Gelişme = Kaslarda; (Agrı + Acı + Kasılma)

Gögüs + biceps + triceps ve bacak antrenmanlarından sonra 2 gün agrı, acı, yanma vs oluyor yani antrenmanın verimli gectigine dair.
Ancak sırt ve omuzda böyle bir durum olmuyor. Acaba bu durum, kasların nitelik bakımından farklılıgına mı dayanıyor yoksa omuz ve sırt antrenmanlarını gereken şekilde yapmıyor muyum?

ben dün omuz ve arka kol çalıştım. çalışmadan sonra banyo yaparken elimi kaldırıp yüksekte duran sabunu zor aldım. yani çalışmadan sonra elim ve omuzumu oynatamayacak kadar yorulmuştum. ama bugün omuz ve kolda en ufak bir ağrı yok. buda moralimi bozuyor. antremandan sonra ertesi gün illaki acımasımı lazım?

5 gün önce çalıştırdığım biceps ve göğüste hala çok az ağrı var. bacak çalıştığım zamanlar 2-3 gün mutlaka tatlı acıyı hissediyorum. ama omuz ve arka kolu ne kadar ağır çalışsamda ertesi bir ağrı olmuyor.

merhaba arkadaşlar konuyu neredeyse tamamen okudum ama aklıma takılan bişeyler var ben yurtta kalıyorum sene başında 5 kg lık dumbllarımı aldım çalışmaya başladım hala onlarlayım başta acı çok oluyodu 2 3 günde geçiyodu bi kere karın kasların over training oldu sanırım yutkunamıyodum 6 günde geçti :D şimdi ise sorun 5 kglık dumblı 200 kere fln kaldırıp indirebiliyorum baya güçlü oldum :D şekilde aldılar ama şu anda 250 tanede yapsam ertesi güne acı geçmiyo ve gücümde bi artış hissetmiyorum 12.5 kglık var onunlada 20 30 taneden sonra anlık ağrı çok oluyo bırakıyorum sizce 10 kglığa geçiş vaktimmi geldi yoksa benim pilimmi bitti ? dumbelllls hyper_

Peki herhangi bir kas grubunda bu ağrı meydana geldiğinde çalışmayı bir süre bırakmak mı yoksa ağrısa bile üstüne mi gitmek lazım ?

Benim soyle bir sorum olacaktı antremanlarda kaldırabildigim en yuksegi kaldırıyorum hatta setlerde mecburen 1-2 tane eksik tekrar yapıyorum ama birkac saat sonra veya sonraki gun(Supplement kullanıyorum+spor donusu yapılması gereken her seyi yapıyorum beslenme acısından) hic bir agrım olmuyor olursada cok az oluyor sizce nerede hata yapıyorum ?

Ben 7-8 ay ağrı nedir bilmezdim bi kere omzumu sakatladım o zaman ağrı oldu:D ama artık dambıllara iyice alışmıştım ve çok tekrar yapıyordum yani hacim yapmam olanaksızdı ama 50kg set dambıl aldım ve 15kg çalışıyorum acıyı hissettim ilk defa bide gece büyüme hormonu salgılandığından sabaha geçer dediğim hafif ağrı tüm arka kolu sardı çok farklı bişey ağırlık arttırın programı değiştirin yine olmadıysa beslenmenize dikkat edin yıllardır gece yatmadan içtiğimiz süt gece büyüme hormonunun salgılanmasını engelleyebiliyormuş mesela dikkatli olmak lazım!..

Çeşitli Sorularım Var Arkadaşlar

Benim de bileklerimde acı ve kramp var.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:56 ----------

Arkadaşlar nasıl konu açabilirim ?

yaw benimde aylardır hic agrım yoktu 2 haftadır kollarımda müthis bi acı ve agrı var. dogru düzgün calısamıyorumda salon hocam normaldir diyo ben 5 gün gidiyorum salona haftada sanırım azlatmam lazım.

Ağrı + acı + kasılmadan kastınız antrenman esnasında ve sonrasında hiç bir şey yapmadan ağrı ve acı olmasımı yoksa kastığımız bölgede bir ağrı veya acı hissedilmesimi? Çünkü bende kasmadan acı olmuyo ama özellikle triceps çalıştıktan sonra triceps kaslarımı kastığımda tatlı bir acı hissediyorum.

