soyle yapsak;flexor dedi:acaliss dedi:flexor dedi:evet bu hareket kesinlikle yapılmamalı cunku master ve diğer arkadaslarında dediği gibi adele dizaynına degilde tendon ve bursa dizaynına bakacak olursak hareket direk sakatlığa davetiye cıkarıyor sakatlığıda omuzun kıt kıt diye ses cıkarması
omuz skapula dediğimiz kemiğin üzerinde oluşmuştur ustkemik calvicla ile alt kemik humerusu dolduran bursa ve acrolmon dediğimiz kemiğin sonu vardır zaten bu agrıyıda genelde o oluşturur kolu dairesel cevirdiğinde omuz agrı yaparken ses te yapar bence neck press yapılmamalı
selamlar
sakatliga davetiye cıkarsa da neck press omuz icin temel bir hareket, cok faydali oldugunu dusunuyorum. peki bu hareketi programdan cıkarsak, onun yerine alternatif hareketler onerir misin? calistirdigi bolgeler olarak neck press e en yakın hareketler hangileridir?
dumbel press öneririm aynı bolgeyi calıştırırken bursa yı zorlamıyor geriye dogru kasıntı yok agırlık assagı kadar iniyor deltoit tam manası ile çalışıyor ve eldeki dambıl oldugu için ekleme gore yorumlanıyor diğer kolla bagımsız çalışarak sakatlanmayı azaltıyor![]()
flexor dedi:hsd dostum normal benc te asırı agrı yapar bu durum üst gogus te calış belli zaman sonra kapsul rahatlayıp aynı yere oturacak
önce dumbel pressacaliss dedi:soyle yapsak;flexor dedi:acaliss dedi:flexor dedi:evet bu hareket kesinlikle yapılmamalı cunku master ve diğer arkadaslarında dediği gibi adele dizaynına degilde tendon ve bursa dizaynına bakacak olursak hareket direk sakatlığa davetiye cıkarıyor sakatlığıda omuzun kıt kıt diye ses cıkarması
omuz skapula dediğimiz kemiğin üzerinde oluşmuştur ustkemik calvicla ile alt kemik humerusu dolduran bursa ve acrolmon dediğimiz kemiğin sonu vardır zaten bu agrıyıda genelde o oluşturur kolu dairesel cevirdiğinde omuz agrı yaparken ses te yapar bence neck press yapılmamalı
selamlar
sakatliga davetiye cıkarsa da neck press omuz icin temel bir hareket, cok faydali oldugunu dusunuyorum. peki bu hareketi programdan cıkarsak, onun yerine alternatif hareketler onerir misin? calistirdigi bolgeler olarak neck press e en yakın hareketler hangileridir?
dumbel press öneririm aynı bolgeyi calıştırırken bursa yı zorlamıyor geriye dogru kasıntı yok agırlık assagı kadar iniyor deltoit tam manası ile çalışıyor ve eldeki dambıl oldugu için ekleme gore yorumlanıyor diğer kolla bagımsız çalışarak sakatlanmayı azaltıyor![]()
once shoulder press'i on omuz seklinde calistiktan sonra dumbell press girsek nasil olur? ya da soyle sorayim, sholder press'i on omuz icin calissak neck press kadar zararli olur mu? ya maalesef ben bu hareketi cok seviyorum, cok da faydasini gordum. birakmasi cok zor olacak
diez dedi:doktorların bile ne olduğunu anlayamadığı ve sadece kas gevşetici verebildikleri bir sakatlık var 2 aydır bende de sol omuz eklemimde ..büyük ihtimalle sabebi bi aralar ağır girdiğim enseye barbell press hareketiydi..
aren dedi:burada aykirilik olsun diye soylemiyorum ama ben enseye press hareketini sevenlerdenim.max. donemlerimde 50 kiloya kadar ciktigim olmustu.bu hareketi hep makinada yaptim.boylesi daha saglikli.evet omuzdaki o kit kit sesler bende de oluyor.ama ilk basladigim donem 1 ay filan suruyor.omuz calismalarim icin baska hic bir hareket yapmadim ve kendimce cok iyi sonuclar aldim.ben hic bir sakatlik donemi yasamadim.ama yasayan arkadaslar yapmasinlar.dumbella calismakta etkili,ama ben enseye pressle daha cabuk yol alinacagini dusunuyorum.
diez dedi:diez dedi:doktorların bile ne olduğunu anlayamadığı ve sadece kas gevşetici verebildikleri bir sakatlık var 2 aydır bende de sol omuz eklemimde ..büyük ihtimalle sabebi bi aralar ağır girdiğim enseye barbell press hareketiydi..
bu sıkıntı için tam 4 tane fizik tedaviciye gittim hatta MR da çektirdim (MR temiz çıktı) en son bir hafta önce gittim ve 2 doktorda tendinit teşhisi koydu(gerçi bilgisayarda tendiniti bulamayınca rotator cuff yırtığı diye yazdırdı doktor hemşireye ) ve tendonun kasa sürtünerek tahriş olduğundan bahsettiler..son gittiğim doktorun teşhisinde ikna olabildim ancak..kas gevşetici ve ağrı kesici türevi ilaçlar verdi doktor ve kullanıyorum.birde izometrik 3 hareketle kolu boyna dolayıp diğer elle dirsekten kolu boyna doğru basan egzersizi tavsiye etti..
basit bir şey gibi anlatıp sıcak tut antreman yapma geçer şeklinde konuşmalarına rağmen doktorların , insanın üst vücut adına body hayatı uzun süre sekteye uğruyor ve çalışırken dehşet acı veriyordu.20 gündür ar veriyorum.hatta 1 aydır lateral yapmıyorum..benden sonra başlayanlar laterelda beni 2 ye katladılar o ayrı bi can sıkıntısı ama sabır diyoruz..
bu cevabı tekrar neden yazdım :
aslında hem aynı şikayeti paylaşanlar vardır diye..ikincisi enseye press'i atlayın ve güç antremanını programınıza koymayı unutmayın diye birazda..zira bodye aylarca ara vermek hatta hiç yapamama duygusu berbat birşey..