Enseye Press Ne Kadar Gerekli?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ketuda
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu hareketin sakatlıkla sonuçlanacak etkilerini bildiğim için çok kontrollü yapıyorum. Multipress aletinde çalışıyorum ve söylenenin aksine ensemin en dibine indirip en üstte kollarımı kilitliyorum şu ana kadar çok ciddi faydasını gördüm ancak omuz kası zaten küçük bir kas grubu olduğu için yüksek ağırlıklara girmiyorum.

Hareketten önce iyice ısınıyorum ve esnetme yapıyorum. Toplamda 4 set çalışıyorum ilk set gerçekten hafif bir kilo ile ısınma amaçlı oluyor. Ağırlıkları arttırmamak için 8 tekrardan aşağıya düşmüyorum.

Bu hareketten sonra yine 4er set öne press sonrasında da yana açış yapıyorum.
 
aynı sakatlığı yaşadığımı "omuz çalışmalarına dikkat" başlığı altında ben de belirtmiştim..
ancak bu başlık altında sakatlığın nedeninin enseye pres oldugunu öğrenmem çok yararlı oldu..

araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla omuz çalışmalarında temel hedef ağır girmek değil, aksine hafif ancak hareketi yedirerek ve sindirerek girmek. Bunun nedeni ise omuz ekleminin sakatlanmaya en müsait bölge olması.. aynı zamanda omuz kasları hafif ama çok tekrarlı setlerle de çok güzel gelişme yaşayabiliyorlar.. (büyük kas gruplarının aksine)

bu nedenle (ve tecrübe dahilinde) omuzda çok ağır girmek yerine çok tekrar girmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum..
bu fikrimi yorumlamak ya da düzeltmek isteyenlerin düşüncelerini bekliyorum..
 
Bence bunun insanın anatomisi ile ilgisi var.
Çünkü belli bir temele oturtmadan yapılan her hareket sakatlığa sebebiyet verebilir.
Herkesin ortak fikridir ki omuz eklemleri kasları hassas.
Bu nedenle zorlamak yerine yapabileceğimiz kilolarda 4*8 şeklinde yapmak mantıklı değil mi?
Zaten hafif gelmeye başladıktan sonra ufak artışlar yapılabilir.

Ben bu Neck presste toplamda 90-100 kilo ile giren insanlar var. En azından gördüğüm benim gittiğim salonda.

Saygılar...
 
Bahsedilen bu hareket military press hareketi mi ? Sözü edilen tehlikeler makinada çalışmalar için de geçerli mi ? Benim omuzdan çok sırt ve belim zorlanıyor ağır kilolarda
 
Ben omuz pressı hep makınada yaparım bılıyorum cunku enseye press cok sakat bır haraket : )

Bir gün yapayım dedım belı sakatlama rıskı yok yuksek sonra bar arkaya kacabılır walla spor hayatınız biter aman aman dikkat..
 
Bu hareket omuzların top tpo olmasını sağlıyor değil mi?ben 1 ayın sonunda başlamıştım bu harekete ve ağırlık takmadan çalışıyordum.
 
crespo143 dedi:
Bu hareket omuzların top tpo olmasını sağlıyor değil mi?ben 1 ayın sonunda başlamıştım bu harekete ve ağırlık takmadan çalışıyordum.

Bu hareket zararlı ve ben de dahil forumda çoğu kişi bu hareketi bıraktı.Military Press yap bunun yerine..
 
zfrskr dedi:
crespo143 dedi:
Bu hareket omuzların top tpo olmasını sağlıyor değil mi?ben 1 ayın sonunda başlamıştım bu harekete ve ağırlık takmadan çalışıyordum.

Bu hareket zararlı ve ben de dahil forumda çoğu kişi bu hareketi bıraktı.Military Press yap bunun yerine..

Teşekkürler.Peki bu hareket enseye press kadar etkilimi?
 
