Günlük Kaç Gram Karbonhidrat Alıyorsunuz???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jarhead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sabah uyandigim da (saat 08:00) protein shake, ardindan bir kase sutle ve balli tahil gevregi

oglen 12-13:00 gibi, bir tabak suda haslanmis bulgur yaninda salatalik ya da havuc

oglen 14-15:00 gibi 6 yumurta aki ve 2 yumurta sarisi

16:00 bir tabak daha suda haslanmis bulgur

17:00 bir olcek protein tozu ile kreatin + uzum suyu

18:00 antrenman

antrenmana kadar bu sekilde beslenirsem vucudu cok mu yormus olurum? cunku antrenmana geldigimde uykum geliyo, bench e yatinca ustume ortcek bisiler falan ariyorum bole uyumak icin :D kreatininde bi faydasini gormuyorum dolayisiyla, resmen gozlerim kapaniyor

1 78 BOY , 65 KG

karbo. için düzenli hafta içi hergün

öğlen 12-1 350-450 gram makarna

öğlen 15 100-150 gram (bir porsiyon) pilav

+ akşam evdeki duruma göre 1 tabak pilav , makarna ne varsa.(karbo olarak)

doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama bu şekil de beslenmeye başladım.

sadece öğlen yediğim pilav ve makarnadan aldığım karbo miktarı nedir ? pişmiş pişmemiş muhabbetleri kafamı karıştııyor.

büyüme döneminde almam gereken karb sanırım 400gr ile 500gr arası olacak (boy-1.83 kilo-84 8 aydır vg yapıyorum ) yalnız burada takıldığım bir nokta var aldığım karbonhidratları pişmedenmi tartıcam yoksa piştikten sonramı tartım konusunda sıkıntım yok hasas mutfak terazim var evde

kullancağım karblar genellikle=yulaf ezmesi-esmer pirinç-makarna olacak

merhaba jarhead iyi konu açmışsın.

ben body olarak 6 aylık küçük bir tecrübem var. Daha benchte kendi kiloma ulaşamadım ama yaklaştım.

Eskiden 103 kiloydum çok yağlı ve şişmandım. Sonra saçma diyetlerle 75 lere düştüm. Ardından 5 ay bulk ile 85 'e çıktım. Bu 5 aylık dönemde kilom *4 gram karb ile beslendim.

Ardından diyete girdim. diyette başta kg*1 gram karb yaptım. ARdından sonuç felaket olunca kilo*2karb yaptım. Bu süreçte Bulk, definasyon, düşük tekrar yüksek tekrar cardio vs. birçok tecrübem oldu.

Bu öğrendiklerimle bundan sonra ne yapacağım.

Hacim döneminde başta:

kilo*5 gram karb.
kilo*2 gram protein.
kilo*1 gram yağ.

Kilo alımı durduğunda

kilo*6 gram karb
kilo*2 gram protein
kilo*1 gram yağ

kilo alımı durursa

kilo*6 gram karb
kilo*2 gram protein
kilo*1.5 gram yağ olarak devam edeceğim.

Diyette ise
kilo*2 gram karb.
kilo*2 gram protein
kilo*0.5 gram yağ.

Bol cardio ile bunu yapacağım.
Karbı bacak günlerinde 3'e çıkarıp dinlenme günlerinde 1.5'a düşeceğim.

BULK:
-protein= 1 g per lb
-carbs= 2-3 g per lb
-fats= .5-.75 g per lb

Definasyon:
-protein= 2 g per lb
-carbs= .5-1 g per lb
-fats= .25 g per lb

Kas ve yağ oranını koruma : ( sabitleme )
-protein= 1.5 g per lb
-carbs= 1-2 g per lb
-fats= .25-.5 g per lb

Seninkide gayet iyi. Bu da body building sitesinde önerilen.

BULK:
-protein= 1 g per lb
-carbs= 2-3 g per lb
-fats= .5-.75 g per lb

Definasyon:
-protein= 2 g per lb
-carbs= .5-1 g per lb
-fats= .25 g per lb

-protein= 1.5 g per lb
-carbs= 1-2 g per lb
-fats= .25-.5 g per lb

Seninkide gayet iyi. Bu da body building sitesinde önerilen.

Achilles, hep lb ile belirtiyorsun herkesin kafası karışır. Bende lb okuyunca anlamıyorum kg ye çevirme gereği duyuyorum. Mesajını kgye çevirmek istedim.

