teşekkürlerEn iyisi 45 dakika diye biliyorum en fazla ise 1 saat.
kardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cumaen fazla 1 saat en az 45 dk
Herhangi bir hata yapmıyosun ama sırt ta göğüs te büyük kas bide bunun üstüne karın da yapınca büyümeleri yavaşlıyo olabilir kesin konuşmak istemiyorum ama göğüs-biceps-karın /// sırt-triceps-karın yapmayı bi dene istersen belki daha iyi olur şuan senin yaptığındada bi hata yok ama bu arada ayaktan kastın bacak mı? Ve ayrıca 45 dk 30 falan bana çok az geliyo zaten 10 dk sı ısınma yapıyorum 35 dk da geri kalan iş için az geliyo bana en az 1 saat 15 dk falan sürüyo benimkardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cuma
1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps
4.gün 1. günün aynısı şeklinde sence hatalı mı yapıyorum ?
benim biceps - triceps 20 dk bile sürüyo bazen75. dakikadan sonra katabolizma devreye giriyor diye biliyorum.. 75 dakikayı geçmenizi tavsiye etmem..
Kardeşim bu şekilde bir programla çok yavaş gelişeceğini düşünüyorum.Büyük kas gruplarını aynı gün çalışmak gelişme değil aksine kas kaybına neden olur.Sırt,triceps,omuz-göğüs,biceps,bacak şeklinde çalışman çok daha verimli olacaktır.kardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cuma
1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps
yani bir gün .Sırt,triceps,omuzKardeşim bu şekilde bir programla çok yavaş gelişeceğini düşünüyorum.Büyük kas gruplarını aynı gün çalışmak gelişme değil aksine kas kaybına neden olur.Sırt,triceps,omuz-göğüs,biceps,bacak şeklinde çalışman çok daha verimli olacaktır.
Kardeşim öncelikle ne amaçla çalıştığını hangi hareketleri yaptığını ve bir bölge için kaç hareket yaptığını bilmiyorum.O yüzden tahmini konuşuyorum.Bacak antrenmanında 3 ten fazla hareket yapıyorsan bacak ve karın için ayrı bir gün koymalısın.ama hareket sayın 3 ü geçmiyorsa sırt triceps omuzla birlikte karında girebilirsin.Örnek olarak ben biceps göğüs çalıştığım gün bacak, sırt triceps çalıştığım gün ise karın çalışıyorum.yani bir gün .Sırt,triceps,omuz
diğer gün göğüs,biceps,bacak
şeklinde mi çalışmalıyım ? peki karın çalışmasını 2 günede eklesem bir sıkıntı olur mu ?
Aynen öyle.yani kısaca büyük kas gruplarını aynı gün çalıştırmazsam sıkıntı olmaz dimi ?
büyük kas grupları : göğüs , sırt , omuz ve bacak
küçük kas grupları : biceps triceps karın
şeklinde midir ?
kardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cuma
1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps