Hafada kaç defa et flan yiyosunuz veya proteini nasıl sağlıyorsunuz.

Arkadaslar haftada ne kadar et yiyorsunzu evya nelerden protein alıyorsunuz ... ? bana bi yazarsanız sevinirim :)
bench_O

bench_O

Gelişimin ne durumuda hocam ? Bu arada ne önerirsin baklagil olarak ve kaç gram veya porsiyon ?

oldukca ıyı yanı ben bır eksıklık gormuyorum

sole olabılır mesela

sabah -yumrta-lor

oglen - baklagıl ( fasulye-nogut-mercımek ) - tavuk ( 100 gr gıbı )

aksam - tavuk 150 gr - yogurt - mercımek yada baska baklagıl

bu sekılde kombıne etmek en guzelı

benım et yememe sebebım ben vejetaryenım :)

Arkadaslar haftada ne kadar et yiyorsunzu evya nelerden protein alıyorsunuz ... ? bana bi yazarsanız sevinirim :)
bench_O

bench_O

et pahalı olduğu için ülkemizde et ile protein sağlayamazsın çok zengin olman gerekir ama gerçek şu ki etin verdiği güç ve protein oranı onun body yapanların kesinlikle tüketmesi gereken bişey olduğunu gösteriyor bu şimdi bilinen değil yıllardır süregelen bi bilgi her ırk askerlerine et yedirir örneğin biz Türkler savaşçı bi toplumuz ve et ana yemeğimizdi Orta Asyada konuyu dağıtmayalım protein için tavuk göğsü yumurta süt ve oranı çok yüksek olanlar kaşar peyniri, ton balığı bu iksii protein açısından çok zengin bu ikisini bol tüket tabii etin yerini tutmaz ama protein en nihayetinde

eti pek sevdigim sölenemez ama tam bir tavuk hastasıyım tavuk peynir balık baklagiller vs yediklerim bunlar

evet ya her gün tavuk yemek iyi olur da çok pahalı. 5 tl sadece günde tavuğa vermek pahalı geliyor. öğrenciyim sonuçta. siz napıyorsunuz? daha ucuz bir yolu yok mu?

5 tl'e tavuğa nasıl veriyorsun ki yarım kilodan fazla yemen gerek :D
Tavuk göğsünün kilosu 8 lira hergün 200 gram yesen günlük 1.6 liraya gelir :)
Ben hindi yiyorum tavuk yerine onunda kilosu 12 lira

hadi ya 200 gr yeterli mi? ya ben gittim aldım ne bileyim sanki elimdeki tavuk yarım kilo bile yokmuş gibi geldi demek yarım kilodan fazlaymış. gözüme az görünmüştü ben de hepsini pişiriyordum. o zaman 200 gr yersem ucuz olur. çok sağol :)

etoburum ben :D etsiz günüm geçmez. beyaz, kırmızı farketmez. balık farketmez.
et yemediysem doymuş hissetmem. et olmazsa bile muhakkak kıyma olmalı. o kadar yani.

yumurta, ton balıgı ve tavuk benim favorim

sabah yumurta öğlen tavuk idman öncesi kepekli ekmek arası 100 gr ton balıgı idman sonrası 100-150 gr tavuk

hergün tavuk , yumurta , süt
2 günün 1 i ton balığı
Et'i bazen haftada 3 defa yiyorum bazı hafta hiç yemiyorum evdeki duruma bağlı :)

peynir,yumurta,ton balığı bunlar favorilerim.tavuk göğsünden artık nefret ediyorum,lordan da aynı şekilde.hani birşeyi çok yiyince bir süre sonra görünce bile miden bulanır ya bana da aynı şey oldu. arada tavuk şiş yerim.sabahları da tahsildaroğlu nun light peyniri:)süt ve yoğurdu ara öğünlerde yiyorum.ha bide yulaf ezmesi ,ceviz,badem,fındık var .bunlar hem çok iyi birer karbonhidrat kaynağı hemde protein içeriyor.kuru baklagil severim ama hiç tüketmiyorum.yemeğini yemeye kalsam içine yağ koymak zorundayım,haşlanaması yemekde işime gelmiyor, yağ hakkımı kuruyemişlerden kullanmayı tercih ediyorum:)

Back
Yukarı