BULK:
-protein= 2,2 g kg başına
-carbs= 3,3-6,6 g kg başına
-fats= .1,1-1,6 g kg başına

Definasyon:
-protein= 4,4 g kg başına
-carbs= 1,1-2,2 g kg başına
-fats= 0,55 g kg başına

-protein= 3,3 g kg başına
-carbs= 2,2-4,4 g kg başına
-fats= 0,55-1,1 g kg başına

Benimkinden tek büyük fark ben definasyonda da proteini aynı miktarda alıyorum senin kaynakta bunu ciddi oranda arttırmışlar.

Gereğinden fazla sık sık protein alınırsa enerjiye çevrildiğinden yağ yakmayı azaltmaktan başka bir işe yaramaz.

Ben bir ara definasyonumda günde 3gram protein alıyordum. Yağ yakmam durdu adeta kafayı yiyecek hale gelmiştim. Bence günde kg*4.4 gram proteinle yağ yakılması imkansız birşey.

Jay cutler besleniyor günde kg *4,4 gram protein ile. Biz jay cutler mıyız :)

Son düzenleme:
0 a yakın tuketimim cig sebzelerde ne kadar varsa alıyorum

Yazı için çok teşekkür ederim. Bu diyet hakkında şimdiye kadar okuduğum en detaylı yazılardan biri.
Aklıma takılan tek bir soru var. Yanıtlayabilirseniz sevinirim: Amacımız sadece yağ yakmaksa, güç gerektiren sporlar da yapmıyorsak sürekli olarak orta seviyeye göre mi besleneceğiz?

Yüksek ve düşük alım günlerini hiç yapmasak olur mu?

450 grm karb
150 grm pro
100 grm yağ alıyorum

toplam besininizin ,yani enerji ihtiyacınızın " % 70 "ini ,ancak konu "vg "olduğundan bunu % 60 olarak da değerlendirebilirsiniz...

yani ,kısaca 3.000 kcal / gün gerekli enerji ihtiyacı oan birisi (3.000 i rakam yuvarlak olsun diye aldım) 1.800 -2.100 kcalını karbonhidrattan alması uygundur...

ve alınan karbonhidratın % 80-85 ini inini "kompleks karbonhidrat ,glikemi indeski düşük olan " teşkil etmelidir...kalanı ise özellikle "meyva kaynaklı" fruktoz ihtiva eden besinlerden ...(meyva, pekmez, )

tabi ki "uygun en uygun karbonhidratların" seçilebilmesi için "genotip beslenme presnipleri "de önemli bir avantaj sağlar...)

Karbonhidrat alımının boş günlerde ve çalışma günlerinde ne kadar alınması konusunda sıkıntı duyan arkadaşlar için bir önerim var. Bu yöntemin ismi karbonhidrat döngüsü. Nasıl oluyor derseniz kabaca anlatayım.

Sporcu kendine 3 seviye belirliyor. Bunlar yüksek , ortanca ve düşük karbonhidrat günleri.

Haftada 4 gün çalışıyorsanız;

En fazla geliştirmeyi arzuladığınız kas grupları için 2 antreman günü belirleyip yüksek karbonhidrat alın.
Kalan diğer 2 günde ise orta seviye karbonhidrat alımı yapın
Boş gününüzde ise düşük seviyede karbonhidrat alımı yapın

Haftada 3 gün çalışıyorsanız;

En fazla geliştirmeyi arzuladığınız kas grupları için 2 antreman günü belirleyip yüksek karbonhidrat alın.
Diğer kalan günde ise orta seviye karbonhidrat alımı yapın.
Diğer kalan 4 günde ise 1 orta seviye 3 düşük seviye karbonhidrat alımı yapın.

Haftada 5 gün çalışıyorsanız;

Diğer 2 günde ise orta seviye karbonhidrat alımı yapın.
Diğer kalan çalışma gününüzde ve boş günlerinizde düşük karbonhidrat alımı yapın.