Özellikle son sayfada sorulan soruların hiçbirine yanıt gelmemiş. Benimde sorunum hemen hemen aynı. Keşke cevap verilsede bizde yararlansak...

ya bende yine acı bitti ağırlık mı arttırayım? ne güzel ağrı+acı+kasılma vardı 1 hafta içinde geçti neden ağrı olmadığına dair bilgisi olan varmı yada nasıl ağrıtabilirim onu bilen varmı?

ya bende yine acı bitti ağırlık mı arttırayım? ne güzel ağrı+acı+kasılma vardı 1 hafta içinde geçti neden ağrı olmadığına dair bilgisi olan varmı yada nasıl ağrıtabilirim onu bilen varmı?
Bu ağrı konusunda baya ciddi şüphelerim var.Benim biceps le omuz bölgemin ağrıdığı çok nadi olmuş olaylar.Göğsüm her antremandan sonra ağrır.Kalf bölgemi ilk çalıştığımda aşırı ağrımıştı sonradan sonraya ağrı azaldı.Squat,lunge gibi hareketler de hep antreman sonrası ağrıya yol açıyor.Karın bölgem de hiç ağrımıyor.Overtrain olan kasta ağrı olacağını düşünüyorum o yüzden karnımı overtrain yaptığımı sanmıyorum.Ama dediğim bölgeler gelişiyor.Protein alımı çok önemli.Eğer toz falan kullanmadan protein almaya çalışırsanız günlük kalori ihtiyacınızı da aşağı yukarı ayarlamış oluyorsunuz.O yüzden moraliniz falan bozuksa göz ardı edip çalışmaya devam etmek gerek.Sonuçlar çabuk gelmiyor

Selamlar arkadaslar.,
Agri konusunda birsey sorucam;
daha dogrusu vbir uzman sorusu...

son zamanlarda programinmda degisiklige gittim.Teknik olarak.
Tekrar sayisi dusurerek agirlik artirim yontemini uygulamaya basladim. (15x35-12X40-10x45-8x50 gibi).Kaldirdigim agirliklari son sette %20 ler oraninda artirmis bulunuyorum.
Ancak birsey dikkatimi cekti.
Daha onceki calismalarimda ornegin gogus calistiktan sonraki dinlenme gunumde gogus kaslarimda o tatli aciyi basliyordu.Ama hemen calismanin ertesi gunu basliyordu.
ayni sey diger kas gruplari icin de oluyordu.
Ama teknik degistirdikten sonra agrilarin zamanlamasinda degisikliklar meydana geldi.
Ornegin gogus calistigim gunden birsonraki gun yani dinlenme gununde hicbir agri hissetmiyorum.ama 2.gun yani sirt calisma gunune geldigimde gogus kaslarimda o tatli kas agrisi baslamis oluyor ve 2 gun suruyor.
Yani 1 gun gecikmeli basliyor ve daha uzun sure suruyor.

bu durumun sebebi ne olabilir?Sonuclari ne olablir?
yani kaslarla ilgili tibbi bir problem mi?
Kas gelisiminin arttiginin bir gostergesi mi?
Kaslarin overtraining olduguna bir isaret mi?

Tabi creatin ve protein tozu kullaniminida duzene bindirdim daha once duzensiz kullaniyordum.
bu etkeni de gozonunde bulunduruyorum,creatinin boyle bir etkisi olabilir mi?

saygilar.

Arkadaşlar bir problemim var.

Siyoruzki kaslar ççalışınca ağrıma acı veya biir hiss olur göğüs kaslarımızda ben göğüs kaslarımı güçlendirmek için çalışıyorum.
Fakar Sağ Memelerim ağrıyor sol taraf ağrımıyor bir yerde yanlışlıkmı yapıorum yardım pls

bende de antrenmanlardan sonra ki gün fazla bir ağrı olmuyor , dün omuz çalışmıştım ve bayağı zorladım ama şu an herhangi bir ağrı yok , beslenmeme çok dikkat ediyorum , bu yüzden fazla ağrı oluşmadığını tahmin ediyorum ... umarım düşündüğüm gibidir ...

genelde o çalıştıgım gün acı hissetmiyorum ama ertesi 3 gün çalıştıgım bölge tutmuyor kolumu bile kaldıramıyorum özellikle ön kol mahvediyor insanı :)

Benim Sırtımda çok kötü acı vardı örneğin bench press yaptıktan sonra bir kalkıodum sırtımdaki kemiklerin hepsinin acıdını hissediyodum ama şekillendi No pain No gain olayı heralde :)

Back
Yukarı