Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Çok teşekkürler cevabınız için sırt için drop sete bir arkadaşım önerisi üzere bir ay önce başlamıştım ağırlıklar her hafta artıyor şuan gayet menunum ama sırt en az çekindiğim bölge çok tekrar az tekrar yüksek ağırlık drop set ne varsa denedim en etkili drop set oldu dediğiniz gibi.Selam;
Sevgili Fit,
Zor kas yapan bir vücut için haftada her bölge 1 kez girilse yeterlidir. Calf, Abdominaller ve Oblikler 2'şer kez.
Asıl sorulması gereken soru şudur;
Haftada 1 kez girmeyi düşündüğüm bölgeye en iyi hareketler olarak neleri seçmeliyim, ne kadar hareket eklemeliyim, hangi çalışma prensiplerini tercih etmeliyim ve ne kadar dinlenme süresi seçip, toplamda yoğunlukla birlikte bitiş süresini belirlemeliyim?
Bunların her biri üzerinde belki aylar sürecek deneme-yanılma denklemi sonrası edineceğiniz tecrübelerle erişebileceğiniz bilgilerdir. Özellikle kendi vücudunuzun vereceği tepkileri göz önüne alacağınızı düşünürsek.
Bir kaç ekleme yapmak isterim bu hususta...
Partnersiz çalışıyorsanız, her bölge için belirlenen bazı egzersizlere drop setler ekleyebilirsiniz. Bunları da 1 hafta yapıp bir hafta yapmayarak vücuda toparlanması için süre tanımış olursunuz.
Örnek: Kanat idmanımda Barbell Row var. Son setine Drop eklerim. Bir sonraki hafta bunu yapmam. Göğüste Incline gireceğim, zorlamalı tekrar yaparım arkadaşım sayesinde, bir sonraki hafta bunu yapmam. Farklı metodlar doğru bir plan ve program sayesinde çok iyi sonuçlar verir.
Mühim olan bu düzeni kurabilmekte. Bu düzeni oturtan her sporcu kaçınılmaz son olan gelişime dur diyemez.
Saygılarımla,
O beslenme türüyle fazla yağlanmamanız metebolizmanızdan kaynaklanıyor sanırım gece patates kızartması hamburger falanBAŞARILAR..
Selam;
Sevgili yğit1357,
Konunun başında belirtmiş olduğum beslenme programıyla, 104 kilolara kadar çıkıp, beraberinde 3 aylık diyet dönemi geçirmeyi başardığım bir senenin planıydı.
Şu sıralar ve uzunca bir süredir, gece geç saatlerde karbonhidrat almayı, yavaş sindirilen dahi olsa tercih etmiyorum.
Tek yaptığım, dönüşümlü olarak, casein proteini ve ceviz almaktı. Ortalama son 3.5 aydır hiç bir ek besin kullanmadım. Bu süre zarfında organlarımı dinlendirdim.
Şu sıralar animal pak, balık yağı, coq-10, ve triflex kullanıyorum.
Yağ yakımı sürecine etkisi bilinen CLA'yı da besin takviyelerinden değil de, Organik sütten karşılamayı son 3.5 aydır tercih ediyorum. Yakın zamanda bu öğünümün yerini, protein tozu alacak. 30 ile 45 dakika sonra ise, karıştırıcı robot içerisine yerleştirilmiş olan 1. ilk öğünümü, ( 75 gram buğday- 75 gram yulaf, 1 tane muz, karakovan balı, yağ oranı %0,1 olan organik süt bir 14 yarım ceviz ve 1 adet splenda eşliğinde iyice karıştırdıktan sonra, sıvı-katı forma yakın bir biçim alan şekliyle içeceğim.
Sevgili Fit,
Umarım endişe ettiğiniz kaygılarınızın yerini, yüzünüze tebessüm konduracak gelişmelere bırakırsınız.
Aklınıza takılan her soruyu hiç çekinmeden özel mesaj veya genel bir konu ise, arkadaşlarımızın da faydalanabilmesi adına buradan yöneltebilirsiniz.
Saygılarımla,
avatar resmindeki sen isen koydugun resımlerdeki karın kasları ıle avatarındakı uyusmuyor ara da daglar kadar fark var(((
Selam;
Sevgili Extravaganza,
Evet yulaf ve buğday ezmelerinin de içinde bulunduğu bir öğünden bahsetmiştim.
Gerekli olan ilk ekipman, Karıştırıcı robot.
Miktarları size bağlı olmak şartı bir kenara dursun, ben 75 gram yulaf ve 75 gram buğdayı karıştırmayı, yanı sıra, 600 ml süt, gerekirse 750 ml'e de çıkarılabilinir. Çok katı olduğunu düşünenler olursa. Devamında 2 orta boy muz, 3 kaşık veya tercih kişiden kişiye değişebilir "karakovan balı" 14 tane yarım ceviz çok az bir miktarda %70'e varan bitter çikolata.
Saf kakao kütlesi %60'ın üstünde olan bitter çikolatalar özellikle kalp dostudur.
Yiyecekleri beğenmenize de sizin adınıza da sevindim. Özlemiş olduğunuz yemeği yaparak ödüllendirmeye gitmişsiniz.
D.N= Farklı bir mesajda yer almasını istemediğim için buraya eklemek istedim.
Geçenlerde yüksek yoğunluklu bir bacak antrenmanı esnasında ölçmüş olduğum dakikada kalp atım sayımın, 155 ile 170 arası çıkması, açıkçası ne ölçüde kaslar üzerinde stres yarattığımın bir işareti gibiydi.
Bu sayede IGF-1 hormonu daha öncelerde de söylediğim gibi salınımı arttı. Bir yandan yağ yakarken, bir yandan da büyümeye devam ediyordum.
Önümüzdeki Cuma Günü, "Drop-Set" ve "Dinlenme- Duraklama" disiplinlerini içeren bir Pectoral-Biceps antrenmanı atacağım. O gün' de "kalp atım" sayıma bakarak hangi idmanın daha şiddetli geçtiğini öğreneceğim.
Saygılarımla,
Bu karışımı ne zaman tüketeceğiz acaba ?