Şimdi gelelim nasıl hesaplama yapacağımıza;

İlk olarak Bazal metobalizmamızı hesaplayacağız

Erkekler için ;

BMR = 66 + (13.7 x kg olarak ağırlığınız) + (5 x cm olarak boyunuz) - (6.8 x yaşınız)

Kendimden örnek vericek olursam = 66 + (13.7 x 90) + ( 5 x 193) - ( 6.8 x 30)

= 2060 gün içindeki kalori miktarı

Bayanlar için;

BMR = 655 + (9.6 x kg olarak ağırlığınız) + (1.7 x cm olarak boyunuz) - (4.7 x yaşınız)

Bu bulduğumuz rakamlar bizim 24 saat içinde hiç bir aktivite yapmadan harcadığımız kalori mikatrını bize gösterir. Tabii hiç bir aktivite yapmadan hayatını sürdürmek çok zordur. Bu yüzden hayatımızdaki aktivitiye göre bu kalori miktarını yükseltmeliyiz.

Peki bunu nasıl yaparız.

1.0 eğer gün boyu sadece uyuyor ve televizyon izliyorsanız
1.2 çok hafif aktif ( masa başı bir işiniz var mesela pc başında)
1.4 hafif aktif ( masa başı işiniz var fakat yürüyüşler yapıyorsunuz)
1.6 orta seviye aktif ( bu genelde çoğumuzun olduğu sınıf masa başı iş ve spor salonunda aktivite )
1.8 yüksek seviye aktif ( hem fizksel bir işiniz var hemde antreman yapıyorsunuz)
2.0 çok yüksek seviye aktif ( çok fiziksel bir işiniz ve ve çok sıkı bir antreman yapıyorsunuz)

Şimdi bu anlattıklarıma göre kendimden yine örnek vericek olursak 1.6 orta seviye aktif sınıfına giriyorum. Yukarda bulduğum bazal metabolik kalorimle bu oranı çarpıyoruz. Yani

2060 x 1.6 = 3296 kalori ( Kilomu koruyabilmek için almam gereken kalori miktarı)

3. aşama ise amaca göre kaloriyi belirlemek

Bu yukardaki kalori miktarı kilomuzu koruyabilmek içindi . Peki kaslanmak ve ya yağ yakabilmek için ne kadar bu kaloriyi yükseltmeliyiz ve ya düşürmeliyiz. Bu % 20 olarak belirlenmiş. Yine kendimden örnek vericek olursak kaslanmak için 3955 kalori zayıflamak için ise 2636 kalori tüketmem gerekecektir.

Peki vücut tiplerine göre ayıracak olursak nasıl ayaralama yapmalıyız dersek. Ektamorf iseniz kaslanmak için %30 arttırmalı yağ yakmak için %10 normal kalori miktarınızdan düşmelisiniz. Endamorf iseniz kaslanmak için %10 arttırmalı yağ yakmak için ise %20 düşmelisiniz.

4. aşama ise gramaj olarak besinlerin belirlenmesi ( Karbonhidratın orta seviye alındığı günler)

Yüksek, orta ve düşük karbonhidrat günlerinin hepsinde önerilen protein miktarı kilomuzun pound olarak 1.5 katıdır. Yani yine örnek vericek olursak 90 kilo olduğuma göre 198 pound oluyorum. Bu sayıyı 1.5 ile çarpınca 297 gr protein almam gerektiği ortaya çıkıyor.

Kaslanma dönemindeyken karbonhidratın orta seviye alındığı günler protein miktarımla aynı olmalıdır. Yani 297 gr karbonhidrat almalıyım. Yani 1188 kalori proteinden 1188 kalori de karbonhidrattan almış oldum. Endamorf olduğumu farzedelim kaslanmak için %10 arttırmam gerekliydi. Yani 3296 kaloriye %10 eklemeliyim. 3625 kalori almam gerekli. Bunun 2376 kalorisi karbonhidrat ve proteinden geliyor. Kalan kısım ise yağdan gelicek.

3625 - 2376 = 1249 kalori ( yağlardan gelmesi gereken kalori )
1 gram yağ = 9 kalori
1249 / 9 = 138 gram yağ almam gerekiyor.

Eğer yağ yakmak isteseydim, karbonhidratın orta seviye alındığı günlerde karbonhidrat miktarı kilomun pound cinsinden 1.25 katı olacaktı. Yani

198 pound x 1.25 = 247.5 gram ( yağ yakmak için almam gereken karbonhidrat miktarı orta seviye karb günlerinde)

Yağ yakma döneminde protein miktarı yine kilomuzun pound cinsinden 1.5 katı olacak şekilde kalmaya devam eder. Kalan kalori miktarı ise yağdan oluşur.

