Favori Gögüs Programiniz Nedir?

incline dumbell press
incline fly
flat bench press
pullower

veya
flat bench press
flat dumbell fly
incline dumbell-bar press
butterfly veya dips

ha hep bu tekniğimi yaptınız derseniz senenin bazı ayları proğram tamamen press bazı aylarındada tamamen açış olan varyasyonlarıda uygulamaktayım .
press ve açışa
ilişkin örnek bir programın var mı? uzun zamandır press+açış şeklinde programlar uyguluyorum bunun ayrı ayrı yapıldığı bir programın faydaları nelerdir?şimdiden teşekkürler(butonu kullandım haliyle)

Bench Press 4x10
Incline Bench Press 4x10
Upper Chest Dumbell Flyes 4x10
DB flyes 4x10(10-15 derecelik aci ile)

Flat Bench Press (15-12-12-10-8)
Inc. Dmb. Press (12-12-10-10)
Decline Bench Press (12-12-10-10)
Flat Dmb. Fly (12-12-10-8)

Bu programa göre göğüs için herhangi bir kas kütlesini çalıştırmamış oluyormuyum? Fly için hem incline hem flat yapmak şart mıdır? çoğunluk incline yapıor sanırım.

press ve açışa
ilişkin örnek bir programın var mı? uzun zamandır press+açış şeklinde programlar uyguluyorum bunun ayrı ayrı yapıldığı bir programın faydaları nelerdir?şimdiden teşekkürler(butonu kullandım haliyle)

sadece belli dönemlerde yaptığım bir proğramdır ilerlemişler için gerçekten sezon kurtarıcısı diyebilirim uzun süre kullanıma uygun değildir çok fazla ayrıntıya girmeden kısaca açıklayayım..

sadece press çalışması dayanıklılık,göğüste eşitleme,adeleyi şaşırtma vs vs gibi getirileri olduğundan

sadece açış proğramı göğüse daha fazla alan kazandırma,hatları belirleme,vucut esnekliği ve estetikliği vs vs gibi getirileri olduğundan

bu proğramı yeniler kesinlikle yapmamalıdır...

Son düzenleme:
İncline bench press (4-5 saniye indir 2-3 saniye kaldır)

İncline fly (negatif tekrarlı beklemeli çok yavaş)

İncline dumbbell press (4-5 saniye indir 2-3 saniye kaldır)

Kelebek( yavaş ve ortaya gelince mümkün mertebe bekliyorum,sonra 4-5 saniyede yavaş yavaş eski konuma getiriyorum)

Dips ya da pullover ( dipste yavaş kontrollü bi şekilde inebileceğim kadar iniyorum,pullover da yavaş ve kontrollü )

Kelebek( yavaş ve ortaya gelince mümkün mertebe bekliyorum,sonra 4-5 saniyede yavaş yavaş eski konuma getiriyorum)

Dips ya da pullover ( dipste yavaş kontrollü bi şekilde inebileceğim kadar iniyorum,pullover da yavaş ve kontrollü )

Hareket adlarından sonraki parantez içi yazılar en can alıcı nokta bence - böyle yapmayıp, senin 1.5-2 katın ağırlık kullananlar senin yanında hiç dikkat çekmez. Keşke herkes böyle çalışsa duh

Bench Press 10 - 8 - 5 - 3

Üst bench Press 12 - 10 - 8 -6

Alt bench press 12 - 10 - 8

yatarak dumbell kapama 10 - 8 - 6

bu aralar göğüste genel olarak büyüme yapmaya çalışıyorum
incline press 15-10-10-8-8 (ilk set ısınma,son set max ağırlık)
incline flyes 3x8 (bu hareketi sevemedim hiç)
bench press 12-10-10-8 ve negatif rep lerden oluşan son set,max ağırlık
cable crossover 4x10

Hareket adlarından sonraki parantez içi yazılar en can alıcı nokta bence - böyle yapmayıp, senin 1.5-2 katın ağırlık kullananlar senin yanında hiç dikkat çekmez. Keşke herkes böyle çalışsa duh

Kesinlikle haklısın Sarc;

Bu şekilde çalışmayla hedef kas bölgesinde heryeri çalışmış ve içim rahat bi şekilde salondan ayrılıyorum.Çok daha hızlı ve kontrolsüz bi şekilde yapsam kesinlikle ağırlıklar çok daha artar ama antremandan aynı tatmini ve sonucu almam imkansızlaşır :)

bench press (ilk 2-3 set 20 tekrar sakatımda anca ısınıyorum bar ısındıktan sonra göğüse kadar inebiliyor) 12-10-8-8-6-max

bench yana açış 4 x 10

üst göğüs (piramit yada 4 x 8)

dips 3 x max

plover 3 x 10

imkanlar alt göğüs çalışmaya izin vermiyor

imkanlar alt göğüs çalışmaya izin vermiyor

shoulder press makinesi varsa makinenin kollarında dips yapabilirsin..
bizim salonda da yok mecburen bu yöntemi geliştirdik ;)

arkadaşlar ayıp olucak ama yani bana da soyle yaza kadar saglam bir gogus antrenmanı verirmisiniz.... sert şişik ozellikle ust gogus şişmiyor bende boy 78 kilo 68 sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
arkadaşlar ayıp olucak ama yani bana da soyle yaza kadar saglam bir gogus antrenmanı verirmisiniz.... sert şişik ozellikle ust gogus şişmiyor bende boy 78 kilo 68 sizce ne yapmalıyım?

her başlıkta hazır programlar istiyorsun..lütfen buna artık devam etme ve kendin forumu araştırıp program hazırla ve yorumlar için foruma sun..
bunu tekrarlamak istemiyorum..kurallara riayet et..

-Zafer;tekrarlar nedir?Kaç tekrar çalışıyorsun?
Örneğin inciline dumbell press ?X?=?
Ve kullandığın kilolar normal kilolara oranla ne kadar azalıyor?

Back
Yukarı