Hangi Kas Grubuna En Cok Önem Veriyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangi kas grubunu daha onemli?

• Total voters
    4.086
biceps,göğüs,trapez.bir de kimse dememiş ama ön bacak-arka bacak-kalça yani genel anlamda bacaklara da önem veriyorum.çünkü sadece üstü iyi gelişmiş bir vücut eksik kalır bence.

musclefan fazla bacak yazmamalarının nedeni görüntü olarak biraz daha arka planda kalması .. bu sporu meslek amaçlı düşünenler daha çok önem verir .. ben meslek amaçlı düşünmüyorum ama ben de çok önem veririm sende bazılarıda... ama bacağını heryerde gösteremeyeceğin için insanlar daha çok açıkta kalan yada dikkat çeken yerlere öncelik verebilir ..bu tabi vücuda orantılı olmalı .. mesela ben çok iyi bacaklarım olacağına çok iyi bicepslerimin olmasını tercih ederdim ...

vücüdu gösteren omuz göğüs ve kol ilk olarak. bunların hepsine önem verilmeli çok zor bişey deil hepsini düzenli olarak çalışmak...

ağırlık çalışan bir insanın büyük kas grupları üç aşağı beş yukarı zaten gelişme gösterir ,önemli olan önkollar, kalflar ,trapezler gibi kaslar kas kalitesini belirler ve simetrik görünüm sağlar .yoksa herkes büyük kollara sahip olabilir ama ayrıntılı define kaslara değil.simetri ve definasyon yoksa daah büyük kaslar değil benim görüşüm zaten naturel yollarla elde edeceğiniz bundan fazlası değil.

Güzel ve yerinde bir yorum fehmican.
Bu sporda herşeyin hacim ve kütle olmadığı, bunu bilmeyenlerin kafalarına bir gün DANK eder umarım. Hacim ve kütle de önemli ama herşey demek değil. Bir sürü kıstas var, bir sürü.

Ayrıca bir önkol canavarı olarak önkolu önemli kas sayman beni mutlu etti :) Bende öyle görüyorum.

Bütün kas gruplarına önem verilmeli, değişik sistemlerle gelişimi çeşitlendirmeliyiz. Özellikle zayıf kalan bir kasımız varsa ona bu sebepten önem verebiliriz. Yoksa kolu severim kalfi kim görecek boşver gitsin gibi mantıklar sizin proporsiyonunuzu mahveder, body'i kötüleyenlerin ekmeğine de yağ sürer.

valla ne diyeyim, dışarıdan bakanlar ilk önce kol-omuz-göğüs kaslarına bakarlar...iyi bir göğüs kası veya kol kası yapmak o kadar kolay olmasa gerek...aynı şekilde omuz ve sırt için de geçerli...ön kollar zaten bu süreçte biraz nasipleniyorlar bu çalışmalardan...ama diğer bölgeler, üzerlerinde ciddi ciddi durulması gereken bölgeler...iyi bir göğüs kasına sahip kaç kiş gördünüz şu ana kadar?...ben cok cok az gördüm, ki cok geniş bir vg ci cevrem olmasına ragmen..çok iyi göğüs kasları, güzel kollar, kendini belli eden omuz başları olayı bitirebilir...bacakta önemli, ama diğer bölgeler estetigi konuşturan bölgeler oldugu için benim için daha önemli...

ayrıca hacimde cok önemli erkek için, bu sporu yapıyorsanız ekstradan önem kazanır..bu sporun güzelliklerinden birisi de hacimdir zaten...bruce lee gibi aç kası yapacagımai hiç olmasın daha iyi...body ci dedigin biraz da olsa hacimli olmalı, bu duruşunu etkiler insanın..öteki türlü ne kadar kaslı olursan ol, sadece basit fit tanımına uyarsın...mutlaka hacim lazım...bunun içinde boy uzunluguyla kg dogru orantılı olmalı...en azından eşdegere yakın olmalı...yoksa bir vg ci gibi kendinizi hissetmeniz cok kolay değil...

Son düzenleme:
omuz lara nedense çok önem veriyorum.
amatör 1 düşünce
Bir gün pro olursam böyle düşünmeyeceğimi biliyorum.

ya şimdi bu öyle birşeyki bir saymaya başlarsınız , ya önce göğüs dersin ,e ama omuz lar iri ve büyük değilken göğüs güzel durmaz zaten , omuzlar iri oldumu kollarda lazım , e bu 3 ü varken t shirti çıkardığınızda karın da iyi olması lazm ki sırıtmasın diye gider bu .... bu spor omuz building , kol building , veya göğüs building değil , BODY BUİLDİNG , o nedenle bu konuda cvp ancak her bölgedir

en önem verdiğim yer omuz olmasına rağmen genel olarak bence en önemli yer "core" diye adlandırılan ve her açıdan hayati önem taşıyan merkez bölgesidir(bel-mide-kalça). bu bölgeyi aksatan bir kişinin diğer hiç bir bölgede kayda değer ilerleme kaydedebileceğine de ihtimal vermiyorum.

biceps ve omuza diğerlerinden daha çok önem veriyorum.özellikle kolu daha çok zarif ve şekilli gösterenin omuz olduğunu düşünüyorum.

pek çok kişi önem vermesede bacak kasları çok önemlidir. Çok yapılı bir üst vücudun altında çöp gibi bacaklar hiçbir açıdan estetik durmaz hatta çokta itici durur bence. Vücut bir bütün halinde estetik olarak , uyumlu gelişmeli. Bir bölgenin orantısız gelişmesi her zaman görüntü güzelliğini bozar bence. Yani çok uç bir örnek verirsek , kolu 45cm olupta hiç göğüs kasına sahip olmayan birisini gördüğünüzde doğal olarak yadırgarsınız ve bence hoş bir görüntü olmaz

Önemli olan bütündür. Asimetrik gelişimler pek güzel durmaz tabi bazıları durur ama bütün olmak lazım. İdealimde bi vücut var seçtim ona göre çalışıyorum. İri omuz ve ihmal edilen ama omuzu asıl gösteren, gelişmiş arka omuz kasları. içinden çıkan define triceps ve biceps çok iyi olmayan. Çok fazla abartılmamış bir gögüs, ve abartılmamış sırt. Çok az bacak. Ve gerçekten güzel gözüken fakat çok çıkıntılı olmayan karın kasları ve yan karın kasları. Önem konusuna gelince her kasım için istediğim bir ölçü var ve o ölçüye gelmeleri için hepsine aynı önemi veriyorum. biri istediğim düzeye geldiğinde onu korumak için de verdiğim önemi sürdürüyorum. Asla unutmuyorum ve bi kenara koymuyorum.

Back
Yukarı