şuan zaten kürdeyim. birde ben 30 gram sentezlemeye inanmıyorum herkesde değişir ortalama olarak 30 gram olabilir tamam ama herkezin vücudunun proteini sentezleme sınırı değişkenlik gösterir. genetik yapı, vücudun proteini kullanabilme kabiliyeti, yapdığınız idman ve kür dönemi gibi etkenler protein alımını arttırmamızı sağlar.
coyote açıkcası 25 30 gram karbonhidratl kas yapabileceğini sanmıyorum. eğerki diyetteysen bu protein alımıyla kasdan kaybetmemende imkansız ...
Bunun ne ilgisi var?
Vücudun bir çalışma prensibi vardir.
25-30 gr karbohidrat giriyor vücuduma ama gunde ortalama 120-130 gram yağ alıyorum.
Proteinde cabası. Ayrıca su anda definasyon donemindeyim. Bulk yapalım derken işin tadı kaçtı. Bodyfitness ile uğraşıyorum.
Şimdi gelelim bedenin çalışma prensibine.
Testosteron ve diğer butun hormonların yapımını arttırmamız için, öncelikle kan sekerimizin düşmesi gerekmektedir.
Yani insulini devre dısı bırakıcaz.
bu sayede yağ atılımı hızlanmaktadır.
Gh dahi butun hormonların yapımı zirveye ulaşmaktadır.
ayrıca beden glikozu yağ ve protein den elde edebiliyor. Siz glikjeni dışardan karbohidrat ile alıyorsanız bende bedenime üretmesini sağlıyorum.
Yanliz bu keton formunda oluyor.
Ketonların vücuda zarar vermemesi için serbest radiklallerler mücadele eden besinler tüketilmelidir. (sarmısak başı çeker)
şu anda 39cm kol 110 cm göğüs 125 cm omuz 75 cm bacak ve 85 cm bel çevresine sahibim ve gun geçtikçe kuruyorum. boyum 160 ve ince bir kemik yapısına sahibim. 1 senede epey mesafe katettim. Bunuda ağır idmanlara borçlyum. Olculer benim icin pek onemli değil amacim bodybuilding değil bu arada. daha önce belirttik. BodyFitness için calısıyorum.
Ayrıca Daha henüz yağ yakıcı bile kullanmadım.
Protein ve yağdan vücut rahatlıkla glikoz sentez eder bunu unutma.
Ayrıca daha fazla doyum sağlanacaktir.
Sadece Carbo-Up gunleri (karbohidrat yükleme gunleri) Kaliteli ve kompleks karbohidratlar tercih edilmelidir.
Bir yüklenme gunu cumartesi baslar ve pazar biter.
O arada vücuduna 2-3 gunluk glikojeni yüklersin.
ancak ketojenik durum pazar aksamı yeniden baslar.
Böylece kasların define hale gelmeey baslar zamanla ve vücudunun yağ yakma kabiliyetini arttirmiş olursun.
Karbohidratların insana verdiği bosluk hissinide unutursun.
Bu gun en basit meyveler dahi insan vücudunda trigliserid seviyesini arttiriyor.
Ancak Dr.Dipasqaule isimli doktorun sporcular için önerdiği bu beslenme şekli, hem vücudu koruyor, hemde kalbin daha da güçlenmesini sağlıyor.
insulini dusurmesi de ayrı birşey.
ayrıca kürde oldugunu bahsetmişsin. Biz ayrı kategorilerdeyiz.
Ben liflerine kadar gozuken vbir vücut pesindeyim. tuz şeker ve karbohidratlardan elbette korkuyorum.
yakamadıgım besini vücuduma sokmamaya kararlıyım.
Dip not. Testosteronu yağlı besinler arttirir.
Kas yapımı için sadece karbohidrat gerekmiyor. Karbohidrat tercih edilmesindeki amaç, hızlı enerji olmasıdır.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 01:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:02 ----------
Söylediklerine yanlış demek bana düşmez sonuçta verilere, kaynaklara dayanarak konuşuyor olabilirsin.Ancak ben sadece özellikle idman sonrası protein alımımı yüksek tuttuğum dönemlerde vücudumdan idmanlarda yıkıma uğrattığım kaslarımı daha hızlı birşekilde onardığını gördüm yani onarmak derken ne demek istediğimi anlamışsındır yani kısacası ne kadar çok protein aldıysam o kadar çabuk büyüdüm diyelim işin özü benim için böyle olduğu için protein alımımı yüksek tutmakdan yanayım senin verdigin veya arkadaşlarında verdiği bilgilerin doğru bilgiler olduklarına şüphem yok bu sadece benim görüşüm ve uygulama şeklim.Doğrudur-yanlıştır orasını bilemem daha doğrusu doğrularını şu anda görüyorum yanlışlarını şu an görmemekteyim ama umarım ileriki zamanlardada görmem(böbrek konusunda)
bu işin tekniklerini yavaş yavaş öğreniyorum tabiki.
idman sonrası whey protein yada doğal olarak peynir tercih edilebilir. Mesela ben sizden farklı beslendiğim için peyniri tercih ediyorum.
yarım yağlı peynir 100 gramı 25 gram whey protein ve 20 gram yağ içeriyor.
Su ana kadar whey protein için para harcamadım. Ama siz tabiki idman sonrası 35-40 gram whey ve pesinden biyolojik değeri yuksek bir protein tercih etmelisiniz.
Vücudunuzu karbohidratla beslediğiniz içinse, üzüm suyu gibi kan glikoz seviyesini hızla arttıran besınler almalısınız.
ancak ben vücut yağını kullanarak glikoz elde ediyorum. Böylece definasyon daha hızlı gerçekleşiyor.