Haşlanmış tavuktan artık gına geldi.

Hazır paketlerde 500-600 gr tavyk göğsü alıyorum, kuşbaşından biraz büyük doğrayıp haşlıyorum.
Yarısını yiyorum yarısını ertesi güne bırakıyorum.
Ertesi gün soğukken yemeye çalışmak iğrenç oluyor artık gına geldi.
Şu tavuğa bir alternatif bulamadık:(
 
tavugun alternatifi maalesef yok :)

He var kilosu 30 tl :) onuda günde 300 gr yesen hesabını sen yap yani hergün imkansız...
Ama tavukla alternatifleri deneyebilirsin kendine bi elektrıkli ızgara edin, soya soslu, köri soslu deneyebilirsin...
 
Balık sezonuda açıldı bildiğim kadarıyla. Arada bir balıkta yersen beslenmeni çeşitlendirmiş olursun. Böylece tavuktan bıkmazsın :)
 
Neden sadece haslama, bir suru yontem var firinda, grillde, hafif kizartma farkli uygun baharatlar, soslar :)
 
Başka şekillerde pişirmeye çalış.. Haşlanmış tavuk hayatta yiyemem ben yiyenlerde nasıl yiyor bilmiyorum valla :)

En güzeli ızgara , elektirikli ızgara al bir tane at pişir hemen
 
Fısfıslar var içine yag koy teflon tavaya 3-4 kere sık ve mümkünse zeytin yagı kullan 3gr zeytinyagının zararlı olabılecegnımı düşünüyosun :)

Sonucta bu sporu 3 aylık yapmıyoruz eger hayatımın sonuna kadar saglıklı beslencem sporun içinde kalcam diyosan tavuguda yumurtayıda yulafıda loru da bi şekilde hayatımıza katmalıyız unutma...
 
Haşlama hem hızlı hemde kolay oluyor, bu nedenle haşlama, tavada göğüs yapmak için biraz yağ koymak gerekiyor maalesef.

Kesinlikle gerekmiyor :) olay tavada biter bende tefalin cok saglam bir tavasi var. tava kizinca baharatlanmis ve ortadan ikiye ayrilaraka incelmis gogsu tavaya atiyorum 2-3 saniye sonra arkasini ceviriyorum, buna muhurleme deniyor. Tavugun icini kurutmuyor. Ardindan kisik ates ve kapak kapali pisirin. Sifir yag :)
 
Kesinlikle gerekmiyor :) olay tavada biter bende tefalin cok saglam bir tavasi var. tava kizinca baharatlanmis ve ortadan ikiye ayrilaraka incelmis gogsu tavaya atiyorum 2-3 saniye sonra arkasini ceviriyorum, buna muhurleme deniyor. Tavugun icini kurutmuyor. Ardindan kisik ates ve kapak kapali pisirin. Sifir yag :)
Bunu deneyeceğim.
 
Kesinlikle gerekmiyor :) olay tavada biter bende tefalin cok saglam bir tavasi var. tava kizinca baharatlanmis ve ortadan ikiye ayrilaraka incelmis gogsu tavaya atiyorum 2-3 saniye sonra arkasini ceviriyorum, buna muhurleme deniyor. Tavugun icini kurutmuyor. Ardindan kisik ates ve kapak kapali pisirin. Sifir yag :)

aynı pişirme yönetimini uyguluyoruz ama ben ters çevirmiyorum 2 3 saniye sonra :) tava kızında direk atıyorum 7 dakika ön taraf 7 dakika arka taraf kısıkta ve kapalı kapakta pişiyor sonra altını açıyorum suyunu buharlaştırıp kızartma işlemine geçiyorum kızarmya başlayınva yağın eksiğini limonla kapatıp süper bir kızartma yöntemi uyguluyorum :)
 
Back
Yukarı