Yine endomorf olduğumuzu varsayarsak %20 normal kalorimden düşmeliyim. Yani 2636 kalori almam gerekli. (247.5 gram x 4) 990 kalori karbonhidrattan ( 297 gram x 4) 1188 kalori proteinden almak zorundayım. Toplamda 2178 kaloriyi protein ve karbonhidrattan almalıyım.

2636 - 2178 = 458 kalori ( yağlardan gelmeli )
458 / 9 = 50 gram ise yağlardan gelmelidir.

5. aşamada ise diğer kalan günlerde besinlerin alımı nasıl olmalıdırı inceleyeceğiz.

Protein ve yağ alımı hafta boyunca aynı kalmalıdır. Yüksek karbonhidrat günleri orta seviye karbonhidrat günü aldığımız karbonhidrat mikatrının % 125 i olmalıdır. Düşük karbonhidrat günlerinde ise orta seviye karbonhidrat günü alınan karbonhidratın %75 i olmalıdır.

Yani yine kendimden örnek vericek olursam ( endemorf örnek kabul edilmiştir)

Kaslanmak istiyorsam ;

Yüksek karbonhidrat günü = 297 gram protein, 371 gram karbonhidrat, 138 gram yağ
Orta seviye karbonhidrat günü = 297 gram protein, 297 gram karbonhidrat, 138 gram yağ
Düşük karbonhidrat günü = 297 gram protein, 222 gram karbonhidrat, 138 gram yağ

Yağ yakmak istiyorsam ;

Yüksek karbonhidrat günü = 297 gram protein, 309 gram karbonhidrat, 50 gram yağ
Orta seviye karbonhidrat günü = 297 gram protein, 247.5 gram karbonhidrat, 50 gram yağ
Düşük karbonhidrat günü = 297 gram protein, 185 gram karbonhidrat, 50 gram yağ

Yağ yakma dönemindeyken eğer kilo kaybı durmaya başladıysa her 3-4 haftada bir karbonhidrat miktarını 20 gram aşşağı indirin. Yukardaki örneğe göre 289, 227.5 ve 165 gram olucak şekilde değiştirilmelidir.

Kaslanma döneminde ise bu miktarlara göre kütlenizde 2-3 hafta sonunda bir değişiklik olmadıysa protein ve karbonhidrat miktarını 25 er gram arttırmalısınız. İlk olarak bu 25 er gramın eklenmesi gereken öğün antreman sonrasıdır. Fakat 2-3 hafta sonra hala kütlenizde bir değişiklik olmazsa + 25 er gramı kahvaltınıza ekleyin. Hala bir sonuç alınmadıysa antreman sonrası shakenizi arttırın.

Antreman zamanına göre öğünlerin içerikleri

Eğer antremanınızı saat 10.00 gibi yapıyorsanız

Öğün 1 (uyandığınızda): Carbs + protein

Öğün 2 (antreman sonrası 11:00): Carbs + proein shake

Öğün 3 (12:30): Carbs + protein yemeği
Öğün 4 (15:30): Protein, yağ, and yeşil sebzeler

Öğün 5 (18:00): Protein, yağ, and yeşil sebzeler
Öğün 6 (21:00): Protein, yağ, and yeşil sebzeler

Eğer antremanınızı 17.00 - 18.00 gibi yapıyorsanız

Öğün 1 (uyandığınızda): Carbs + protein

Öğün 2 (10:00): Carbs + proein + yeşil sebzler

Öğün 3 (12:30): Protein, yağ, and yeşil sebzeler
Öğün 4 (15:30): Protein, yağ, and yeşil sebzeler

Öğün 5 (antreman sonrası 18:00): Carbs + proein shake
Öğün 6 (21:00): Carbs + protein yemeği

Besinlerin öğünlere dağılımı

Her öğünümüzde protein aldığımız için bunu 6 öğünümüzede yaymalıyız. Yani toplamda 297 gram protein alıyorsam 50 şer gram olarak bölüştürmeliyim.

Yağ alımımız ise 6 öğünümüzün 3 ve ya 2 öğününde bulunuyor. Bunları da eşit biçimde pay etmeliyiz.

Karbonhidratı ise 3-4 öğünümüzde alıyoruz. Karbonhidrat alımımızın %50 sini antremandan hemen sonra, %25 ini kahvaltıda, kalan %25 ini ise ( 60-90 dakika sonraki) antreman sonrası öğünümüzde almalıyız.

