Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kendi kanaatimce vucudumuzun her tarafı önemli ve sadece bir yada iki yere baglı kalırsak diger yerleri çalışmadıgımız için pek iyi goruntu olacagını dusunmuyorum eger bu sporu yapacaksak hakkını vererek yapmamız gerekiyor ki karşılığını görelim.....
Amacı gösteriş olmayan bir vücutcu herkasgurubuna aynı önemi verir.Sadece tişört giyip gösteriş yapmaksa amacı ona bicepsve göğüs yeter ama bu kişiye vücutcu denirmi onu bilemem.
buna katılıyorum. kaslı bir vücudun yanında, midenin ve belin iyi görünmesi, sporcunun beslenmesinin gerçekten iyi olduğunun kanıtıdır. 50 cm kolu olup da aynı zamanda kendisinden 20 cm önde giden göbeği olanlara değil, kasları takır takır belli olan ama tahtakurusu gibi zayıf olmayan adamlara sportif anlamda saygı duyuyorum.
ne zaman ki kasmadan ayakta durduğumda karın kaslarım kalorifer peteği gibi belli olacak (teşbihte hata olmaz) ve bu benim yıl içinde sürekli(en azından çoğunlukla) dolaştığım hal olacak, o zaman ahaaa işte bir şeyler öğreniyorum diyeceğim. zor değil, diyetle olur diyebilirsiniz ama yapması kolay olsa da o forma yakın tutması zor olan bir şey.. bu define gezme konusunda bu sitede gördüklerim arasında Ayaz'a imrenmekteyim.
ben ayrıca omuz başlarına da önem veriyorum. genetik mucizeler dışında, ancak tam anlamıyla doğru çalışılınca kendini belli eden kaslar bunlar fikrimce. bu konuda da guardbody abimi çok beğeniyorum ve saygı duyuyorum..
hepsi önemli olsa da, benim nezdimde okuyup anladığınız gibi mide,bel ve omuz başları önem kazanıyor.
önceden göğüs,kol,trapez önemli derdim.
ama anladım ki en önemlisi belmiş
2 ay önce belimi sakatladım,sakatlandıktan sonraki 2 hafta hareket kabiliyetim nerdeyse sıfırlandı.sonraki 2 hafta da anca kendime geldim.
antremanlara daha yeni 1 ay önce başlayabildim.
bel olmayınca yürümek,yatmak kalkmak bile işkence gibi geliyo.
o yüzden diyorum ki sağlıklı olalım da neresi önemli olursa olsun...
bece kollar önemli bi arkadaşın senin vücut geliştirme yaptığını duyunca öğrenince.... bakıyım kol kaslarına der ... çoğunluk kol kaslarına önem veriyo bende tabiki kişiye göre değişir aslında mantık açısından vücut bir bütündür ve tüm kasların orantılı gelişmesi en doğrudur nokta
en çok önemli olan en sevmediğin kas grubun olması gerekir belde çokçok önemli tabii kaslı bir mideyi 50 cm kola değişmem onu yapmak çok daha zor çünkü..
Benim fikrime göre deniş bir omuz çok önemli bundan sonra triceps geliyor parçalı triceps parçalı triceps bicepsi hiç olmasa bile kolu yinede iyi göstercektir ve sonra kanat sonra göğüs sonra sırt aslında sırt göğüsten öncede gelebilir
uzaktan baktığınızda body giymiş bir adama(benim gibi) ilk dikkat çeken omuzlar sonrada bicepsin arakasındaki yanlara doğru uzanan kas parçası
böyle baktığınıza bu adamda kas var diyorsunuz
ama zaten omuz olan heryerde göğüs sırt azda olsa kanat üçlemesi bulunur kanımca
kanat yoksa standart iri bir insansiniz, cunku digerleri herhangi bir agir is yapan ve iri bir insanda olabilir, spor yapmadan genetik kanatlari iyi olan cok cok az kisi gordum...