olmadan kolun gögsün sırtın bir estetigi olmaz simetrik durmaz..Frank zane yi zamanında bir numara yapan muhteşem omuzlarla öne cıkan simetrigi idi

aynen Hamdullah Aykutlu hoca gibi onunda bir numara kılan kas kütlesi degil anatomik artıları ve uyumlu kas simetrigi idi

Ayrıca her insan anatomisinin ( estetik-simetri ) farklı oldugunu göz önüne alarak kas kütlesini arttırmak yerine simetriyi estetigi yakalamak önemli

örnegi aşırı gelişmiş ama alt çizgisi biçimsiz ortalar üst gögüs boş bir gögüs hoş durmaz yada bu gögüs omuzla kollarla desteklenmezse estetik olmaz.. onun için kas kütlesini genel artırmak yerine simetrigini yakalamak yakaladıkca ilgili bölümü korurken zayıf yerleri arttırmak

şu an en cok üzerinde durdugum yerler omuzlar onun içinde hergün bir kas grubunu yanında ön yan ve arka omuzu ayrı ayrı günler çalışıyorum..haftada iki kere

Son düzenleme:
biceps , mide ve göğüs kasLarı bnm için ön pLanda.. diğerLerini de ihmaL etmiyorum.. yeni başLadık bakaLım faydaLarını görecekmiyiz yaza kadar xD

hepsine aynı sertlikte çalışıyorum fakat zamanla sorunlu bölgeler olursa onları daha da zorluyorum.. ama en önem wermediğim bölge bacak :) gelişen üst kısımda kötü durmayacak kadar çalışıyorum bacağı çok ağır değil yani

Ben kas grubu olarak bakmıyorum olaya.

En çok yağ oranıma önem veriyorum.

Kaslı ama üzeri yağlarla kaplı bir vücudu neyleyim ben :)

Olanı da göremez ki insan öyle.

arkadaş çok güzel söylemiş.

Ben de ilk önce 6 baklavaya daha sonra omuz genişliği, kanat ve enseye önem veriyorum.

Bana göre en önemlisi Karın kasları ve Tricepsler. :)

Kol işaretledim, en çok önem verdiğim de koldur. Çünkü sağlam bir kol olmadan diğer harekeleri yapamayız :)

hepsine aynı sertlikte çalışıyorum fakat zamanla sorunlu bölgeler olursa onları daha da zorluyorum.. ama en önem wermediğim bölge bacak :) gelişen üst kısımda kötü durmayacak kadar çalışıyorum bacağı çok ağır değil yani

her harekette bacaklarından destek alıyorsun bence onada önem ver mesela;

benchte yatıyorsun ayaklarn önemli
mekik cekiyorsun yine bacakların üzerinden calısıyorsun
omuz- biceps-triceps herşey bacakta bitiyor bence

bir binanın alt katını inşa etmeden üst katını inşa edersen ya çöker bina yada yeteri kadar sağlam olmaz;)

Bütün kas grupları önemlidir tabi. Ama göğüs, sırt veya bacak kaslarında daha zayıf duran bir biceps düşünemiyorum bile. Bence en önemlisi kol kasları..

Bende en çok göğüs ve kola önem veririm. Çünkü dışardan bakıldığında ilk göze carpan bunlar. Kolun estetik ve iriligini görenler hemen bb mi yapıyosun diolar. Bu insanı mutlu ediyor. Ama bazende sıkıyo. Bu spordan anlamayan insanlar ilerde böle böle olursun ( sarkar,boyun kısalır vs...) bildiğiniz seyleri söylerler işte. Bunlar gerçekten insanın canını sıkıyor..

omuz ve karın kasları çok iyi durumda olduğu zaman diğeleriinin çok büyük önemi olmuyor kilit nokta karın kaslarıyla omuzlardır geniş omuz kaslı karın olursa diğer kaslar kötü bile olsa vucut iyi görünüo simietri bakımından

Back
Yukarı