Yiyecek seçimlerimiz

Kahvaltı (karbs + protein)

Protein kaynakları: yumurtanın beyazı, , ton balığı, tavuk

Karb kaynakları: meyve (1-2 parça), yulaf

Antreman sonrası(karbs + protein)

Basit karbonhidrat ( dekstroz, maltodekstrin) , Kompleks karbonhidrat ( yulaf, pirinç) + Prtein shake

60-90 dakika sonraki öğün (karbs + protein)
Protein kaynakları: tavuk, balık, yağsız kırmızı et

Karb kaynakları : Esmer pirinç, domates, havuç, mantar

Protein + yağ öğünü

Protein kaynakları: Yağsız kırmızı et, balık, tavuk, hindi, ton balığı, yumurta, lor peyniri
Fat sources: balık yağı, keten tohumu yağı

Yeşil sebzeler: 100-200gram

Kaynak : http://www.tmuscle.com/free_online_...nid=EBA1196323DD3A9D4368561015C22B29-hg.hydra

yeniyimde ögünlerdeki carbs ne oluor ?

bu sporda herkezin yapdığı bir yanlış var. çoğu amatör sporcu karbonhidratı hiçmi hiç hesaba katmıyor. hatta şu kadar söyliyeyim beslenme yazılıyor protein değerleri yanına yazılıyor ama karbonhidrat oranı hiç önemsizmiş gibi değerleri açıklanmıyor. bu sporda herşey protein değil sonuçda yağlar, vitaminlerde bir o kadar önemli ama bunu yapan az. sitede nerden baksan tahmin etmek bile güç her beslenme başlığında protein oranı geçiyor ama bir karbonhidratdan bahsedilmiyor fazla. bence çoğu sporcu burda yanlışı yapıyor.

adını hatırlayamadığım bir avrupa sporcu şunu söylüyor; ben proteini hesaplamam ne kadar alırsam aşmadıkdan sonra kafi az almadıkdan sonra sorun yok ama karbonhidrat öyle değil asıl daha ciddi hesaplanması gereken karbonhidrattır deniyor.

biliyoruzki gelişim için karbonhidrat olmazsa olmazımız. bende pek dikkat etmiyordum aldığım karbonhidrat oranına ama artık onuda hesaplıycam. nette sporcular için kg başına 8-10 gram bile alınabilir 3-4 saatlik aktivite için deniyor. 5-6 gram 1 saatlik ağar aktivite için uygun deniyor.

ben amatör sporcuların özellikle geç gelişenlerin karbonhidrat alımının yetersiz olduğunu düşünüyorum. özellikle kaliteli karbonhidrat alıp proteinide yeterli mikdarda alındıkdan sonra gelişememe gibi bir durum saçma olur. buna yağ ve vitaminde dahil.

evet siz kg başına kaç gram karbonhidrat alıyorsunuz. define bulk belirtiniz.

benim aldığım karbonhidrat oranı 400 gr protein oranı 300 gr .
300 gr protein ? karbonhidrat almasanda amino asitlerin karbon profilinden enerji olarak kullanılmak üzere glikoz üretilebilir, yani protein olmazsa olmaz. ama protein eksik olduğunda karbonhidrattan sentezlenemiyor anca insan vücudunda bulunan proteinler yıkılıyor ve kas kaybederek protein elde ediliyor. bence protein daha önemli,ama elimizdeki proteinin tam verimli olarak kullanılması içinde karbonhidratın yeterli alınması gerekirki protein enerjiye dönüşmesinde ihtyiaç olan yerlere gitsin. bu arada konularını takip ediyorum bilimsel bilgilere pek uğramıyorsun sadece kendi yorumunu ve yüzeysel bilgiler veriyorsun,

400 gramı nereye harcıyorsun bu kadar :)
ne bileyim butun gun yattım 1 hafta gene kılo alamamısım bıde 0 kahverengı beslendım hep lavaş dürüm yağlı gozleme arası kaşarlı durum kebaplar lavaş arası lahmacun vs. bi kahvaltıda tam bugday yıyodum o kadar

ne bileyim butun gun yattım 1 hafta gene kılo alamamısım bıde 0 kahverengı beslendım hep lavaş dürüm yağlı gozleme arası kaşarlı durum kebaplar lavaş arası lahmacun vs. bi kahvaltıda tam bugday yıyodum o kadar
Hicam tiroidler falan hizli çalışıyor olmasin? Bir kontrol ettirin bence masallah iyi yiyorsunuz çünkü

Back
Yukarı