Ben enseye press giriyordum.Omzumdan çat çut sesler gelmeye başlayınca forumda da bu başlığı görünce harekei hemen bıraktım ve oturarak military press yapıyorum yerine.Omzumdaki kıtırtılar geçti,çok daha kolay ve güzel çalıştırıyo omuzları military,enseye press ten daha verimli geldi bana..
 
hocalarınız doğru söylemiş bu hareketi avrupa ülkeleri çalışmıyor zaten sebebi kürek kemiklerine fazla baskı yapması ama çalışmak isteyenler enseye kadar değilde kulak hisasına kadar indirip yapabilirler
 
en sevdigim hareketlerden biri smith makinesinde kendi agirligim civarlarinda baya da agir calisiyorum, dogru duzgun isindiktan sonra sakatlik teskil etmiyor.
 
benimde vazgeçemediğim hareketlerden biri.her nekadar değişmeli olarak yapmaya çalışsamda press hareketlerinde neck press yerine başka bir hareket tam muadil düşünemiyorum.
 
evet bu hareket kesinlikle yapılmamalı cunku master ve diğer arkadaslarında dediği gibi adele dizaynına degilde tendon ve bursa dizaynına bakacak olursak hareket direk sakatlığa davetiye cıkarıyor sakatlığıda omuzun kıt kıt diye ses cıkarması
omuz skapula dediğimiz kemiğin üzerinde oluşmuştur ustkemik calvicla ile alt kemik humerusu dolduran bursa ve acrolmon dediğimiz kemiğin sonu vardır zaten bu agrıyıda genelde o oluşturur kolu dairesel cevirdiğinde omuz agrı yaparken ses te yapar bence neck press yapılmamalı
flexor yeni başlayanlar için yazdığın 2. ay programında bu hareket var ? ben o programa başladımda onu çıkarayım mı yani ?
 
ben enseye pres yaparım ama iyi ısınma şart yoksa omuz kasları çabuk inciniyor sonu amaliyat aman dikkat haaa irde arnoldun stay hungrey filmini izleyen varmı aranızda

guardbody haklısın hem allaha hemde atatürk e borçluyuz merci
 
Son düzenleyen: Moderatör:
flexor yeni başlayanlar için yazdığın 2. ay programında bu hareket var ? ben o programa başladımda onu çıkarayım mı yani ?

Evet, Flexor kendisi bu hareketi sakın yapmayın demiş ama 3. programa bizzat kendisi koymuş :D ve ben bu hareketi Z barla büyük bir zevkle 2 aydır yapıyorum. Girdiğim kilolarda piramit sistem 45 kiloya kadar çıkıyorum. Kıtlamalar bende de oluyor ancak trapeze mükemmel bir etki yapıyor. Ancak önümdeki programlarda yapmamaya karar verdim.
 
Smith Machine'de yapınca tehlikesi daha az bence, gerekli ve etkili harekettir. Severim.
 
Sakatlık yaşayanlara da ayrıca üzüldüm. Bu hareketi hayatımdan çıkarmam an meselesi artık.. seviyordum da..! Flexor'un dediği gibi, dumbel press yapıcam artık.
 
Ben bu hareketi ilk yaptığımda inanılmaz ağrı olmuştu boynumda 2-3 gün kendime gelememiştim, sonraki hafta yaparken hoca gördü ve hareketin o şekilde sakat olduğunu enseye değil de öne doğru yapmamı söyledi, ben de o zamandan beri öne doğru yapıyorum
 
Ben bu hareketi ilk yaptığımda inanılmaz ağrı olmuştu boynumda 2-3 gün kendime gelememiştim, sonraki hafta yaparken hoca gördü ve hareketin o şekilde sakat olduğunu enseye değil de öne doğru yapmamı söyledi, ben de o zamandan beri öne doğru yapıyorum
Şimdiye kadar iki salona gittim ve iki salonda da bu hareketi yapmayın diye uyarı veren hocalar görmedim. Demek ki, telafisi olmayan sakatlanmalar yaşasak yine kimsenin umrunda değil.. Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar hesabı... Az önce bu konuyu okumasaydım, belkide ilerde teleafisi olmayan sonuçlarla karşılaşacaktım. Tecrübeli insanlar konuşmuşlar burda, bize de duyarlı olmak düşüyor haliyle... Sağolsun forumdaki üstadlar bilgilendirmişler; zaten forumu oku oku bitmiyor.. yok yok Maşallah..!
 
yaklaşık 3 yıldır bu hareketi yapmıyorum.temel hareketim military press.omuzlarımı eleştirende henüz çıkmadı.demekki yol doğru.
 
Back
Yukarı