Günlük 210 Gram Protein Almak. Ama Nasıl?Hangi Besinler ile?

EyeSeeYou dedi:
bu konular daha evvel kerelerce konuşuldu, lütfen arama yapalım...yine de kısaca soruların cevabını vermek gerekirse:

- yatarken içilen sütün (sütteki kalsiyum) büyüme hormonu üzerine olumsuz etki yaptığına dair bir araştırma sonucu yok...bunu kim iddia ediyorsa, ilgili araştırma sonuçlarını bulsun öğrenelim... (yatmadan evvel içilen sütteki şekerin büyüme hormonu üzerinde olumsuz etkisi çok şişman insanlarda olabiliyor, ama bu konu dışı)

- "vücut bir kerede 30gr (veya 40-50 gr)dan fazla protein sentezleyemez, gerisini atar" vs vs gibi bilgilerin de dayanağı yok...bunu iddia eden ispatlamakla yükümlü olsa gerek...vücudumuz emme basma tulumba şeklinde çalışan bir mekanik değil, oldukça akıllı bir sistem...vücudun protein ihtiyacı, sentezi vs vs gibi konular üzerinde halen kesin net sonuçlar çıkmamış ve de araştırmalar devam ederken, bu tür dayanaksız iddiaları ortaya atmaktan kaçınmakta yarar var....

Sütün büyüme hormonu üzerinde olumsuz etki yaptığı gözlenen bir araştırma yokmuş evet. Süt şekeri olayını biraz açarsan sevinirim.

GyMania işi ucuza getirmek istiyosan kırmızı etle ton balığını çıkaracaksın yada bir öğün kırmızı koy daha iyi. Yumurtanın beyazında 2 sarısında 4 gr. protein bulunur benim bildiğim 3 yumurta tam 18 gr. 9 tanede yumurta beyazı tavsiye derim kolestrol sorunun yoksa. Yumurta sarısında bissürü şey var önemli. Yumurta beyazını biraz azaltıp sütle cornflakes öneririm ülker kellogs 500 gr 2 ytl vitamin mineral bol. Yumurtayaı ekmeksiz yer karb ı mısır gevreğiyle karşılamış olursun. Bu kahvaltı Bir çok vitamin mineralin belli miktarda vücduna girmesini sağlar.

Yemek hazırlamaktan yorulmuyomusun? Tandem den whey getirt bi öğünü ordan al. Ben şahsen kırmızı eti wheyle değiştirmeni tavsiye derim daha hesaplı olur. Tavuk ağırlıklı beslen. 2 3 litre su içyordun hatırladığım kadarıyla çok ideal ama bu spor yapmayan normal insanlar için. senin için en iyisi 5 litre içmek.

Antreman sonrası caseinli şeyler alıyormuşsun, yavaş yavaş sindirip vücuda işkence yapmak için mi :( antremandan sonra 300 ml meyve suyu biraz whey sonra tavuk pilav öneririm. şimdilik aklıma gelenler bunlar

Dark istersen ye ama yemezsen senin için daha iyi olur makarna pilav seni doyurmuyomu psikolojik olmalı bu ekmek işi

conanthebarbarian dedi:
Sütün büyüme hormonu üzerinde olumsuz etki yaptığı gözlenen bir araştırma yokmuş evet. Süt şekeri olayını biraz açarsan sevinirim.

yağ oranı çok yüksek(%30-40) ve bu yüzden (yanlış beslenme vs vs vs gibi nedenlerden ötürü de) insülin hassasiyeti ve insülin direnci bozulmuş kişilerde, yatmadan evvel içilen sütteki şeker, normalin üzerinde insülin hormonu salgılanmasına neden olabiliyor...bu durum da, uyku esnasında salgılanacak büyüme hormonu üzerinde baskı oluşturarak normalden az büyüme hormunu salgılanmasına sebep olabiliyor...

Şu sıralar 1 YTL'ye 1 kg hamsi alabilirsiniz. En ucuz en güzel protein. :)

Ben vucudun protein sentezleme kapasitesinin kişinin kilosu ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Hesap yaparkende kilo başına 0.4 gram protein baz alınabilir. Örneğin;

70 kg. ağırlığında bir sporcu 28 gram protein işleyebilecek metabolizmaya,
90 kg. ağırlığında bir sporcu 36 gram protein işleyebilecek metabolizmaya,
100 kg. kg. ağırlığında bir sporcu 40 gram protein işleyebilecek metabolizmaya,

sahip "olabilir". Dolayısıyla genelleme yaparak 20-30 gram protein sentezlemeyi herkes için baz almamak gerekir diye düşünüyorum.

arkadaşlar bende öğrendiğim kadarı ile insan vücudu günlük 30 40 gr proteinmi sentezleyebiliyor bu olay gerçekmi gerçek ise fazla alına proteinler bir işe yaramaz yani eyer kür yapılmıyorsa demek olurki proteinin fazlası yağ oluyor bu konu hakında araştırma yapmak lazım gerçekten

protein emiliminde kilo başına 0.4 gram proteinin baz alınacagını neye göre söylüyorsun gymania?
tamamen kendi tahminin mi yoksa böyle bir bilimsel veri mi var?
cunku bana kalırsa protein emiliminde kilodan önce metabolizma hızı ve kas kütlesi öncelik taşımakta..

protein sentezi..

bence vucudumuz bunu kendisi mükemmel bi şekilde ayarlıyordur ve kişinin vucut ağırlığı ve fiziksel etkinliğini de göz önünde tutuyordur. spor yapan bi kişinin protein sentezlemesi spor yapmayanlara oranla daha yüksektir. egzersiz sırasında kas harabiyeti oluştuğundan vucut eğer siz protein alıyorsanız aldığınız proteinleri maksimum düzeyde sentezleme yoluna gidiyordur,... vucudumuz mükemmel bi makina bence kendisi ,dışardan fazla müdehale edilmeden, bir çok şeyi düzenleme yeteneğine sahip....

bu program ful proteın amaclı yapılmıs ama kasınınızın sıskın olmasını mı ıstıyorsunuz sekıllımı damarlımı bu konuyu hıc onemsemıyorsunuz.Vitaminlerinde etkisi vardir gunluk 110 gr proteın dıyet ıcın ıdealdır fazla alırsanız ronnıe gıbı sısersınız

bu program ful proteın amaclı yapılmıs ama kasınınızın sıskın olmasını mı ıstıyorsunuz sekıllımı damarlımı bu konuyu hıc onemsemıyorsunuz.Vitaminlerinde etkisi vardir gunluk 110 gr proteın dıyet ıcın ıdealdır fazla alırsanız ronnıe gıbı sısersınız

Sen gercekten boyle sanıyorsan, daha onunde ogrenmen gereken bır suru konu var.. Temel konulardan okumaya basla bence.. ;)

Eger kaliteli proteinler varsa sana samimi söylüyorum 200gram protein bile sana yeter.

BB'ye yeni başlamış olanlar için (8 ay ve altı) yazıyorum (Gerçi benimde çok olmadı 11 ay oldu:D ) Günde 240gr protein alırsanız aha da şöyle olursunuz:

https://www.google.com.tr/imgres?q=bodybuilding&num=10&um=1&hl=tr&biw=1024&bih=677&tbm=isch&tbnid=f2NDabOEc939UM:&imgrefurl=http://www.thepumpingstation.com/10_bodybuilding_tips_to_build_mass.html&docid=xDGUjQSEyFmdYM&imgurl=http://www.thepumpingstation.com/Bodybuilding1.jpg&w=400&h=425&ei=oM66TsqfG4P00gHBwKHfCQ&zoom=1&iact=rc&dur=619&sig=102378251040758707917&sqi=2&page=1&tbnh=130&tbnw=129&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=54&ty=22
Ama doğru düzgün günde 100-120gr protein alırsanız (ben 75kg'yum) böyle olursunuz:

https://www.google.com.tr/imgres?q=kasl%C4%B1+v%C3%BCcut&hl=tr&sa=X&biw=1024&bih=677&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=HZAkjthDqrtK5M:&imgrefurl=http://www.resimsevdasi.com/r-kasli--vucut-resimler-411-kasli-vucut-resimler-14076.htm&docid=Wd70ANk49COBxM&imgurl=http://www.resimsevdasi.com/data/media/411/68821.gif.jpg&w=288&h=361&ei=iM26TtfqFsrS4QTKw9yPCA&zoom=1&iact=hc&vpx=266&vpy=319&dur=1457&hovh=251&hovw=200&tx=91&ty=125&sig=102378251040758707917&page=1&tbnh=165&tbnw=125&start=0&ndsp=17&ved=1t:429,r:6,s:0

Amacınız aşırı güçlü ve kaslı olmaksa veya yarışmalara katılcaksanız 200-250gr protein alın. Ama estetik bir vücut istiyorsanız protein tozu vs dokunmayın ve 120gr kadar protein alın düzenli ve azimli çalışmayla yeterli olacaktır.

Benim önerdiğim beslenme programı (Toplamda kaç gr protein alıyorum bu programla bilmiyorum):

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=433243&postcount=653

Yardım edebildiysem sevindim...

Son düzenleme:
Vay beee arkadaş başlığı açtığında etin kilosu 15 liraymış... Ey gidi yıllar :D

Vallahi zengin sporu bu Vg yalan yok :D
Ben mesela sigarayı bıraktımda öyle para yetiştiriyorum yani yoksa mümkün değil ;)

Back
Yukarı