en iyi antreman süresi ne kadardır ?

denixex

Üye
ben 1 saat çalışıyorum haftada 4 gün , acaba az mı 1.5 saate falan çıkarayım mı ?
gerçi bu 1 saatlik zamanda da hiç boş zaman geçirmiyorum , muhabbet falan ama yinede az gibi geliyor , siz ne kadar çalışıyorsunuz ?

En iyisi 45 dakika diye biliyorum en fazla ise 1 saat.

en fazla 1 saat en az 45 dk
kardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cuma
1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps
4.gün 1. günün aynısı şeklinde sence hatalı mı yapıyorum ?

kardeş birde ben şöyle yapıyorum doğru mu acaba , 3 ayı geçti başlayalı bu yüzden bölgesel çalışmaya geçtim haftada 4 gün gidiyorum ptesi salı perşembe cuma
1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps
Herhangi bir hata yapmıyosun ama sırt ta göğüs te büyük kas bide bunun üstüne karın da yapınca büyümeleri yavaşlıyo olabilir kesin konuşmak istemiyorum ama göğüs-biceps-karın /// sırt-triceps-karın yapmayı bi dene istersen belki daha iyi olur şuan senin yaptığındada bi hata yok ama bu arada ayaktan kastın bacak mı? Ve ayrıca 45 dk 30 falan bana çok az geliyo zaten 10 dk sı ısınma yapıyorum 35 dk da geri kalan iş için az geliyo bana en az 1 saat 15 dk falan sürüyo benim

75. dakikadan sonra katabolizma devreye giriyor diye biliyorum.. 75 dakikayı geçmenizi tavsiye etmem..

Arkadaşlar ben ne yapmalıyım büyümem yavaşladı gibi ;
(Salı-cumartesi günleri sırt,omuz,bacak,mide),,(perşembe-pazar günleride göğüs,biceps,triceps,mide) yapıyorum

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps
Kardeşim bu şekilde bir programla çok yavaş gelişeceğini düşünüyorum.Büyük kas gruplarını aynı gün çalışmak gelişme değil aksine kas kaybına neden olur.Sırt,triceps,omuz-göğüs,biceps,bacak şeklinde çalışman çok daha verimli olacaktır.

Kardeşim bu şekilde bir programla çok yavaş gelişeceğini düşünüyorum.Büyük kas gruplarını aynı gün çalışmak gelişme değil aksine kas kaybına neden olur.Sırt,triceps,omuz-göğüs,biceps,bacak şeklinde çalışman çok daha verimli olacaktır.
yani bir gün .Sırt,triceps,omuz
diğer gün göğüs,biceps,bacak
şeklinde mi çalışmalıyım ? peki karın çalışmasını 2 günede eklesem bir sıkıntı olur mu ?

Göğüs ile tricepsi aynı gün girmeni tavsiye ederim, Dumbell fly,Incline dumbel fly hariç Çoğu göğüs haraketlerinde tricepslerin çalışıyor, gögüsle ön kol çalışırsan gene fazladan tricepslerin devreye giriyor, kanat biceps,gögüs triceps,trapez bacak girmen daha makul

yani bir gün .Sırt,triceps,omuz
diğer gün göğüs,biceps,bacak
şeklinde mi çalışmalıyım ? peki karın çalışmasını 2 günede eklesem bir sıkıntı olur mu ?
Kardeşim öncelikle ne amaçla çalıştığını hangi hareketleri yaptığını ve bir bölge için kaç hareket yaptığını bilmiyorum.O yüzden tahmini konuşuyorum.Bacak antrenmanında 3 ten fazla hareket yapıyorsan bacak ve karın için ayrı bir gün koymalısın.ama hareket sayın 3 ü geçmiyorsa sırt triceps omuzla birlikte karında girebilirsin.Örnek olarak ben biceps göğüs çalıştığım gün bacak, sırt triceps çalıştığım gün ise karın çalışıyorum.

yani kısaca büyük kas gruplarını aynı gün çalıştırmazsam sıkıntı olmaz dimi ?

büyük kas grupları : göğüs , sırt , omuz ve bacak
küçük kas grupları : biceps triceps karın
şeklinde midir ?

yani kısaca büyük kas gruplarını aynı gün çalıştırmazsam sıkıntı olmaz dimi ?

büyük kas grupları : göğüs , sırt , omuz ve bacak
küçük kas grupları : biceps triceps karın
şeklinde midir ?
Aynen öyle.
Büyük kas grupları:Bacak-sırt-göğüs
Küçük kas grupları:biceps-omuz-triceps

1.gün göğüs-sırt-karın
2.gün ayak-omuz-karın
3.gün biceps-triceps

Ayak ? :D

Back
Yukarı