Haftada 2 gün yeterli mi?

Merhaba arkadaşlar programım şöyle;

CUMARTESİ

Bench Press 4 set 8 tekrar
Chest Press 4 set 8 tekrar
Pullover 4 set 8 tekrar

Armcurllmach 4 set 8 tekrar
Hummercurll 4 set 8 tekrar
Barbellcurll 4 set 8 tekrar

Leg ext. 4 set 8 tekrar
Leg curll 4 set 8 tekrar
Leg Press 4 set 8 tekrar

Mekik 3 set 15 tekrar
Legraise 3 set 15 tekrar

PAZAR

Shoulder Press 4 set 8 tekrar
Dum. lateral raise 4 set 8 tekrar
Dum. front raise 4 set 8 tekrar

Latpulldown 4 set 8 tekrar
Low Rowing 4 set 8 tekrar
Seated Rowing 4 set 8 tekrar

Lyning triceps ext. 4 set 8 tekrar
Triceps push down 4 set 8 tekrar
Dum. triceps kick back 4 set 8 tekrar

Yaş 16
Boy 182
Kilo 62

Sizce yeterli mi?

haftada 2 kere idman yeterli evet,ama bu programla değil.fullbody başlığını incelemelisin.

hafta içi en az 2 kez daha yapmanı öneririm . Ayrı bölgeler giriyorsun . Her ayrı bölgeye en az iki antreman uygullaman lazım buda haftada en az 4 antrenman eder .

Yorumlar için sağolun. Hafta içi salı ve perşembe günleri de antrenman yapmaya karar verdim. Böylece haftada 4 gün olacak toplamda. Yeterli olur inşallah. Peki hafta içi de bölgesel mi çalışsam yoksa tüm vücut mu?

Hafta içi için şöyle bir program oluşturdum. Eksik veya fazla var mı acaba? Yorumlarınız benim için önemli.

8a4e5cb9a84cac19258dfe941d0ce5d0.jpg
9f3e6e6940b7cb1231f2b338a6705772.jpg
0b425c7c76ba15b6b56bd946dfed312b.jpg

Bunlarla birlikte haftada 5 gün oluyor. Bu programı Temmuza kadar uygulamayı düşünüyorum.

bak eğer karma bir program uygulayacaksan en verimlisi push/pull olur.yani 1 gün itişler,1 gün çekişler.omuzla sırtı aynı gün calısmak yerine yani.

göğüs,omuz,triceps
sırt,kanat,biceps
bacak.

5 gün gideceğini varsayarsak ve bacağı ağır/zorlayarak çalışacaksan ilk etapta push/pull 2şer gün yaparsın,1 gün de ağır bacak koyarsın.

yada bununla uğraşmaz her bölgeyi tek gün çalışırsın.fakat ben ilk programı tek bölgeye kesinlikle değişmem,özellikle yeni bir sporcu için.

Back
Yukarı