Erkeklerde İdeal Kilo Nedir?

İdeal kilo hesaplanırken kas kütlesi hesaba katılır mı? internette okuduğum yazılara göre erkeklerin kas kütlesi olmasından dolayı kadınlar gibi ölçü alınmıyor. Burdan benim anladığım kas kütlesinin fazla olması ideal kiloyu kaybettirmiyor. Ben şimdi 75 kiloyum ve tam ideal kilodayım ancak yaptığım spor(kickboks) da daha üst sikletlerde yarışmak istiyorum. Ama tabi sağlık en önemlisi şimdi ben kas kütlemi arttırarak kilo almaya devam edeyim mi?
 
olay şu 75 kiloluk kassız bir adam nasıldır büyük ihtimal göbeklidir ama vucutta kas olunca belki 100 kiloluk adamın bile kilosu çok görünmez tabi kişinin boyuda önemli.
 
Burada önemli olan kilo değil kiloyu teşkil eden kütledir. Eğer alacağın kütle yağ ise sorun var demektir, ama kas kütlesiyse sorun yok tabikide. Eğer kendinde kas hacmini geliştirme istediği duyuyosan tabikide alabilirsin. Fakat bu tür sporlarda fazla hacimli kaslar çabuk yorulmalara ve çabuk sakatlanmalara neden olabilir.
 
Bakınız Mike Tyson ( aktif zamanı )
 
bodybuilding veya başka bir sporla uğraşıyorsanız 1.75 boya 75 kg gibi saçma kalıplardan çıkmalısınız.

1.75 boyunda bir adam %14 veya daha az yağ oranıyla 90 kiloya sahip olabilir ve gayet atletik görünebilir.

ama direk 1.75 - 90 kg diye aptal boy-kilo cetveline bakarsanız size obez der.

bodybuilding özelinde diyetisyen kafasından çıkmak lazım.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler tabi body yapıyorum ama branşım body değil. Bildiğiniz gibi her spor branşından insan body yapar body yapmak için body yapanlar hacim ve kilo konusunda sınırsızdır. Tabi haliyle body yapmak sadece hacim yapmak olarak ta görülmüyor. Benim amacım hacim yapmak değil. Bizde ağırsiklet olmak için 91+ kilo olmanız gerekmekte. Ama ben bu kiloyu hacimsiz kas kütlesiyle almak istiyorum. Tabiki dövüş sanatlarında hacim yapmak iyi değil ama kas kütlesini arttırmada herhangi bir sakınca yok.

Zaten hacim yapmak ta kas kütlesini arttırmak değil. Sadece mevcut kas hücrelerinin kapasitesinin artmasıdır. Zaten aynı kilodaki insanların farklı kilolarda gözükmesinin sebebi budur. Dövüş sanatlarında da 90 kiloluk bir adam 80 kilo gibi gözükmeli.

Şu anda bizim body antrenörü ve kickboks antrenörü aynı kilo olmasına rağmen body antrenörü 10 15 kilo fazla gözüküyor.

O zaman hacim yapmadan kas kütlesi arttırmaya devam thums:
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı